ASUS – kvalitatīvāko mātesplašu ražotājs arī 2015. gadā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti ASUS – kvalitatīvāko mātesplašu ražotājs arī 2015. gadā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161604
    samurajs
    Participant

    Notepad sadarbības partneris datortehnikas internetveikals Dateks.lv publicējis interesantu materiālu par jaunākajām datoru mātesplatēm. Pārpublicējam šo materiālu cerībā, ka kādam šī informācija noderēs, lai izdarītu pareizo izvēli. Īpašs paldies autoram Tomam Zvīnim, Dateks.lv.

    Hardware.fr ir lielākais datoru un to komponenšu tirgotājs Francijā. Jau pāris gadus šī kompānija publicē atsevišķu preču grupu garantijas (RMA) statistiku, izejot no reālajiem pārdošanas un garantijas nodaļā iegūtajiem datiem. Nule kā ir publicēts šī gada pētījums, tāpēc piedāvājam iepazīties ar 2015. gada statistiku, šoreiz konkrēti par stacionāro datoru mātesplatēm.

    Salīdzinājumā ar datiem, kas publicēti pērn, 2015. gadā defektīvo plašu skaits procentuāli ir samazinājies absolūti visiem 4 populārākajiem ražotājiem (ASUS, MSI, Gigabyte, ASRock). Visbūtiskāko uzlabojumu kvalitātē piedzīvojušas Gigabyte pamatplates, kuru brāķa procents no 2.96% nokrities līdz 2.05%, kas ļāvis pakāpties līdz godpilnajai 2. vietai uzticamāko mātesplašu reitingā. Nemainīgi līderpozīciju saglabājusi kompānija ASUS, kam brāķa procents sastāda vien nieka 1.89% no kopējā pārdošanas apjoma, kas IT industrijas standartiem ir ļoti labs rādītājs.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_tab1_5.jpg[/img]

    Pilnu sortimentu ar ASUS mātesplatēm aplūko Š EIT

    [img]https://blog.dateks.lv/wp-content/uploads/2015/12/asus-promo2.png[/img]

    Tāpat kolēģi no Francijas ir izveidojuši sava veida melno sarakstu, jeb Top 5 mātesplašu modeļus, kuriem brāķa procents ir visaugstākais:

  • 10.91% ASRock H87M

    8.03% ASUS Maximus VII FORMULA

    7.14% Gigabyte GA-Z97N-Gaming 5

    6.06% MSI X99S Gaming 7

    5.18% MSI 970 Gaming


  • Ir pieejams arī RMA gadījumu apjoms, atkarībā no integrētās mikroshēmu kopnes (chipset):

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_tab2_4.jpg[/img]

    Ar pilniem pētījuma rezultātiem iespējams iepazīties Hardware.fr vietnē, kur atradīsiet pilnu statistiku ne tikai par mātesplatēm, bet arī barošanas bloku, grafikkaršu, operatīvo atmiņu (RAM), cieto disku (HDD) un SSD disku uzticamības rādītājiem.

#321957
usins
Participant

Kurš te mums forumā rakstīja, ka Asrock baigi labās ir. Ahhh… un vēl cilvēki dirsa, ka es kļūdos.

#321958
Crow
Participant

Es biju dirsis. Un būšu. Vispār jau iepostēju toreiz linku tieši uz Hardware.fr pētījumu, aber par 2014.g., no saviem bookmārkiem.

https://notepad.lv/forums/18670/amd-vai-intel-/#186554

Uz to momentu 2015. g. pētījums jau arī bija 4 dienas kā publicēts. Too bad, vajadzēja paskatīties uzreiz.

Joprojām neredzu apgāztu faktu, ka ir konkrēti modeļi ar konkrētām slimībām. H87M ir tāds konkrēts modelis. H87M pārdošana sākās jau 2013. gadā, bet plīst jamie sāka tikai 2015.g., tātad bez kristāla bumbas to ātrāk uzzināt nevarēja. Un draņķu topā ir visi četri lielie vārdi katrs ar savu grābekli. Uzrāvies uz H87M? Sūdīgi teu. Tas praktiski neko neliecina par Asrock vai kādu citu vārdu kopumā.

Izņemot to, ka sūdīgi, ka šādi te ūsiņi tiek pie lielu iepirkumu bīdīšanas un vēl nav atlaisti par elementāras piektās klases matemātikas vielas, kā tikai vienas no lietām, nesaprašanu.

#321959
Andron MacBeton
Participant

Man mazāk uztrauc (tb vispār nepis) brāķa procents zem 5.

Vairāk mani satrauc (reāli krata) tie jaunie BIOSi. Pareizāk sakot – hujEFI-OS parodijas. Grafisks rausteklis kautkāds, nepārskatāms, ar vel mazāku izskaidrojumu par funkcijām (helpu) nekā bij vecajiem BIOSiem. Toties 16MB chips! no kura aizņemti ~4MB.

