Notepad pret narkotikām | Notepad.lv

Notepad pret narkotikām

Tava attieksme pret narkotikām
Kategorisks - NĒ!
62%
 62%  [ 28 ]
Reiz pamēģināju, otrreiz netaisos!
4%
 4%  [ 2 ]
Paretam nomēģinu, nekas nekaitēs!
6%
 6%  [ 3 ]
Viss jāizmēģina, dzīvoju tikai vienreiz!
15%
 15%  [ 7 ]
Lietoju, narkotiku kaitīgums ir stipri pārspīlēts!
11%
 11%  [ 5 ]
Kopā Balsis : 45

1. samurajs : 14 Jūnijs 2008 11:26:50 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

ImageŠai tēmai par avotu kalpoja nesena preses ziņa, ka kāds Liepājas narkotirgonis, pieķerts ar 170 "extasy" tabletēm, saņēma vien nosacītu sodu. Ķīnā vai Malaizijā par šādu daudzumu vainīgais bez lielām ceremonijām jau būtu pielikts pie sienas. Bet Latvijas varas iestādēm narkotiku problēma acīmredzot nebūt nešķiet nopietna.

Tā īsti "zālīte" un "ripas" mūsu valstī izplatījušās tikai pēdējos gados sakarā ar dzīves līmeņa pieaugumu. Būs maksātspēja un pieprasījums - būs arī piedāvājums! Visvairāk tiek ietekmēta tieši jaunatne ar tās nenobriedušo domāšanu. Pie tam publiskajos sarīkojumos ienest alkoholu ir nopietnas grūtības, jo apsardze ir modra. Turpretī ar "kāsīti" vai tableti nav nekādu problēmu; apmācīti suņi - narkotiku meklētāji pagaidām ir tikai robežsardzei un policijas specvienībām.
    Pagājušajā vasarā Liepājas masu sarīkojumos ik pa brīdim varēja sajust salkano "zāles" smaku; policija veica diletantiskas un neprofesionālas iespējamo narkomānu tvarstīšanas, ar to tikai veicinot konfliktsituācijas.

Pagaidām, paldies Dievam, vēl nav īpaši aktuāla smago narkotiku problēma. Bet tas viss vēl priekšā. Jebkurš heroīniķis ir sācis ar to pašu "nevainīgo" zālīti...

Te nu varam nobalsot un paust savu attieksmi pret narkotikām!

2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
    (Bernards Šovs)

2. quizzical : 14 Jūnijs 2008 11:49:43 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

pirms paars gadiem savilkos zāli bik pa daudz, pazuda rokas un kaajas + naakamjaa dienaa sajuta ka istabaa paaraak maz vietas. nekaa laba tur nav, vairaak negribas kkaa

3. doroteja : 14 Jūnijs 2008 13:04:33 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

100% PRET!

4. rajah : 14 Jūnijs 2008 14:19:03 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

pāris gadus atpakaļ man viens datuvē gribēja iestāstīt cik jauka un nekaitīgā esot zālīte, ko lietojot ik pa brīdim.

tik tas čalis visu laiku TIK nesakarīgus tekstus rakstīja!!!!!!!!!!!! pats jau nemaz to neapzinājās, ka mozgi jau kultenī.

5. quizzical : 14 Jūnijs 2008 14:24:34 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es daudzus paziistu kas zaali ik pa laikam iepiipee uz kaadiem tusiem. uzreiz jau stulbs nepaliek ja daudz nevelk. nav jau tik ljoti kaitiiga taa zaale (protams, veseliiga arii nav), jo tak citaas valstiis pat atljauta vinja ir. tas ka vinjsh kko nesakariigu raxtija visdriizaakais noziimeeja, ka vinju vnk. daba nav iipashi daudz apveltijusi ar praata speejaam

6. rajah : 14 Jūnijs 2008 15:01:24 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

nu sāc tik aizstāvēt, sāc. līmi un laku ošņājot jau ar sākumā viss liekas rožaini.

7. quizzical : 14 Jūnijs 2008 15:33:23 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Necenshos paust viedokli, ka zaali pipeet ir normaala paraadiba, bet nav jau vinja tik ljoti briesmiiga. Manupraat, kaadi 80% no jaunieshiem, kas dodas tuseet uz klubiem utt ir meegjinajushi to zaali.

8. deivs001 : 14 Jūnijs 2008 22:20:15 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Līdz man nesāk šīs draņķības piedāvāt attieksme - neitrāla. Pats netaisos mēģīnāt, bet ja nu kādam liekas, ka ar to kļūs par pirmo čali pagastā, tad lai dara.

9. shady : 15 Jūnijs 2008 11:20:22 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Uzskatu, ka narkotiskās vielas lietot ir stulbums....drīzāk jau debilisms...

Draugiem.lv - Notepad.lv lapa
    Google+ Notepad.lv

10. memorex : 15 Jūnijs 2008 12:04:45 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

zālīte neskaitās narkotika, tapēc neietilpst šajā tēmā.

11. samurajs : 15 Jūnijs 2008 15:12:33 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

memorex rakstīja:

Ja? Bet kāpēc par tās glabāšanu, izplatīšanu utml. noķertos bāž čokā tāpat kā par jebkuru citu narkotiku?

2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
    (Bernards Šovs)

12. Sid : 15 Jūnijs 2008 21:36:27 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Citēt:
    Un kāpēc tad vislaik skaitījās? Neesmu mēģinājis, bet nevarētu teikt, ka esmu arī 100% pret zāli, nez, labāk ja laikam ir arī nemēģināt.

