Winbuntu - Windows 7 grafiskā virsbūve GNOMEi | Notepad.lv

Winbuntu - Windows 7 grafiskā virsbūve GNOMEi

1. samurajs : 28 Augusts 2010 9:02:58 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

ImageProtams, jau iepriekš varu prognozēt, ka īstenie linuksisti šo iespēju noliegs ar putām uz lūpām. Bet Windows 7 grafiskā virsbūve GNOMEi labi var noderēt, ja būs vajadzība kādai bailīgai sekretārītei likt pāriet uz Linux. Pierastais Windows izskats var ievērojamā mērā samazināt šo "baiļu faktoru".

Virsbūve ar nosaukumu "WinBuntu" paredzēta instalēt uz Ubuntu 10.04. Tiek nomainīta ne tikai darbvirsma un ikonas, bet arī failu pārlūka logi, izvēlnes, dialoga logi u.c. grafiskie elementi. Pat Firefox pārlūks apgādāts ar IE ikonu.

Kā tikt pie Winbuntu? Tas nav sarežģīti. Viss process ar bildēm aprakstīts Linuxtrends.com.

2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
    (Bernards Šovs)

2. Nikkys : 28 Augusts 2010 9:57:09 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Mājās, uz viena no PC, kur ģimenes dāmas darbojas, varētu pamēģināt.
    Tāpat, visas programmas instalēju es, un jaunievedums (vismaz man) - piedabūju arī MS Office 2007 strādāt bez jebkādām problēmām uz Ubuntu.
    Sev gan nelikšu šo - esmu jau pieradis, ka nekur "nerēgojas" Microsoft logi.

3. Evers : 28 Augusts 2010 10:55:45 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ē, nemaz neizskatās slikti. Visu cieņu izstrādātājam!

4. shady : 28 Augusts 2010 10:56:40 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tā jau ir, "blondīnēm" šo var pielietot.

Draugiem.lv - Notepad.lv lapa
    Google+ Notepad.lv

5. Wuu : 28 Augusts 2010 14:02:46 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Hidden: 

6. lilmoder : 28 Augusts 2010 14:35:42 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

--------

7. daGrevis : 28 Augusts 2010 15:37:11 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu nepatīk man kas pa vidu... =(

http://twitter.com/#!/daGrevis
    http://last.fm/user/daGrevis
    http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

8. Crow : 28 Augusts 2010 15:51:40 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Sakiet, ko gribat, bet dizainiski Windoze 7 ir cmukāks par citiem out-of-the-box variantiem.
    Tikai ne šajā pakaļdarinājuma izpildījumā, protams.

Btw, man šķiet, ka Windozes UI elementi ir patentēts un/vai treidmārkots un/vai kopīrastots, tā kā šitie var arī norauties pa ādu no mazmīkstajiem. Vismaz vajadzētu.

9. shb- : 28 Augusts 2010 17:19:44 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tas , ka fonti norenderēti pēc kkādām suņa metodēm un UI salipināts šķībi greizi vien nodod, ka atrodamies ārpus m$/apple rezidences.

10. Eudoxus : 28 Augusts 2010 17:56:59 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu šito īsti nekad neesmu sapratis. Kādai auditorijai īsti ir domātas šāds izstrādājums? Tiem, kas grib lietot win lieto win, pa lielam tie, kas grib lietot linux negrib lietot win un lūrēt uz MS logo visās malās.
    Vai šis funkcionāli arī ir identisks win7 vai te ir atdarināts tikai iepakojums?

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
    IBM founder Thomas J. Watson

11. daGrevis : 28 Augusts 2010 18:33:05 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Eudoxus rakstīja:
    Nu šito īsti nekad neesmu sapratis. Kādai auditorijai īsti ir domātas šāds izstrādājums? Tiem, kas grib lietot win lieto win, pa lielam tie, kas grib lietot linux negrib lietot win un lūrēt uz MS logo visās malās.
    Vai šis funkcionāli arī ir identisks win7 vai te ir atdarināts tikai iepakojums?

