Šoreiz piedāvājam lasītājiem vēl vienu "pārlūku kariņu", kurā ietvertas pašas jaunākās pārlūku versijas. Testu rīkoja portāls LegitReviews, un pirmajā "sacīkstē" pārlūkiem lika apstrādāt kompānijas Futuremark bezmaksas testa paketi Peacekeeper. Kā uzskata izstrādātāji - šī pakete visprecīzāk imitē reālu mūsdienu web-lapu Javascript kodu, tādu, ko lieto YouTube, Facebook, GMail un Meebo.
Testētāji lietoja ASUS K42F portatīvo datoru ar Intel Core i5-540M CPU, 2 x 2 GB DDR3 1066MHz SO-DIMM RAM, un OCZ Vertex-2 100GB SSD. Testam izvēlējās šādus pārlūkus:
* Apple Safari 5.0 (7533.16)
* Firefox 3.6.4
* Firefox 3.7 Alpha 6
* Google Chrome 5.0.375.86
* Google Chrome 6.0.477.0 Beta
* Internet Explorer 7.0
* Internet Explorer 8.0
* Internet Explorer 9.0 Preview 3
* Lunascape 6.1.6 «Orion»
* Opera 10.54
* Opera 10.60 бета
* SeaMonkey 2.0.5
* SeaMonkey 2.1 alpha 1
Dators darbojās 64-bit Microsoft Windows 7 Ultimate vidē ar jaunāko Adobe Flash 10.1 spraudni. Testā visātrākais izrādījās Google Chrome 6.0, kas 9 reizes apsteidza pēdējās vietas ieguvēju IE7. Vispār pirmās vietas ar lielu atrāvienu dala Chrome un Opera jaunākās versijas. Uz pareizā ceļa ir arī Firefox 3.7 Alpha 6 izstrādātāji, kuru auklējums tabulā atainojas kā «unknown unknown», tāpat cerīgs izskatās arī IE9 Pre 3.
Otrajā testā caur šiem pašiem pārlūkiem tika izdzīts tests WebKit SunSpider 0.9.1. Rezultāti līdzīgi, bet ne simtprocentīgi. Ja pirmās 5 vietas pilnībā atbilst, tad izbrīna Lunascape, kas ar ieslēgtu WebKit dzini apsteidz visus Firefox. Savukārt šis pat Lunascape ar Trident dzini atrodas pēdējā vietā.
Svarīgi arī pareizi un objektīvi izvērtēt rezultātus. Šajos testos tika vērtēta tikai un vienīgi Javascript apstrāde. Ja ielādēsim kādu vecmodīgu lapu, kas nesatur šos elementus - rezultāti var būt pavisam atšķirīgi. Bez tam pārlūka veiktspēju ietekmē paša grafiskā vidē, ielādēšanas princips (pa daļām vai visu uzreiz), un vēl daudz kas.
Ai, kaut kā tos "kariņus" vairs nav pat smieklīgi lasīt, jo scenārijs jau tāpat skaidrs - vieni ar putām uz lūpām aizstāvēsies ar miljons ārkārtīgi noderīgiem spraudņiem, no kuriem izmanto labi ja divus, citi ar Norvēģijas black metal dižosies un liks visiem mīksto un citi ļurināsies par krāsainās pokebumbas nākotni un dominanci jau tuvākajos mēnešos ...
Nu, par operas un guglohroma pārākumu *keeper-ā zināju, pat nelasot. Diez vai arī apskatāmā nākotnē kāds cits pietuvosies. Алсо, 24 punktu starpība konkrētajā testā uz konkŗetā dzelža nav VISPĀR vērā ņemama. Identi rezultāti.
_________________ Unsre Republik wird wieder auferstehen!
Kā jau vienreiz izteicos, ja uzskaita šitādas vienības, tad intereses pēc saskaitiet kopā aero efektu ilgumu - tas ir piemēram nolaižot, uzlaižot logu, tā animācija ilgst aptuveni sekundi. Cik reizes dienā jūs nolaižat vai uzlaižat kādu logu, tad to pareizinām vēl ar 365, un uzzināsim cik gadā mēs veltām tīri *blingbling* - cipars sanāks iespaidīgs
_________________ Oh My God = OMG
Ak Mans Dievs = AMD
Man patīk kā viņi testā izmanto PAŠU jaunāko Firefox un Chrome alfu (nightly) , bet pat necentās dabūt Operas weekly buildu...
10.6 Opera nebūt nav stabilā relīze...
Jā, bet liekas negodīgi tādā ziņā, ka Chroms un FF ir atjaunināti līdz 3 dienu svaigumam, bet Opera 10.6b1 iznāca jau kādu mēnesi atpakaļ. Kā redzams avotā, Opera ņemta no linka: http://www.opera.com/browser/next/, kamēr var arī dabūt nedēļas relīzes šeit: http://my.opera.com/desktopteam/blog/
Viņi jau tuvojas 10.60 Final, bet te izmanto pirmo betu > : ( ....
Njā es varu tikai Aldim piekrist.
Vai nu man tā reakcija baigi lēnā, vai arī kas cits, bet nu ... ne silts man i ne auksts no tā ātruma.
_________________ ritenis vienkārši ripo
Jāsaka paldies tam, kas radīja bumbu uz kuras mēs dzīvojam un gravitācija arī ir tam visam pamatā.
Kvantu fiziku neskarsim, jo no tās es tā pat nekā nejēdzu.
Starp citu, kas tā tāda relativitātes teorija?
samurajs : 28 Jūnijs 2010 10:43:32
zivs : 28 Jūnijs 2010 11:16:29
bladez : 28 Jūnijs 2010 11:21:44
Imhoteps : 28 Jūnijs 2010 11:48:13
TrakaisKursis : 28 Jūnijs 2010 12:47:31
Aldis : 28 Jūnijs 2010 13:42:56
bladez : 28 Jūnijs 2010 14:07:16
Jā, bet liekas negodīgi tādā ziņā, ka Chroms un FF ir atjaunināti līdz 3 dienu svaigumam, bet Opera 10.6b1 iznāca jau kādu mēnesi atpakaļ. Kā redzams avotā, Opera ņemta no linka: http://www.opera.com/browser/next/, kamēr var arī dabūt nedēļas relīzes šeit: http://my.opera.com/desktopteam/blog/
Viņi jau tuvojas 10.60 Final, bet te izmanto pirmo betu > : ( ....
P.S. Labais weekly builda links Operai:
http://snapshot.opera.com/windows/BzzzzzZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZzzzzzzzzz_10.60-3442/Opera_1060_3442_in.exe
Vuvuzela xDD
jonjs : 28 Jūnijs 2010 14:09:30
Starp citu, kas tā tāda relativitātes teorija?
spriizha : 28 Jūnijs 2010 18:19:59
McAnder : 28 Jūnijs 2010 18:37:35
Jā, bet liekas negodīgi
man arī tā šķiet, gluži vai vakariņās pelmenis sprūst rīklē un nezinu ko rīt darīt, lai uzlabotu pasauli.
bladez : 28 Jūnijs 2010 18:38:39
Kā tieši 3.6.6. var būt jaunāks par 3.7 Alpha 6?
spriizha : 28 Jūnijs 2010 22:40:11
atvainojos, nepamanījos un pārskatījos..