13. shady : 15 Jūnijs 2008 21:40:16 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

memorex rakstīja:

=> http://www.emcdda.europa.eu/html.cfm/index41524LV.html

Citēt:

Kaņepes ir pasaulē visvairāk lietotā nelegālā narkotika un psihoaktīvā viela, kas kopš 20.gadsimta 60. gadiem, kad kaņepju lietošanu un augošo jaunatnes kontrkultūru varēja uzskatīt gandrīz vai par sinonīmiem, nemainīgi atrodas Eiropas narkotiku diskusiju degpunktā.

=> Likumi.lv: Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību

Google+ Notepad.lv

14. Mr.Death : 16 Jūnijs 2008 6:42:08 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

:punch: visus, kas ir kaut pieļāvuši domu par zāles pamēģināšanu. tā jau bendējam ikdienā sevi ar visādiem draņķiem (aliņiem, cīgām, kafiju, būvniecībā neapzināti ostam krāsas, līmes u.t.t.), tās ir tikai lētas atrunas no tiem, kas saka ka zālīte nav nemaz tik kaitīga. tas vienkārši tāpēc ka jums patīk viņu kurīt. :punch:

15. msh : 16 Jūnijs 2008 11:55:00 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

rajah rakstīja:
    nu sāc tik aizstāvēt, sāc. līmi un laku ošņājot jau ar sākumā viss liekas rožaini.

Pirms kādiem pāris mēn liepājā aizturēja "gāzes ošņātāju" kas "apreibinājās, izmantojot šķiltavas"

16. Nitro : 16 Jūnijs 2008 12:41:18 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

@rajah
    Ja tu domaa to kam niks liidziigs dr.web cureit av nosaukumam tad zini ka vinjsh IR normaals un lietoja kaadreiz zaaliiti - zinu jo (neteikshu kuraas) kojaas bija iespeeja tikties..
    Vsp jau ir taada filma Interstate 60 kur vienaa filmas fragmentaa ideja ir taada ka ir izveidota vieta kur ir legaali lietot narkotiskaas vielas bet par to ir jaamaksaa ar darbu. Taapat jau narkotikas lietos - aizliegums ir tikai teoreetiski - tad kaapeec neizveidot ko tamliidziigu?

17. rajah : 16 Jūnijs 2008 13:20:16 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nitro - tas ir pavisam cits cilvēks. Niks bija kā vienam rāpojošam dzīvniekam, bet ar 4 kājām un asti. Datuvē vairs nav rādījies no pagājušā gada oktobra - būs nopīpējies
    2006.gadā kad viņš man rakstīja, viņam bija 17 gadi.

18. memorex : 16 Jūnijs 2008 16:48:33 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Edgars rakstīja:
    :punch: visus, kas ir kaut pieļāvuši domu par zāles pamēģināšanu. tā jau bendējam ikdienā sevi ar visādiem draņķiem (aliņiem, cīgām, kafiju, būvniecībā neapzināti ostam krāsas, līmes u.t.t.), tās ir tikai lētas atrunas no tiem, kas saka ka zālīte nav nemaz tik kaitīga. tas vienkārši tāpēc ka jums patīk viņu kurīt. :punch:

Nu kāda bendēšana, virspusēji runājot (augs kas tiek audzēts dabā un pēc tam kaltēts). Pat cīgaretes vairāk apstrādā. Nepipētājam tas protams liksies pretīgi, bet zālīte vismaz netaisa error smadzenēm (atšķirībā no alkahola iedarbību uz daudziem cilvēkiem. Lielos daudzumos). Es runāju ja viss tiek lietots ar mēru un nejau katru dienu!

19. shady : 16 Jūnijs 2008 18:18:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ja tu vēlies lietot narkotikas, tad lieto - neesmu tava mamma, bet beidz vienreiz taisīt propagandu, ka zālīte ir kas labs un nekaitīgs, jopcik, tā ir narkotika.
    Ja vēlies vēl oponēt, tad piestūķē pilnas kabatas ar to un ej oponē mentiem (domāju, ka tie mācēs labāk paskaidrot).

Google+ Notepad.lv

20. aega : 17 Jūnijs 2008 1:50:52 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Piekrītu memorex, alkohols ir pat kaitīgāks par zālīti, bet nu zālīte ko var dabūt latvijā ar nav diez ko kvalitatīva. Un kkad arī sktijos dokumentālo filmu par narkotikām, tur arī teica, ka nav īsti pareizi bērniem mācīt , ka zālīte ir tik pat kaitīga kā sintētiskās narkotikas, jo kad viņš pamēģina zālīti un redz, ka pēc zālītes nav ne lomku, ne atkarība, tad viņš sāk domāt, ka varbūt arī pa pārējo arī ir melots un tapēc sāk lietot arī ko stiprāku.
    Pats cigaretes nepīpēju vispār un nekad nēsmu pīpējis, bet zālīti pa retam uzpīpēju, bet neko citu mēģināt netaisos.

21. rajah : 17 Jūnijs 2008 1:53:12 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

IMHO - mūsu organismi jau tā ir piedirsti pašiem negribot, bet pašiem speciāli to darīt - tā jau ir plānprātība.

22. dead_emo : 17 Jūnijs 2008 12:34:25 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Parasti jau saka, ka heroīniķis sāk ar zālīti, bet tā nav taisnība, jo parasti sāk ar alu..
    un Problēma imo nav ne alū, ne zālē, pat ne heroīnā, bet bēgšanā no sevis...

23. memorex : 17 Jūnijs 2008 14:46:53 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

piekrītu daļēji dead_emo, man nepatīk narkomāni (kā jau mineju kaltētās lapas neuzskatu par nark.), bet ja cilvēks tiešām nevar atrast citu risinājumu, lai jau lieto katrs pats savs laimes kalējs, kamēr pašam sūdi mutē nesmeļas tikmēr visi gudri, bet dzīvē visādi gadās, kas vājāks tas atrod risinājumu narkotikās.

24. samurajs : 17 Jūnijs 2008 19:41:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es nepavisam nepiekrītu dead_emo. Zāli pīpē un ripas rij ne jau tikai cilvēki ar problēmām, bet lielākoties bagātu vecāku atvases - dīkdieņi, kuriem nekā netrūkst, bet kuri alkst piedzīvojumu un asu izjūtu.
    Nē - heroīniķis nesāk vis ar alu, tad jau mēs visi būtu heroīniķi! Es dzeru alu regulāri, bet nez kāpēc nav vēlēšanās pīpāt to fuckin' zāli...

(Bernards Šovs)

25. Ira Elter : 21 Jūnijs 2008 9:29:15 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Esmu kategoriski pret jebkadiem rebinosiem lidzekliem! Jamak kert kaifu dabiga forma un veida. Man aug 2 deli, priecajos, ka vini tapat ka es, ne dzer, ne pipe, ne narko.

26. dead_emo : 21 Jūnijs 2008 13:37:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

samurajs rakstīja:
    Zāli pīpē un ripas rij ne jau tikai cilvēki ar problēmām, bet lielākoties bagātu vecāku atvases - dīkdieņi, kuriem nekā netrūkst, bet kuri alkst piedzīvojumu un asu izjūtu.

Problēma var būt tā pati, ne tikai naudas un izklaižu trūkumā, bet arī to pārpilnība. Bet kas attiecas uz to alu, tad nekādi nebiju domājis, ka visi kas alu lietu kļūst par heroīniķiem. Gluži pretējs bija mans domu gājiens. Es esmu pret loģiku, ka šī kaite pamatā ir fizioloģiska, ķīmiska.

27. kaqp : 21 Jūnijs 2008 21:18:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Viss jāizmēģina, dzīvoju tikai vienreiz!

28. Genādijs : 26 Jūnijs 2008 13:53:45 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

1 - 2x gadā vai divu gadu laikā mēdzu uzvilkt zāli. Biežāk to nedaru jo ibo arī dzert katru dienu nav veselīgi. Tie kas te gvelž stulbības par to ka vienreiz pamēģināsi un uzreiz aizies ciet i sāksi durties ... vienk. no comment.
    PS. Viss atkarīgs no gribasspēka. Nevari noturēties pret azartspēlēm - nesāc. Nevari noturēties pret alko - nesāc. Ar narkām viss tieši tāpat. Ir jāsajēdz kad jāapstājās. Tomēr lielai daļai indivīdu šīs sajēgas nav un nekad nebūs.
    PS. Es zāli uzskatu par mazāk kaitīgu, kā alkoholu, jo ... atšķirībā no alkohola cilvēkam apziņa paliek savā vietā.
    PPS. Narko + draiving .. no comment. Tikai un vienīgi šaurā lokā prom no civilizācijas.
    Par to kaifa ķeršanu skaidrā. Ir izjūtas kuras nekad un nekādos apstākļos skaidrā prātā nenoķersi. Tātad - dzīvoju tikai vienu reizi, bet ar piebildi ka gribu to darīt maksimāli ilgi, BET neliedzot sev neko.

29. Sid : 26 Jūnijs 2008 16:02:11 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Genādij, arī no alko apziņa paliek savā vietā. Vismaz man alko izdara tik daudz, ka man viss ir pofig so es varu runāt un darīt visādas stulbības absolūtā po*ujā, bet varu arī tās nedarīt. Atšķirība tik tā, ka dzērumā to gribas darīt.

30. samurajs : 26 Jūnijs 2008 17:11:09 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tāds interesants pavērsiens diskusijā... zāle esot praktiski nekaitīga? T.i. kaut vai salīdzinot ar alkoholu.
    Kurš tad var paskaidrot, kāpēc par zāli tāpat bāž būrī kā par ripām, koksu un visām citām zarazām? Vai likumdevēji būtu stulbeņi?

(Bernards Šovs)

31. marr : 26 Jūnijs 2008 17:47:45 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

samuraj, vai vēlies, lai šeit diskusija pāriet "ir likumdevēji saprātīgi vai nē?"

32. samurajs : 27 Jūnijs 2008 8:24:51 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

marr: ja vajag - lai iet!

(Bernards Šovs)

33. quizzical : 27 Jūnijs 2008 10:19:35 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

samurajs rakstīja:
    Tāds interesants pavērsiens diskusijā... zāle esot praktiski nekaitīga? T.i. kaut vai salīdzinot ar alkoholu.
    Kurš tad var paskaidrot, kāpēc par zāli tāpat bāž būrī kā par ripām, koksu un visām citām zarazām? Vai likumdevēji būtu stulbeņi?

Kurš paskaidros kāpēc par alkoholu tāpat bāž būrī (līdz 15 diennaktīm) kā par zāli? (es domāju, šo apreibinošo vielu lietošanu, nevis glabāšanu)

34. aega : 27 Jūnijs 2008 14:04:22 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

taapat arii nav dzirdeets, ka kaadu nosit zaales deelj, bet alko deelj diezgan biezhi, un nav arii dzirdeets, ka zaali vareetu paardozeet taa, ka vaig atkachaat
    starpcitu, Amsterdamaa tika veikts kautkaads peetijums, kaa rezultaataa noskaidroja, ka zaale nemaz nav tik kaitiiga un tapeec to tur var piipeet

35. quizzical : 27 Jūnijs 2008 14:43:01 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

aega. zaali tomeer ir iespeejams paardozeet

36. samurajs : 27 Jūnijs 2008 19:33:17 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

quizzical: par alko nedod 15 sutkas tāpat vien, bet tikai tiem kuri ālējas un dedzina miskastes

(Bernards Šovs)

37. quizzical : 27 Jūnijs 2008 21:25:50 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Samuraj šeit tu kļūdies. 15 diennaktis var iedot par atrašanos tādā alkohola reibumā kas aizskar cilvēka cieņu, bet tas cik liela alkohola reibumā jābūt nekur nav teikts! atkarīgs no menta. Man pašam bija gadijums, kad menti piestajās neilgi pēc jāņiem, kko paprasa kur ejam utt, beigas acīs paskatas un saka:"tu tak esi dzēris, iepūt trubiņā!" mees divi chomi bijaam abi iepuutaam trubinjaa, promiles uzraadija un par to dabujaam katrs pa 3 diennaktiim. Un papiiros saraxtija kkaadus murgus ko es atteicos parakstiit, bet tas, protams, neko nemainija

38. aega : 27 Jūnijs 2008 23:01:35 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

nezinu kā citur, bet itkā Rīgā ir tā, ka ja ments uzraksta 3 ziņojumus dienā tad viņam nāk kkādi bonusi pie algas un tapēc viņi mēdz par visu piesieties, un tā parakstīšanās ar ir fufelis, paraksti vai nē, sods tev tikuntā

39. quizzical : 27 Jūnijs 2008 23:02:50 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

aega. pilniigi pareizi, taapeec taadaa amataa vareetu straadaat tikai normaali cilveeki ar normaalu sapraatu nevis kkaadi zhmogi kuri beerniibaa ir daudz dauziiti

40. samurajs : 28 Jūnijs 2008 19:57:39 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Hmmm... Rīgā viss kas iespējams... Liepājā nav dzirdēts, ka par vienkāršu dzeršanu dotu sutkas... nav tak viņus kur likt, kameras pilnas ar dzērājšoferiem!

(Bernards Šovs)

41. yasman : 18 Septembris 2008 18:53:43 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Pastāsti kāpēc likumdevēji ļauj indēt tautu ar alkoholu un nikotīnu?
    Tāpēc ka tas nes peļņu.
    PS. Smēķēšnana izraisa atkarību ātrāk par zālīti vai tām pashaam ripaam IMHO.

42. kaqp : 18 Septembris 2008 19:23:32 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

@yasman , muļķības, lietojot alkaholu vai nikotīnu blakus effekti parādās daudz daudz reiz vēlāk , nekā pēc visādām šļircēm, un atkarība nerodās no dažām reizēm.

43. QueenZ : 18 Septembris 2008 19:33:37 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

ar ko tad zaale atshkjiras no alkohola?

Image

http://www.977music.com/

44. rihardsss : 2 Marts 2009 12:19:41 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

aega rakstīja:
    taapat arii nav dzirdeets, ka kaadu nosit zaales deelj, bet alko deelj diezgan biezhi, un nav arii dzirdeets, ka zaali vareetu paardozeet taa, ka vaig atkachaat
    starpcitu, Amsterdamaa tika veikts kautkaads peetijums, kaa rezultaataa noskaidroja, ka zaale nemaz nav tik kaitiiga un tapeec to tur var piipeet

Veca tēma,bet gribējās nedaudz pastāstīt par dzīvi tiem, kas uzskata, ka zāle ir visnekaitīgākais no visa tā, kas šeit pieminēts. Tad kā var gadīties , kas tāds- normāls cilvēks, ikdienā diezgan nopiets, ar draugiem uzpīpē zāli un savu gļuku laikā, ar nazi mēģina citus nogalināt? Labi, ka tas nesanāca, bet tikuntā... Lai gan arī alkohols man nepatīk, bet zāle ir DAUDZ sliktāka par alkoholu. NU cigaretēm ir ta, nedēļā nopīpēsi bloku, nenomirsi, bet ja zāli nopīpētu tādā pašā daudzumā, tad iznākums man liekas, ka būtu savādāks. Kā te tika minēts, ka no cigaretēm ātr paliek atkarīgs - no pirmās cigaretes līdz atkarībai man bija vairāki gadi stapā. Toties cigarešu atkarību ir vieglāk ierobežot, pārtraukt nekā narkotiku (arī zālītes). Nu par tām gāzēm u.c. nav ko teikt, šaubos, ka tādi kautcik spēj izdzīvot.

45. kaqp : 2 Marts 2009 15:20:00 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

es joprojām piekrītu pie tā ka dzīvē viss jāizmēģina to vai tev būs atkarība vai nebūs to izlemsi vienīgi tu pats. Atkarība kā tāda nepastāv, tā ir vnk cilvēku nemāka pateikt nē.
    Verdikts: Visi atkarīgie smēķētāji ir garīgi mīkstie

46. memorex : 2 Marts 2009 15:38:35 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

rihardsss tu runā kā no grāmatas, pašam galva ir, lai domātu! Nerunāsim par letāliem gadījumiem utt, ir cilvēki, kas ir slimi (viņiem jebkādas vielas, norauj jumtu...). Kā var marihuāna būt kaitīgāka par kautvai cigaretēm? Neviens tak nenopipē 5-30 marihuānas cigaretes... Es domāju tev ar 3 dienā būs pa daudz Nu tad skaitam, kas ir kaitīgāks mūsu veselībai. 3 vai 30 cigaretes dienā (es domāju tālāk nav vērts turpināt, tas ir vel ļoti lielos daudzumos). Marihuāna ir aizliegta, jo tas ir izdevīgi, parasti pīpētāji lieto ļoti maz alkahola vai nelieto, grib ēst un ir mierīgi.
    P.S. No marihuānas var taisīt benzīnu vai pārtikas produktu un cik viegli būtu audzēt, bet paši saprotam, ka visas šīs nozares ir jau "aizņemtas" un neviens ar labu gribu negrib atdot savu naudu.