Izskats tikai, protams. =P

Pēc manām domām, auditorija ir cilvēki, kuriem kaut kādu iemeslu dēļ ir jāizmanto Linux (piemēram, licence). Bet Linux izskatās briesmīgi savādāks! Un lai nenobītos, Mēs uzliekam veco, labo W7 izskatu... Ja nemaldos, tad tas pats, ko tikko pateicu, ir rakstīts paša rakstā... xD

http://twitter.com/#!/daGrevis
    http://last.fm/user/daGrevis
    http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

12. Mad182 : 28 Augusts 2010 21:11:08 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Eudoxus +1

Kāda suņa pēc būtu jābojā linuxu ar win vai osx noklusēto izskatu? To pašu Gnomi taču var pielāgot līdz nepazīšanai, kā vien pašam patīk.

13. Svens : 28 Augusts 2010 21:23:37 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Atkal jau lielākā daļa tik asi to uztver. Kāpēc to nevar uztvert mierīgi un tā, kā tas ir jāuztver: "Man patīk Windows izskats, man nepatīk Windows vīrusi. Man patīk kaut kāds Linux, man nepatīk tā izskats. Jā, zinu, var pielāgot kā vien sirds vēlas, un es vēlos tā kā Windows, jo, manuprāt, tas ir izdevies variants." Un viss. Bez iekaršanas un uztveršanas to kā idiotismu un domātu blondīnēm.

14. Wuu : 28 Augusts 2010 21:28:54 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Svens rakstīja:
    kaut kāds Linux

Kaut Kāds? (pauze) Kaut kāds? Tu tūlītās norausies!

15. Evers : 28 Augusts 2010 21:30:50 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Jāpiekrīt Svenam, Windows'ā izskats jau galīgi nav tas ko zākāt.

16. Eudoxus : 29 Augusts 2010 1:44:33 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

@ daGreivs
    Lasīt māku un tāpēc zinu, ka tas ir rakstīts rakstā. Vien gribēju pateikt, ka man šī mērķauditorija nešķiet īpaši saprotama. Kad lietoju linux, tad man arī likās jocīgi, kāpēc ir tik daudz cilvēku, kas grib lai viņu distra izskatās pēc win vai Mac OSX. Tas būtu tāpat, kā (izmantošu piemēru par kuru, cerams, neviens neapvainosies), ka mercedes īpašnieki gribētu lai viņu dampis izskatās pēc BMW.

"All the problems of the world could be solved easily if men were only willing to think."
    IBM founder Thomas J. Watson

17. samurajs : 29 Augusts 2010 7:27:15 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Eudoxus: tai auditorijai jau nevajag Linux, bet bezmaksas Windows. Jo nopirkt licenci nevar, bet zagt negrib. Tad nu lieto bubuntu, bet iedomājas, ka tas ir Win

2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
    (Bernards Šovs)

18. Mad182 : 29 Augusts 2010 9:28:55 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Eudoxus rakstīja:
    ...ka mercedes īpašnieki gribētu lai viņu dampis izskatās pēc BMW.

IMHO rezultāts visai līdzvērtīgs mēģinājumiem vienu OS pārvērst par citu.

19. Jaunzems : 29 Augusts 2010 12:09:16 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Mad182, labs!!1 bet vispār izskatās nevis pēc Mercedes, bet gan pēc Kia Opirus, ar kuru stilojas kā ar mersi

20. usins : 30 Augusts 2010 19:37:03 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Emz, bet izvēlne (Start) kā izskatās?? Man jau liekas, ka slēpt linūzi zem logiem ir stulbi. Kāda jēga cilvēkam domāt ka viņš lieto Windows? Moš vēl pēc gada vajadzēs pārinstalēt un tad uzliks reālu windows... un nesapratīs, kapēc šis tas nestrādā...

21. Svens : 1 Septembris 2010 21:12:13 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Wuu rakstīja:

Svens rakstīja:
    kaut kāds Linux

Kaut Kāds? (pauze) Kaut kāds? Tu tūlītās norausies!

Mana vaina. Godāju Linux. Pašam zem pārsega Ubuntu.

22. zemith : 1 Septembris 2010 23:33:24 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

No offence, bet censties atveidot dizainu? Nu gan... Ja tas dizains vismaz būtu labs...

23. Svens : 2 Septembris 2010 5:55:41 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tev ir kaut kāds māksinieka augstākais grāds? Vai arī Tu vienkārši neesi dzirdējis, ka visiem cilvēkiem gaume nav vienāda?

Pievienot komentāru

Digitālās foto kamerasDigitālās foto kameras
  • Saistītās tēmas