Liekas, ka paraksti par divvalodību savākti. Ko tālāk? | Notepad.lv

Liekas, ka paraksti par divvalodību savākti. Ko tālāk?

Paraksti par divvalodību savākti. Ko tālāk?
Nekas nemainīsies, tikai iztērēs vēl pāris miljonus no trūcīgā valsts budžeta
73%
 73%  [ 38 ]
Latvieši kopā ar krieviem vēl vairāk ienīdīs politikāņus, kas viņus šķeļ
1%
 1%  [ 1 ]
Aktivizēsies aizmirstā dziesmiņa "Mēs sitīsim tos..."
23%
 23%  [ 12 ]
Man ir ko teikt! (komentēt)
1%
 1%  [ 1 ]
Kopā Balsis : 52

1. samurajs : 1 Decembris 2011 10:07:50 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

"Tas man tāds maziņš ieguldījums... kas par to, ja Latvijā būs divas valodas?"

"Vajag kaut ko mainīt mūsu valstī"

"Domāju, ka Latvijā ir jārunā gan latviski, gan krieviski"

Es nekomentēšu. Riebjas.

2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
    (Bernards Šovs)

2. Ralfie : 1 Decembris 2011 10:32:37 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es tā padomāju, ja mēs latvieši būtu, kādā citā valstī arī %tuāli lielā skaitā, drošivien ar gribētos, likumīgi runāt un rakstīt tajā valstī savā dzimtajā valodā..
    Vēsture Latviju tā ir iegrozījusi..

3. berils : 1 Decembris 2011 11:01:30 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

kāds ir sods par zvērasta neturēšanu ? Es ceru ka cērt nost mēles !

Like an old man living by the old rules...

AMD Athlon x3 450 [3.2Ghz]
    4GB of RAM
    1GB GT430 Nvidia
    500GB storage

4. msh : 2 Decembris 2011 5:32:42 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Šaubos gan. Jo līdz kamēr tas brīdis pienāktu, ka latvieši kaut kur būtu tādā propocijā, viņi visi būtu iemācījušies vietējo valodu.

5. MyNegation : 1 Decembris 2011 10:35:45 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Kad būs balsošana saeimā, tad paskatīsimies, kuri deputāti vēlēsies lauzt svinīgo zvērestu:
    "Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus."

Un neticu, ka referendumā puse balstiesīgo nobaslsos "PAR"

6. Dibens Kāpurķēde : 1 Decembris 2011 10:54:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

1. Nekas nemainīsies, jo latvieši nobalsos referendumā un to nepieļaus.
    2. Tā vecene no pirmās bildes ir tiešām stulba - ja teorētiski ieviestu divvalodību, tad tas būtu vēl viens jauns slogs valstij finansiāli. Visus dokumentus, ielas utt pārrakstīt paralēli krieviski.
    3. Vai tiešām krievi nesaprot, ka viņi tagad uzprasās pa krāmējienu pa purnu? Un tie nav draudi, bet fakta konstatācija, jo latviešiem ir atlikušas tikai pāris svētas lietas, kurās latvieši ir vienoti un viena no tām ir valoda.
    3.a. es jau tā centos ar krieviem nerunāt krieviski un tagad ir vēl viens iemesls tā nedarīt.

P.S. Dziesma "mēs sitīsim tos utainos" nekad vēl nav aizmirsta

7. deivs001 : 1 Decembris 2011 12:27:35 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Mazliet pasmaidīju par to, ka mēs esam vienoti valodā. Paskaties, ko latgaļi grib, lai viņiem būtu sava valoda.

8. msh : 2 Decembris 2011 5:34:09 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Jā, un? Labi vispār ka latvijas valstij dibinoties viņi tomēr nolēma pievienoties latvijai, nevis palikt krievijā.

9. berils : 1 Decembris 2011 10:59:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Lai tie pidari aizmirst par krievu valodu kā valsts valodu , s*kas !!
    /atvainojos par rupjībām.

4GB of RAM
    1GB GT430 Nvidia
    500GB storage

10. KoЯn : 1 Decembris 2011 14:57:26 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Droši zini, ka nevēlies krievu valodai, valsts valodas, statusu?
    Tevī jaušu nespēju pat lamāties latviski (:

11. berils : 1 Decembris 2011 17:17:01 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

tu iz dzīves lamājies latviski ? iespējams pārītis lamuvārdu ir pielietots latviski , bet nejau ikdienā...
    priekškam man to krievu valodu kā valsts valodu , lai varētu legāli lamāties ? Lai jau tie krāni saprot vismaz manus lamuvārdus, kuri vēltīti viņiem !

4GB of RAM
    1GB GT430 Nvidia
    500GB storage

12. KoЯn : 1 Decembris 2011 23:08:20 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ikdienā krievu valodu vispār lietoju vairāk kā latviešu, bet ne par to runāju.
    Diezgan divkosīgi skan

13. samurajs : 1 Decembris 2011 11:08:25 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Informācija par referendumu:

Lai ieviestu divvalodību, referendumā jāsavāc ~ 800,000 balsu "par". Tātad katrs, kurš nav aizgājis uz referendumu, iznāk, ka automātiski balsojis "pret".

Bet Saeimas balsojumā gaidāmas interesantas lietas. Biedrs Kabanovs (SC), parakstoties par divvalodību, jau ir pārkāpis zvērestu. Diez, kāpēc Saeimas Ētikas un mandātu komisija klusē?

2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
    (Bernards Šovs)

14. Imhoteps : 1 Decembris 2011 11:17:30 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Arī man krievu valoda ir dzimtā, taču parakstīties negāju kategoriski. Es varēju iemācīties LV, lai arī pārējie pieliek pūles, uzmeklē iekšējās gribas rezerves un apgūst valodu. Vienmēr atklāti saviem etniskajiem līdzbiedriem esmu teicis: gribi dzīvot pilnvērtīgu dzīvi - sāc runāt latviski. Negribi (nevari/nespēj/riebj/pofigs - vajadzīgo pasvītrot) - pieņem un samierinies, ka Tevi mazliet neieredzēs visā tava nožēlojama mūža garumā. Negribi mācīties principiāli - nu tad sūkā lollipopu (principiāli)! Vēl paliek variantiņš: autobusiņš "Зилупе - Псков".
    P.S. es vēl nebiju dzimis - mans sencis (migrants, iebraucējs), nodzīvojis šeit tikai gadu, bet jau runāja latviski. Greizi-nepareizi, bet centās un runāja. Šodien, pēc 40 nodzīvotiem gadiem, viņš runā perfekti, kaut arī akcents stiprs. Un vienmēr no latviešu (darbabiedru, kaimiņu) puses baudījis cieņu par to.

Hidden: 

15. AKMS47 : 1 Decembris 2011 11:29:13 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Jauki. Visu cieņu.

16. berils : 1 Decembris 2011 11:57:48 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tiešām visu cieņu šim vīram , arī tev par uzskatiem !

4GB of RAM
    1GB GT430 Nvidia
    500GB storage

17. Evers : 1 Decembris 2011 13:38:51 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Visu cieņu Tev un Tavam tēvam!

18. Bleedis : 1 Decembris 2011 15:41:58 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Pilnībā atbilst manam viedoklim. Ja visu mūžu te nodzīvojis nevar iemācīties runāt (protams ir arī smagāki gadījumi) tad varbūt tiešām viņi atrodas ne tur kur pienāktos bet vel te "kačā" savas "pravas"... nožēlojami un tikai dēļ tādiem principa pēc negribas runāt krieviski lai arī man tas problēmas nesagādā. Augsti vērtēju tos kas cenšas un ir pilnīgi cita attieksme pret cilvēku...

19. BSOD : 1 Decembris 2011 11:35:10 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

"Nekas nemainīsies, tikai iztērēs vēl pāris miljonus no trūcīgā valsts budžeta" tieši tā arī būs. Varēs atkal domāt kur lapīt tā jau caurvējā svilpojošo valsts budžetu. Nedod dies, ja uz šī rēķina kādam ko vajadzēs samazināt vai arī kaut ko pacelt, lai iegūtu naudu jo tad pat negribas iedomāties kāda būs attieksme pret krieviem. Personīgi nekas nav pret nevienu latvijā dzīvojošu cittautieti, bet ja ir indivīdi, kas šeit nodzīvo n-tos gadus un nemāk nevienu teikumu pateikt latiešu valodā, tad tas jau parāda attieksimi pret valsti un tās pilsoņiem. Kādu laiku atpakaļ ziņās kaut kādā sakarā intervēja ASV vēstnieci Latvijā, kas šeit strādāja tikai pārs mēnešus un viņa uz visiem žurnālistu jautājumiem atbildēja latviski. Jā bija vārdu locījumu kļūdas, bet runāja latviski šeit arodoties ļoti īsu laiku. Tā kā te mazāk vajadzētu runāt par neiecietību pret monoritātē, bet vairāk par viņu attieksmi pret valsti un tās pamatiedzīvotājiem. Ja ar būtu divas valsts valodas, tad abās runātu tikai latvieši ko būtībā dara jau tagad.

20. jonjs : 1 Decembris 2011 11:37:42 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Teikšu tā. Latvija nav ne Kanāda (kur indiāņus iznīcinājušie migranti dalīja ietekmes sfēras), un pat ne Somija, kur var atļauties divas valodas. Starp citu Somiem tā ir Zviedru un nevis krievu.
    Tas, ka mums ar krieviem būs jādzīvo kopā par to nav divu domu, vairums atbrauca uz šejieni strādāt (protams līdzības pamaz, bet ari letiņi tagad bēg kur kurais no savas māts Latvijas) un neviens nezināja, ko kur un kā tā Latvija tika "uzaicināta" iestāties PSRS. Turklāt nez vai vairums no mūsu krievvalodīgajiem vēlas repatriēties uz it kā etnisko dzimteni.