Bet nelietojam visādus sūda tabletes, šļirces un citus mēslus... Es esmu pret narkotikām

47. azazul : 2 Marts 2009 15:55:30 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

QueenZ rakstīja:
    ar ko tad zaale atshkjiras no alkohola?
    Well .. em.

Alkohols - grauj aknas, darbība balstās uz smadzeņu receptor nomākšanu.
    Var izraisīt saindēšanos. Pēc lietošanas ir paģiras. Izraisa fizisku un psihisku atkarību.
    Biežākie simptomi - savu iespēju pārvērtēšnana, smaka.

Un otra vielam. Izraisa pastiprinātu DMT izdalīšanos smadzenēs. Nav novēroti bojājumi organismam.
    Nav iespējams pārdozēt. Nav paģiru. Neizraisa atkarību. Biežākie simptomi - apetīte.

.. nez ... kurš no tiem ir "narkotiska viela" ?

P.S. to rihardsss: vai tev ir maz nojēga par ko runā ? "Viena tante teica" stāstus šeit nevajag atstāstīt.

48. samurajs : 2 Marts 2009 17:02:24 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

azazul: un tāpēc, ka zāle ir tik ļoti nekaitīga un pat veselīga - poličiem tas skauž un viņi tās izplatītājus liek cietumā uz daudziem gadiem!

(Bernards Šovs)

49. azazul : 2 Marts 2009 17:33:23 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Kāpēc par cigarešu tirgošanu neliek ?

edit: atradu kaut ko interesantu priekš tevis : http://www.youtube.com/watch?v=kMDVveEZjI8

50. samurajs : 2 Marts 2009 17:52:17 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es neesu ārsts vai biologs, tāpēc dziļākās diskusijās neielaidīšos. Un nebūt nesaku ka cigaretes nebūtu kaitīgas.
    Pat Holandē coffee-shop'us klapē ciet, un laikam ne jau bez iemesla.
    Narkotikas atšķirībā no parastām cigaretēm iedarbojas uz psihi, lietotāju pataisa par muļķi spīdīgām ačtelēm, un te arī viss sākas...

(Bernards Šovs)

51. Loading : 2 Marts 2009 18:02:59 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nav kaitīgāka, vai nekaitīgāka viela. Ir kaitīga un viss.

52. azazul : 2 Marts 2009 18:08:14 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Loading, tas apgalvojums ir diezgan .. emm .. maldinošs.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

Kā būtu, ja izveidotu topiku "notepad.lv par izglītību" ?
    Bet ko ta es .. "muļķis ar spīdīgām ačelēm".
    Labāk iešu padauzīt galvu pert sienu un patecināt siekalu.

53. dzhonsons : 2 Marts 2009 19:34:58 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nomēģināt var. Esmu šņaucis tā saucamo "balto", pīpējis zāli.. No pirmā jēgu nesaskatu. Zālīte.. To paretam var. Ja uzcienā Pagaidām neko citu neesmu mēģinājis [alko un cigaretes neskaitās]..
    Un atkarīgs neesmu palicis, veselībai problēmu arī it kā nemanu.. Nu nav tik traki tas viss..

54. Ivis : 2 Marts 2009 22:02:51 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Vienkarsh saliidzinajums , cik cilveku mirst no cigaretem gadaa ? 5.4 million deaths a year are caused by tobacco. http://www.inforesearchlab.com/smokingdeaths.chtml
    No Alkohola ? Skaitlis dubultojas,un no "zaales" ? Ok es neteemeju uz to,ka tagad piipesim zaali, protams,ka vina ir kaitiiga,vnk juus te taa visi runajat,ka zale silkta un taada a pa cigaretem un alkoholu tiek pakluseets.Un arī visādas tādas runas par to,ka zāle tur baigi izraisa problēmas ar domāšanu,atmiņu utt. From Life: ir man draugi,kas pipe jau vairakus gadus zaliti un dzivo normali vini nepiipe cigaretes nelieto alkoholu tik taa pa retam zaliiti viniem ir perspektivi darbi un vis 4iki piki , nu ja cilveekam ir problemas ar galvu protams , ka to problemu saasinas jebkura apreibinosha viela.

Suggestion: Nelietojiet neko eediet auglus un darzenus un nodarbojaties ar sportu :P

55. dzhonsons : 2 Marts 2009 22:57:01 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Elpot arī ir kaitīgi. Un dzīvot vispār..

56. marr : 2 Marts 2009 23:06:47 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ivis, tīri lai piebērtu skaidas ugunskuram:

empirical evidence Tev parādīs to, ka cilvēki, kas mērenā apojmā lieto alkoholu (t.i. dažkārt mēdz mēreni iedzert) ir ražīgāki nekā cilvēki, kas alkoholu nelieto vispār. Attiecībā par citām substancēm, tādām kā zāli un tabaku, nezinu par šādiem pētījumiem, to rezultātiem.

57. dzhonsons : 2 Marts 2009 23:08:32 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu, darba laikā kādu alu izdzerot, nepavisam negribas strādāt

58. marr : 2 Marts 2009 23:11:33 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nav runa par dzeršanu darba laikā. Tas nenoliedzami nav ne ražīgi, ne efektīvi. Ir runa par pasēdēšanu piektdienas vakarā/svētkos. :P

59. izredzētais : 2 Marts 2009 23:52:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

zālīte nav narkotika. daudzi nemaz nezin, ka zālīti nav iespējams pārdozēt, kur pretī no aspirīna tas ir iespējams. ir veikti n-tie pētījumi, kuri pierāda, ka cilvēkam sekundē ir jāizpīpē 3-5kg labas marihuānas lai pekas atstieptu.
    no zālītes nerodas atkarība, turklāt tas ir neķīmisks un organismam nekaitīgs pretsāpju līdzeklis, kura THC īpašības ļauj apturēt, jeb piebremzēt dažādu veidu vēža izplatību organismā. ....vai jūs maz zināt cik maksā šāda veida zāles, kuras noēd visu organismu? loģiski, ka dažiem cilvēkiem šāda veida zāles nebūs izdevīgas. arī valstij nē, alkaholu, cigaretes viņi var aplikt ar nodokļiem, taču dabā augošu nezāli nav iespējams.
    mēs, latvieši, esam degredēti, piemēram obama ir par sodu samazināšanu likumpārkāpumiem par marihuānu. UK jau to izdarija. ne velti. daļu latviešus par 1-2gr pat iesēdina uz mēnešiem, līdz pat gadiem, kur citās valstīs, piemēram Zviedrijā, Dānijā, ASV, UK, utt, to konfiscē un iznīcina nekādus sodus nepiemērojot (sliktākajos gadījumos piemēro nelielus naudas sodus).
    kādēļ neskaitāmiem slimniekiem ir ļauts audzēt marihuānu iegūstot speciālu licenzi? kur jūs ko tādu esat dzirdējuši par narkotikām!?
    marihuānā apreibinošā viela skaitās THC, kuru nebūt nevar pat pietuvināt narkotisko vielu ķīmiskajam sastāvam.
    es ieteiktu palasīties vēsturi, it sevišķi laika posmu kā un kas cilvēkiem ieborēja, ka zālīte ir narkotika, viena no ļaunākajām, pietamvel.
    cilvēki biežāk mirst no alkahola, zālēm, cigaretēm un pat šokolādes.
    es nerunāju par tiem, kuri brauc pīpējot zāli, tas ir gluži tas pats kas dzert pie stūres, tadēļ šāda veida nāves gadījumus neskaitīsim.

runā, ka narkomāni sāk ar zālīti... arī alkaholiķi sāk ar aliņu. šie vājie, debīlie cilvēciņi, ne narkomāni, ne dzērāji, kuri nodzer/nonarko visu kas viņiem vien ir rada arī šadu iespaidu par nevainīgu zaļu dabā augošu krūmiņu. tabletes un pulveri jau ir narkotikas, kuras tiktiešām nāktos iznīcināt.

gribēju vel pieminēt antidepresantus. ar ko ķīmija, kura neapšaubāmi izraisa atkarību ir labāka par marihuānu!?

godīgi sakot, cilvēkiem ir tik dažādi uzskati par šo visu padarīšanu, ka par to nav jēgas strīdēties.. gluži tā pat kā par mūzikas gaumi..

60. dzhonsons : 3 Marts 2009 0:17:02 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Zāli aizliedza tirgot tabakas magnāti, laikam..

P.S. Pie PC tupēt arī nav īsti veselīgi.. :win:

61. izredzētais : 3 Marts 2009 0:37:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

nejau tabakas magnāti, bet gan Harry J. Anslinger.. principā šitas ķēms pie visas šīs šiazes ir vainojams. "zālīte likts negros domāt, ka šie ir tik pat labi kā baltais cilvēks"; "ja izpīpēsi kāsīti - tas būs tas pats kas nogalināt savu brāli"; "marihuāna baltajām sievietēm liek mīlēties ar negriem."; utt. vai šāda cilvēka viedoklis vispār būtu ņemams vērā?

Anslinger was an extremely ambitious man, and he recognized the Bureau of Narcotics as an amazing career opportunity -- a new government agency with the opportunity to define both the problem and the solution. He immediately realized that opiates and cocaine wouldn't be enough to help build his agency, so he latched on to marijuana and started to work on making it illegal at the federal level.

Anslinger immediately drew upon the themes of racism and violence to draw national attention to the problem he wanted to create. He also promoted and frequently read from "Gore Files" -- wild reefer-madness-style exploitation tales of ax murderers on marijuana and sex and... Negroes.

For most of human history, marijuana has been completely legal. It's not a recently discovered plant, nor is it a long-standing law. Marijuana has been illegal for less than 1% of the time that it's been in use. Its known uses go back further than 7,000 B.C. and it was legal as recently as when Ronald Reagan was a boy.

protams, es nesaku, ka zāle būtu jāpīpē katru dienu, taču cilvēkiem bez hroniskajām sāpēm, vēža, depresijas, uc kaitēm nevajadzētu ar to aizrauties pārāk bieži. līdzīgi kā ar alkaholu..

62. marr : 3 Marts 2009 0:43:25 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

azazul: noskatījos visas 11 daļas
    manuprāt, zīmīgākā bija 10ā, iespējams, ka sākot ar 9ās beigu daļu.
    Praktiski viss ir izskaidrojams ar maģisku trīs vārdu salikumu Special Interest Groups!
    Tā filma (?) lielā mērā arī izredzētā viedokli atbalstīs, ka tik šis viedoklis nav nācis pēc tās noskatīšanās
    Jautājuma zīme aiz filmas ielikta viena vienīga iemesla dēļ - jebkurš šāds veidojums arī uzskatāms par speciālas interešu grupas viedokļa paušanu - praktiski JEBKAM var atrast piekritējus un/vai noliedzējus. Šī filma meklēja atbalstu zālītei, to arī atrada.