Ja būtu izvēle – es ņemtu dajebkāda ražotāja māteni, lai tikai BIOS ir kārtībā.

Ielodēt solid caps un tamlīdzīgi nav nekāda māksla, cilvēks ar lodāmuru mājās var nomainit parastos uz solid. Bet BIOS… vot tas ir svarīgs.

#321960
Peteris Skabarga
Participant

Bet, bet… ir 1 click 20% overclock un tu uzreiz esi kruts!

#321961
Crow
Participant

Pievienojos. Gandrīz vai jāpriecājas, ka vēl ir ķipa Advanced modes, drīz arī tās droši vien izgriezīs, lai vēl vairāk animācijas, bildītes un manadžment endžines sakrāmētu, mhh.

#321962
Andron MacBeton
Participant

Nu, to jau var izdarīt Windowsā.

#321963
ruukjis
Participant

Tu vēljoprojām kļūdies. Es neredzu neko, kas norādītu, ka Asrock ir sliktas plates. 3. vieta strap plašu ražotājiem, zaudējot 0,19% pirmajai vietai un 0,03% otrajai – manuprāt ir ļoti labs rādītājs.

Jeb tu esi ieciklējies uz to vienu modeli? Nu kam negadās, truklāt tas tikai norāda, ka pārējie plašu modeļi ir ar vēl zemāku brāķa procentu. Ja no visu ražotāju statistikas izvāktu tieši šos brāķētākos modeļus, iespējams Asrock vispār būtu pirmajā vietā.

#321964
Aldis
Participant

Par hujEFI biosiem es brēku cēlu jau gadus 5 atpakaļ kad tie sāka parādīties – žēl ka nav ieglabājies links kā vārnim uz topiku kurā šams aizstāvēja savu taisnību… 🙂

Viena lieta ka tie nav pārskatāmi, visi termini izdomāti no jauna, grūti orientēties un salikt elementāras lietas.

Otra lieta – Efi boot-u sistēma, kas ļauj instalēt tikai to OS ko paredzējis ražotājs. Pagaidām gan vēl liela daļa ļauj pārslēgties uz legacy boot-u sistēmu, bet arvien biežāk parādās BIOSi kur to vairs nevar izdarīt – un ja datoram paredzēts likt Windows 8, tad par downgreidu uz Windows 7 var nesapņot.

#321965
ruukjis
Participant

Aldi, Win7 saprot UEFI, tāpt arī saprot GPT. Tā legacy mode tev vajadzīga, ja gribi, lai Win 7 izmanto MBR.

Kāpēc citreiz neizdodas downgreids uz Win7? Biežākās kļūdas:

1. Kompim ar preinstalētu Win8 uzliek BIOSā legacy modi un cer, ka vis būs bumbās, bet nav, jo cietnis ta vēljoprojām ir GPT un kamēr cietnim netiks nahrenizētas pilnīgi visas partīcijas tikmēr arī nekas nebūs.

2. Ir kaudze ķepļepu, kuriem neieejot BIOSā var palaist tā saucamo Boot Menu. Ir godīgi ražotāji, kas tev pasaka: “Tagad to bootosi legacy/UEFI modē” a ir pimpīši, kas neko nesaka un tu vari uz galvas stāvēt, bet DVD caur Boot Menu tiks bootots tikai un vienīgi legacy modē.

EDIT:

Tas ko Win7 neatbalsta ir Secure Boot, bet es neesmu erzdējis nevinu plati/portni, kura/š nepiedāvātu jamo atslēgt.

#321966
Aldis
Participant

Nu paņem Lattelecom-ā kādu lētāku Asus porķiku, būs neatslēdzami Secure boot-i. Pēdējā laikā kad bez % nomaksa šamiem pieejami, cilvēki jamos iepērk, un tad nāk pie manis, prasa vai nu tīru (bez spama) win8, vai ja ļoti neko nesaprot no flīzēm un nevēlas saprast, tad prasa win7.

P.S. Par GPT un MBR zinu, to caur diskpart visu var elementāri nonest un pārkonvertēt. 🙂

P.P.S. Ja instalējiet no fleškas, vēlvienu kļūdu ko cilvēki pieļauj – iemauc to USB 3.0 portā, un setup-s prasa draiveri. Liekat, ja iespēja – 2.0 USB portā. 🙂

#321967
Crow
Participant

Mnjā… un biju viens no tiem, kas savulaik iestājās par UEFI. Teorija jau nebija slikta – tikt prom no x86 real mode ar visu no tā izrietošo. Praksē, protams, izrādījās, ka tas pats BIOS ietīts krāsainā papīrītī. Un tas tikai īstiem datoriem. Portatīvajiem pat tas papīrītis ir aizmirsts.

#321968
ruukjis
Participant

Var arī lētajies Asusiem, tikai tur viss caur dirsu – meklē Key Management un tad Clear Secure Boot Keys un tas automātiski Disablēs Secure Boot.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā