Китайские умельцы из компании Yosion представили адаптер, позволяющий превратить плеер iPod Touch в мобильный телефон. Устройство под названием Apple Peel 520 позволяет совершать телефонные звонки и отправлять текстовые сообщения с использованием SIM-карты любого мобильного оператора. К сожалению, отсутствует возможность передачи данных, однако не стоит забывать о встроенном в iPod Touch адаптере Wi-Fi.
Peel 520 представляет из себя своеобразный чехол, в котором размещен разъем для SIM-карт и дополнительная батарея. Элемент питания емкостью 800 мАч способен обеспечить до 4,5 часов в режиме разговора и до 120 часов в режиме ожидания. Возможность звонить и отправлять sms-сообщения реализована посредством чипа Infineon. В будущих версиях разработчик обещает добавить возможность использования GPRS. Волшебное превращение iPod в iPhone возможно только после джейлбрейка плеера. По предварительной информации цена Apple Peel 520 составит от $44 до $74. Начало продаж намечено на первую декаду августа.
Element, tāpat kā lielumlielais vairums brīnās, kā var nezināt angļu valodu, tāpat citiem liekas, ka krieviski prot visi šeit mītošie ļautiņi.
Vislabāk, protams, ir zināt gan to, gan to, plus vēl kādu vācu vai franču jeb spāņu
Bet jāsāk jau tomēr ar dzimto, kuru šodien prot retais.
Ir paaudze kas labprāt lasa krieviski un angļu ir kautkas gandrīz svešs, ir paaudze, kas otrādi - no krievu valodas pa gabalu. Es piederu pie otrajiem.
_________________ I used to remove USB devices safely. Then I took an arrow in the knee.
Krievu valoda ir Krievijas valoda, nevis Latvijas. Ja kāds domā, ka Krievu valoda ir Latvijas valoda, tad laipni aicinu viņu aiziet pasēdēt uz poda.
Man riebjas, ka kāds uz ielas pienāk un sāk ko teikt krieviski, un pēc tam kad pasaku ka nesaprotu un lai runā latviski vai angliski, sāk runāt tik sliktā latviešu valodā, ka saprast neko nevar. Ir bijuši gadījumi, ka sāk lamāties par to, ka es nesaprotu. Krieviski es nemāku, un nevajag arī. Latviešu un angļu valodā ir viss, ko vajag. Gan informācija, gan filmas, gan seriāli, gan pārējais.
TommyVercetti, nesaki viss, ka angļu un latviešu valodā ir pieejama visa informācija, jo krieviski publicē daudz tehnisko
informāciju, kas angļu valodā ir reta parādība.
Visu mūžu Latvijā dzīvojot jebkuram krievam vajadzētu iemācīties latviešu valodu.
Jo vairāk valodas cilvēks zin, jo labāk.
Par tā ķīniešu brīnuma noderīgumu ir diezgan lielas šaubas, lai gan Iphone visu laiku bijis Ipod ar iespēju pazvanīt,
vai otrādi.
Tokra, ja nezini krievu valodu, vai nav laika, dod saiti man,es iztulkošu. Znu krievu valodu, un ar to lepojos, jo ja cilvēks zin vismaz 3 valodas, tad viņš jau ir bagāts.
pilnībā piekrītu element... šis saits tomēr ir orientēts uz latvisko auditoriju, vienkārši metas lielas acis ieraugot šitos suņu murgus iekš notepad.lv..
Un ja raksts būtu angliski, tad visi vienā mēlē izliktos, ka baigi sapratuši, un autores virzienā tiktu raidīti tikai atzinīgi izsaucieni - cool, very cool, super utt...
p.s. šoreiz piekritīšu reGative, cilvēkam, kam ir vismaz viens diploms vairāk, kā tas, ko izsniedz par sākumskolas beigšanu, vajadzētu zināt vismaz 3 valodas kaut vai sarunu līmenī.
Hm... protu ka latviešu ta arī krievu un angļu mēles. Ne vienā vien valstī ir vairakas valsts valodas. Domāju, ka ir neizbēgams fakts, ka drīzuma arī LV opozīcija tik Saeimā pietiekamā daudzuma, lai krievu valoda, vismaz atsevišķos reģionos taptu par 2.valsts valodu, ja vien pēkšņi latvieši nesasparosies, nesāks vairoties un mācīties un iet pa karjeras kāpnēm - kā to spītīgi un apņēmīgi dara krievi.
Es gan arī esmu no tiem, kas ne parak mīl krievu valodu, jo tiku izbaudīt padomju laiku rindas, deficītus, talonus, bonas utt, bet laiks iet un jāmāk dzīvot tālāk.
Raksts labs. Ja kāds nezin rus, paša problēma. Var nelasīt un turpinat tēlot PAREIZO un TĪRO latvieti ;)
pilnībā piekrītu element... šis saits tomēr ir orientēts uz latvisko auditoriju, vienkārši metas lielas acis ieraugot šitos suņu murgus iekš notepad.lv..
Suņu murgs ir pārplīsušais prezervatīvs, kas radīja tevi
Kā var dzīvojot Latvijā nezināt krievu valodu? ... Suņu murgs ir pārplīsušais prezervatīvs, kas radīja tevi
kaut kaa buusju palaidis garaam faktu, ka taa tagad ir oficiaalaa (nevis valsts) valoda. :> vispaar briinos, kaa tu veel neesi nobanots par publisku citu cilveeku aizskarsjanu un iespeejamo naida kurinaasjanu.
Valodu zināt ir labi, tam nu es piekrītu, kamēr jūs te cepaties - es visu pārtulkoju un rakstu uzcepu savā mucā [lapelē]. Ar ko sliktāka informācija krievu valodā no angļu valodas? Valoda = sazināšanās veids - nevajag to nolikt tīri kā tautību. Un pat tie paši krievi nav slikta tauta - nevajag pieskaitīt mūsu LV sarkani, saskaņiski virzītos + maskačkas urālus + maskavā mītošos (vairākums) čigānus. Tajā pašā Pēterburgā jau ir cita attieksme, cita daudz kulturālāka tauta. Starp krieviski runājošajiem arī ir tādi paši IT saistīti cilvēki kā visi jūs, un pat nebrīnos ka gudrāki cilvēki par jums. Pat šajā forumā izskan vairāk krievu lamuvārdi kā kādā īstajā .ru forumā.
_________________ Oh My God = OMG
Ak Mans Dievs = AMD
Tam es piekriitu, tacju tomeer sava dzimtaa valoda ir jaaciena un dazja laba indiviida augstaak ievietotais jautaajums ir pietiekosji divdomiigs, lai to notureetu par necienju. Nekur neesmu teicis, ka laadeeju tagad Tokru par to, ka vinja iemetusi rakstu krievu valodaa - manis peec - cilveeks ir atradis interesantu rakstu un ievietoja to sjeit taadaa valodaa, ko saprot. Manaas aciis visi cilveeki ir vienaadi neatkariibaa no tautiibas, tacju tie, kas te muld, ka latviesju valoda izmirs - mhhh, aizejiet kaktaa gljeevulji. Muusu meele ir veertiiba! Taas pasjas latviesju tautasdziesmas, Barona "Dainu Skapis". Tas viss ir jaasargaa, nevis jaamuld par to, ka muusu valoda izmirs, jaamaacaas krievu / anglju valodas u.t.t. Lai nolaadeets usjaakovs, mhhhh! :>
No visas sirds atvainojos par savu slinkumu un ziņas ielikšanu oriģinālvalodā bez tulkojuma. Nevienu ar to nebiju vēlējusies aizvainot vai kā citādi aizskart. Būdama kosmopolīte pēc pārliecības, valodu uztveru vienīgi kā saziņas līdzekli, nevis politiskās konjunktūras ietekmes līdzekli.
Lai kā būtu, Apple produkti tomēr veicina kašķi starp cilvēkiem, ko labi parāda šis pavediens :)
Viss taču ir kārtībā, beidziet cepties! Oficiālie raksti/ IT ziņas ir un vienmēr būs tikai latviski, bet Forumā citāti svešvalodās pieļaujami. Tas ierakstīts arī Noteikumos.
_________________ 2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
(Bernards Šovs)
samurajs - Saziņa arī forumā ir latviešu valodā. Tā tas ir bijis un paliks. Citās valodās ir pietiekoši daudz resursu, tāpēc mūsu uzdevums ir pacelt latviešu valodā informatīvo bāzi.
Tas nenozīmē, ka es nosodu TokRu, viņa gribēja tikai labu - padalīties ar informāciju - viss ok. Kamēr šeit svešvaloda (angļu, krievu, vācu vai kādā citā valodā) parādās tikai retums, tad nav jāiespringst. Bet, ja tas kļūs ikdienišķi, tad gan nāksies to ierobežot/apturēt.
Wuu - Nav nekādas vainas! Bet Notepad.lv ir portāls latviešu valodā. Kā jau teicu, citās valodās ir pietiekoši daudz resursi, bet latviešu valodā ir salīdzinoši maz - tāpēc arī pamatvaloda ir latviešu valoda! Portāla mērķis ir veidot/bagātināt informatīvo bāzi mūsu valsts valodā (vai tas nav saprotami?).
Ja tu vēlies uzņemties pārtulkot visu portālu angliski, krieviski (vai kādā citā valodā), tad man nav nekas iebilstams izveidot portālam citas valodas atbalstu. Bet tā ir utopija - pagaidām nerealizējama lieta. Tāpēc viss notiek latviešu valodā.
Ieteikt varētu savos vārdos pārstāstīt (latviski) konkrēto ziņu un interesentiem norādīt linku uz avotu, kurš jau ir citā valodā.
Wuu - Man šķiet, ka izteicos skaidri - ierobežošana sāktos tad, ja atverot portālu es ieraudzītu daudzas tēmas, komentārus svešvalodā.
Pagaidām neko tādu neredzu - labi ja kāds tik dažas reizes mēnesi ko iepostē svešvalodā. Ja tas notiktu regulāri un pieaugums turpinātos, tad būtu arī atbilstoša rīcība no administrācijas puses.
Citēt:
4.2 Forumā rakstām tikai Latvijas Republikas valsts valodā.
Nepieciešamības gadījumos atļauts lietot citātus arī svešvalodās. Katra lietotāja pienākums ir rūpēties, lai viņa rakstītais atbilstu latviešu valodas pareizrakstības normām, lai paustā doma būtu izteikta sakarīgā un visiem saprotamā formā. Ja nav iespējams rakstīt ar garumzīmēm (piemēram, no vecāka modeļa telefona) - izņēmuma gadījumā atļauts lietot pareizu translitu.
Tam nav nekāda sakara ar kādiem aizspriedumiem vai citu valodu diskrimināciju. Man personiski nav nekādi aizspriedumi ne pret krievu, vācieti, ne angli - bet šeit komunikācija būs valsts valodā.
Par valodu: iesākumā pateikšu, ka krieviski saprotu pieņemamā sarunvalodas līmenī, nerakstu Krievijas forumos tikai tāpēc, ka nevēlos šādi apkaunot valodu. Jāciena būtu gan mūsējā, gan viņu. Kādreiz, ja man te, Latvijā, jautāja krieviski, tā arī atbildēju, tikai tāpēc, lai uzlabotu valodas lietojumu. Tagad ir citādi - nevienam neesmu lūdzis runāt latviski, taču atbildes gan skan tikai mūsu valodā. "Kāpēc" skaidrojums vienkāršs - šeit ir tik daudz cilvēku, kas savu ambīciju pēc nevēlas izmantot valsts valodu, ka kaut kā pie tā jāradina. Taču ne jau ignorējot, jo ne jau mēs tiesāsim cilvēkus par viņu uzskatiem, bet norādīt, ka "katram savs" taču varam. Un jā - arī uzskatu, ka vismaz 3 valodu zināšanas ir vajadzīgas. Būtu finanses savienojumā ar brīvu laiku - mācītos vācu. Jo pagaidām tikai izmantojot tulkotājus varu ar piespiešanos uzrakstīt teikumu.
Un par ierīci tagad (ceru, ka man piedos tik nenormāli garu ierakstu): ebay'ā šis "brīnums" nopērkams. Tikai problēma tāda, ka atsauksmes nav ne tuvu labākās. Tāpēc neuzskatu, ka jābūt "krutam" apple produkcijas lietotājam ar šādu darbībā NESTABILU risinājumu, tad jau labāk kādu PPC vai Nokia lietot. (Subjektīvi).
Un jautājums par citātu:
"visi vienā mēlē izliktos, ka baigi sapratuši, un autores virzienā tiktu raidīti tikai atzinīgi izsaucieni"
Autore? Tad visu cieņu divtik.
TokRa : 29 Jūlijs 2010 18:49:15
Kefīrs : 29 Jūlijs 2010 20:27:56
samurajs : 29 Jūlijs 2010 20:39:51
Element : 29 Jūlijs 2010 22:01:40
aoma : 29 Jūlijs 2010 22:32:21
KoЯn : 29 Jūlijs 2010 22:36:50
Nākamreiz pacenties sniegt informāciju latviešu valodā, lai ne man, ne kādam citam nerastos šaubas, ka joprojām esam iekš notepad.lv
Kā var dzīvojot Latvijā nezināt krievu valodu?
Crow : 29 Jūlijs 2010 22:43:29
nevertell : 29 Jūlijs 2010 23:32:56
_Mo3_ : 29 Jūlijs 2010 23:40:56
nu redz, tagad šīs valodas zināšana tev lieti noderētu
Evers : 30 Jūlijs 2010 6:51:27
Kefīrs : 30 Jūlijs 2010 8:05:17
KoЯn : 30 Jūlijs 2010 9:56:52
Wuu : 30 Jūlijs 2010 14:25:23
Vai tad Krievu valoda nav neoficiāli oficiālā valoda Latvijā? Cik esmu pabijis Ventspilī, Daugavpilī vai Rīga visi cenšas kontaktēties Krieviski :]
buipisLV : 30 Jūlijs 2010 14:50:56
tox3 : 30 Jūlijs 2010 15:22:28
Aldis : 30 Jūlijs 2010 15:35:47
reGative : 30 Jūlijs 2010 20:21:40
izredzētais : 30 Jūlijs 2010 21:22:57
aoma : 30 Jūlijs 2010 22:20:54
Mateus : 30 Jūlijs 2010 22:29:17
KoЯn : 30 Jūlijs 2010 23:07:24
Suņu murgs ir pārplīsušais prezervatīvs, kas radīja tevi
izredzētais : 30 Jūlijs 2010 23:46:56
KoЯn : 31 Jūlijs 2010 0:53:33
Mr.Death : 31 Jūlijs 2010 1:08:56
kaut kaa buusju palaidis garaam faktu, ka taa tagad ir oficiaalaa (nevis valsts) valoda. :> vispaar briinos, kaa tu veel neesi nobanots par publisku citu cilveeku aizskarsjanu un iespeejamo naida kurinaasjanu.
Aldis : 31 Jūlijs 2010 3:09:31
Mr.Death : 31 Jūlijs 2010 4:50:51
TokRa : 31 Jūlijs 2010 7:56:44
samurajs : 31 Jūlijs 2010 8:09:18
shady : 31 Jūlijs 2010 12:49:53
Draugiem.lv - Notepad.lv lapa
Google+ Notepad.lv
Wuu : 31 Jūlijs 2010 13:35:40
Nacists! Kas vainas citām valodām!
shady : 31 Jūlijs 2010 13:41:32
Google+ Notepad.lv
TokRa : 31 Jūlijs 2010 13:47:40
Wuu : 31 Jūlijs 2010 15:16:08
Tieši tā, nevis ierobežot/apturēt!
shady : 31 Jūlijs 2010 15:48:17
4.2 Forumā rakstām tikai Latvijas Republikas valsts valodā.
Nepieciešamības gadījumos atļauts lietot citātus arī svešvalodās. Katra lietotāja pienākums ir rūpēties, lai viņa rakstītais atbilstu latviešu valodas pareizrakstības normām, lai paustā doma būtu izteikta sakarīgā un visiem saprotamā formā. Ja nav iespējams rakstīt ar garumzīmēm (piemēram, no vecāka modeļa telefona) - izņēmuma gadījumā atļauts lietot pareizu translitu.
avots: http://www.notepad.lv/63/foruma-lietosanas-noteikumi/
Tam nav nekāda sakara ar kādiem aizspriedumiem vai citu valodu diskrimināciju. Man personiski nav nekādi aizspriedumi ne pret krievu, vācieti, ne angli - bet šeit komunikācija būs valsts valodā.
Google+ Notepad.lv
Nikkys : 31 Jūlijs 2010 17:44:49
izredzētais : 31 Jūlijs 2010 20:57:38