63. izredzētais : 3 Marts 2009 1:08:24 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

marr, godīgi sakot es nezinu par kādu filmu tu runā.. vienkāši zinu vēsturi, lietderību un nekaitīgumu, no interneta un pieredzes protams, nevis no filmas..

64. marr : 3 Marts 2009 1:14:56 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

izredzētais, pačeko azazul "Marts 02, 2009 5:33 pm" komentāru, tur links uz youtube. Kādu laiku atpakaļ trakeros bija līdzīga nosaukuma filma, ko tā arī nepaņēmu, ja kāds no klātesošajiem to ir redzējis, varētu apstiprināt/noliegt vai tā ir tā pati.
    Citādi fair enough

65. izredzētais : 3 Marts 2009 1:18:55 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

marr, palasiju augšējos komentus, nosievoju un brīvākā brīdī fimu noskatīšos
    PS cīņu pret marihuānu uzsāka tas pats cilvēks, kurš kategoriski bija pret seksu.
    ....sekss arī ir vesalīgs, ja kas

66. azazul : 3 Marts 2009 1:58:55 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Par iepriekšējā komentāra tēmu :
    http://www.youtube.com/watch?v=lNWbdSaFtAg
    Fragments no Relentless (1992).

67. samurajs : 3 Marts 2009 9:06:43 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Pat varētu piekrist, ka zināma progresīva lomā narkotikām jau ir: daudzi mākslinieki un mūziķi savus labākos darbus radījuši tieši narko kaifā. Bet kāda ir garantija, ka cilvēks spēs apstāties pie zāles un nemeklēs jaunas izjūtas ar kaut ko smagāku?
    Sabiedrība vairāk baidās ne jau no apdullušā narkomāna spīdīgām acīm, bet no lomku nomocītā dzīvnieka nākamajā rītā, kas ir gatavs uz visu, lai tikai tiktu pie devas.

Ņemot vērā to, kas par šo prieciņu draud - labāk mest apkārt lielu līkumu tai zālei. Pie tam tiesa zagli vēl pažēlos, iedos nosacīti, bet narkomānu - nekad! Par veselību es šeit pat nepieminu.

(Bernards Šovs)

68. vincister : 3 Marts 2009 10:33:35 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Kodēt arī. :D

69. izredzētais : 3 Marts 2009 11:05:06 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

samurajs, es saprotu ko tu gribēji teikt.. ir veikti pētījumi par narkotisko vielu, arī zāles lietošanu eiropā - statistika.
    diemžēl atceros tikai zāles statistiku, to eiropā ir mēģinājuši, lieto reti, jeb lieto bieži 70 000 000 cilvēki. vaitad mēs esam 70 milijonu narkomānu apsēsti? loģiski, ka daži paklūp, tie ir cilvēki kuri sāktu lietot narkotikas arī bez zāles pamēģināšanas.. liela daļa noteikti ir arī draugu bīdīšana: "nu pamēģini, kas tu mīkstais? ir labs!"; jeb "davai! es kruts! zāli pamēģināju, tagad varu ko stiprāku!"; tas nekam neder.

arī mani daži degredēti cilvēki pēc pāris nedēļām pierunāja izmēģināt vitamīnu ... vēlāk EX .. galīgi nesaista i redzēt šādas vielas negribu.

kāds ieminējās par coffē šopu klapēšanu ciet amsterdamā. jā, tam ir iemesls. valdība ir panākusi aizliegumu tirgot marihuānu dažu simtu metru attālumā no skolām & vel visvisādām iestādēm. līdz ar to leilu daļu božu aizklapēja, jeb pārvietoja.

miermīlīgs cilvēks kurš ik pa laikam ievelk kāsīti būtu vienā telpā metams ar zagļiem, slepkavām un izvarotājiem? kāds viņš vēlāk no cietuma izies? loģiski, ka narkomāns, zaglis, slepkava un izvarotājs. ja tas nav saistīts ar kontrabandu lielos apjomos, tad cilvēks nav pelnijis sēdet cietumā.

PS kāds izskatās lomku nomocīts alkaholiķis? varbūt nav tik traki kā narkomāns, bet uz to pusi vien ir.. gribētos velreiz atgādināt, ka arī es esmu pret narkotikām, taču marihuāna nav narkotika.

70. rihardsss : 4 Marts 2009 14:19:07 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

memorex rakstīja:
    rihardsss tu runā kā no grāmatas, pašam galva ir, lai domātu! Nerunāsim par letāliem gadījumiem utt, ir cilvēki, kas ir slimi (viņiem jebkādas vielas, norauj jumtu...). Kā var marihuāna būt kaitīgāka par kautvai cigaretēm? Neviens tak nenopipē 5-30 marihuānas cigaretes... Es domāju tev ar 3 dienā būs pa daudz Nu tad skaitam, kas ir kaitīgāks mūsu veselībai. 3 vai 30 cigaretes dienā (es domāju tālāk nav vērts turpināt, tas ir vel ļoti lielos daudzumos). Marihuāna ir aizliegta, jo tas ir izdevīgi, parasti pīpētāji lieto ļoti maz alkahola vai nelieto, grib ēst un ir mierīgi.
    P.S. No marihuānas var taisīt benzīnu vai pārtikas produktu un cik viegli būtu audzēt, bet paši saprotam, ka visas šīs nozares ir jau "aizņemtas" un neviens ar labu gribu negrib atdot savu naudu.

Bet nelietojam visādus sūda tabletes, šļirces un citus mēslus... Es esmu pret narkotikām

Tātad sākumā gribu pateikt, ka tas cilvēks, kam bija šitāds gadījums man ir labs draugs. Nav viņš nekāds cilvēks ar vājiem nerviem, psihi utt. Tieši pretēji. Vnk no zāles sākās gluķi, ka viņa galvā visi apkārtējie bija kkādi zombiji vai kkas tāds un viņš paņēma nazi un gribēji tikt ar viņiem galā. Nerunāju ne no kādas grāmatas vai kkā tāda, vnk stāstu par savu pieredzi, un arī drauga kurš dažreiz pīpē zāli.

71. dzhonsons : 4 Marts 2009 14:28:56 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tas tavs draugs man liekas tēloja
    Nekad nevienam tādu [d]efektu neesmu manījis.. Parst visi ir daudz maz miermīlīgi.. Un zāle nav tas produkts, kas baigi izraisa tā saucamos gļukus.. Viņš gadījumā salviju nepīpēja?

72. azazul : 4 Marts 2009 14:35:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ak dies kāds bullshits.

Tas ka tev ir psihiski slimi draugi ir diez gan skumji.
    Jebkas, ko cilvēki redz, ir viņu pašu galvā.

Vispār lai sāktu no zāles vispār kaut kas rādīties, vajag vienam pašam nopīpēt apmēram gramu.
    (to jau varētu pielīdzināt fiziskam darbam)

Un arī tad 'gļuki' ir vairāk saistīti ar to, kā tu uztver sevi.
    (pie tāda daudzuma, tieksme kustēties ir diezgan minimāla ..
    ieraugot zombiju to drīzāk mēģinātu ar viņu aprunāties nevis skriet virsū ar nazi).

73. rihardsss : 4 Marts 2009 15:00:46 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Īsti nezinu cik daudz viņš nopīpēja, bet nu pirms pīpēšanas viņi kkādu tur filmu skatījās, varbūrt kādu šausmeni. Salvija tā nebija. Un nevajag nekādu gramu lai sāktu rādīties. Tā zāle par kuru es runāju pietiek 1g kādiem 4 cilvēkiem, lai visiem būtu gļuki un rādītos kkādas hujņas.

74. azazul : 4 Marts 2009 15:10:15 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tad tā nav zāle.
    Nevajag pīpēt visādus sūdus , tad nekas nerādīsies.

Ja gribi gļukus ej un pīpē celefānu.

75. Wuu : 4 Marts 2009 15:25:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Var lietot kamēr tu netraucē citiem Latvijas iedzīvotājiem!

76. dzhonsons : 4 Marts 2009 16:28:00 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

No zāles tak gļuku nav.. Nu vismaz tik traku..

77. rihardsss : 4 Marts 2009 17:52:14 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nez varbūt tā ir kkāda ar heroīna pribavku, bet viens cits draugs tgd laimīgs stāsta kā viņš pa lēto dabū kko līdzīgu manis jau minētajai tikai daudz iedarbīgāku, jaudīgāku. No tās gļuki pat nākamā dienā vēl rādās.

78. samurajs : 4 Marts 2009 17:53:30 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Varbūt tad kāds man, n00bam, varētu paskaidrot, kāpēc zāle ir vienā listē ar heroīnu un koksu pie "Sevišķi bīstamām narkotiskām vielām"? Un ne jau tikai Latvijā...

(Bernards Šovs)

79. dzhonsons : 4 Marts 2009 18:38:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nezinu. Bet zāli vieglāk dabūt, značit, nav tik traka

80. azazul : 4 Marts 2009 21:07:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

samurajs rakstīja:
    Varbūt tad kāds man, n00bam, varētu paskaidrot, kāpēc zāle ir vienā listē ar heroīnu un koksu pie "Sevišķi bīstamām narkotiskām vielām"? Un ne jau tikai Latvijā...
    Būtu noskatījies to video ko iedevu, varbūt būtu sapratis.

Un vispār daudzās valstīs heroīns un kokaīns ir pat otrās grupas narkotikas,
    kamēr zāle (un laikam arī sēnes), kuru "narkotiskums" ir diezgan apšaubāms, ir pirmā grupas viela.

81. aega : 4 Marts 2009 21:31:46 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6474053.stm atradu šādu info.
    nevienam jau nav izdevīgi aizklapēt visas alko ražotnes, takā var iedalīt narkotikas kā grib, bet nekas tuvākajā laikā tikuntā nemainīsies

82. azazul : 4 Marts 2009 21:37:03 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nedaudz nenoipietnāk :

Link

83. izredzētais : 4 Marts 2009 23:06:34 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

rihardsss, tevis teiktais man stipri asociējas ar "viena tante teica".
    pilnīgas muļķības. domā ko runā. arī pēc grama zāles gļukiem nevajadzētu rādīties. ja esi izpīpējis vairāk kā organisms tur - tu vienkārši atslēgtos.

84. izredzētais : 5 Marts 2009 23:10:47 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

bļāviens! nepaspēju noskatīties azazul iesūtīto video: "Ievietoja: Pirmdiena Marts 02, 2009 5:33 pm" ..varbūt kādam prātā ir aizķēries filmas nosaukums?

Pievienot komentāru

Digitālās foto kamerasDigitālās foto kameras
  • Saistītās tēmas