Pret latviešiem savā laikā tika veikta liela netaisnība, ko sauc par valsts etniskā sastāva izmainīšanu izmantojot imigrāciju. Ne jau velti te PSRS būveja tās visas rūpnīcas u.t.t. Priekš latviešiem tā bija cūkas laime.

Starp citu, kas tā tāda relativitātes teorija?

21. RicoPico : 1 Decembris 2011 12:13:46 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Būs kautiņš. Krievi staigās izgriezuši krūtis, bet latviešiem tas nepatiks.
    Tas tāpat, ja pie tevis mājā būtu ievācies dzīvot Taisona paskata bomzis. Tu šo dzen prom, bet šis nekur neiet. Un pēc laika vēl sāk diktēt savus noteikumus Tavā mājā.

22. web33 : 1 Decembris 2011 12:40:34 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Manā paziņu lokā ir pazīstams jauns pāris abi ir Krievi .
    Meiča runā ļoti labi latviski un krieviski ,bet dzeks principā runā krieviski ,bet nu kko arī prot latviski izdvest tikai tad ,kad pašam kko vaig un nav variantu . Tad nu sanāca vienu dienu apciemot šos ,kā nekā,vecie labie darba kolēģi .
    Meicha man skaidri un gaiši Latviešu valodā pastāstīja,ka viņas jaunais (vīrs,puisis) aizliedz runāt latviski ar viņu kopējo meitiņu kurai jau ir 2~ gadi , tas mani pat ļoti šokēja ( protams es nenoturējos un man arī bija ko teikt savam draugam "VOT TI DURAK" )

Es priecātos ja mans bērns runātu Latviski,Krieviski,Angliski,Franciski un t.t it sevišķi jaunības gados kamēr viegla galva visas šīs valodas var iemācīties ļoti ātri sākot ar TV un viss beidzot ar maksas pakalpojumiem .

23. Imhoteps : 1 Decembris 2011 13:34:23 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es arī to Tavu draugu nevis nesaprotu, mani pašu tracina šitie mani etniskie "bŗāli/māsas". Šādus te tipiņus es pats saucu par urāliem. Pilnīga uzspļaušana valstij un etnosam, kuru teritorijā tu dzīvo. Придурки.
    Manā ģimenē "darba" valoda (hehe) ir iegājusies latviešu (jo sieva latviete), meitu nedomājot sūtīju latviešu bērnudārzā un arī latviešu skolā, nu jau 11. klase, - jo viņai te jādzīvo. Viņa brīvi runā arī krieviski (ir gan akcentiņš), bet LV ir dzimtā. Un tas ir normāli, dzīvojot lai kurā valstī. Neizjūtu nekādu diskomfortu, ka meitas dzimtā ir latviešu.
    Tas džeks ir pilnīgs temulis.

P.S. Vasaru pavadīju Vācijā - strādāju. DE zināšanas - apaļa 0, bet tos divus mēnešus mācījos DE pa vakariem līdz vēmienam. Šo to nu jau saprotu un varu arī atbildēt kaut cik.

Hidden: 

24. romajo : 1 Decembris 2011 13:14:55 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Man liekas, ka te runa nav tik daudz par "krievu" (krievvalodīgo cittautiešu) vēlmi runāt krieviski, jo aizejot pie ārsta vai pie kāda ierēdņa, tas (ārsts,aptiekārs, pārdevējs vai ierēdnis) tā pat pārslēgsies uz krievu valodu, ja klients galīgi nerubī latviski, vienkārši latvietis to var un viņam nav "zapadlo" (atšķirībā no "ķrieviem", attiecībā pret valsts valodu). Te man liekas ir lielā kaimiņa vēlme panākt divvalodību ar mērķi novākt (manu prāt vienīgo,galveno) šķērsli lai "krievi" tiktu pie pilsonības. Kādas tam būtu sekas laikam katrs var iedomāties.

25. rodgerz : 1 Decembris 2011 14:29:49 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tā nu ir iegrozījies, ka strādāju valsts kantorī un 90% cilvēku, ar kuriem man ir jāsaskarās, ir krievi. Ne vārda nesaprot latviski... Riebums nenormāls. A ko darīt jārunā man krieviski gribi negribi. Sākumā vēl kaut ko reizēm aprunājos par dzīvi, taču pēdējā laikā kaut kas drusku kremt un runāju ar šiem tikai to ko man vajag - ne vairāk un ne mazāk. Nafig...

26. foxsk8 : 1 Decembris 2011 15:03:27 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es reāli pieturos pie viena principa, lai tie jau tie krievi runā ka'grib, bet es viņiem atbildēšu Latviski, jo reāli es viņu valodu saprotu un pārzinu, viņš man saka krieviski, es viņam pretī latviski, līdz ar to, es esmu panācis tādu mazu, nelielu kompromisu attiecībā pret krieviem, kuri negrib runāt Latviski, vai vienkārši to nemāk darīt. Un ja tu Krievam uzreiz pasaki, lai viņš runā krieviski, bet tu latviski, viņi to arī saprot, un pretī neturās, līdz ar to pastāv komunikācija bez kašķiem. Es pats personiski krieviski nerunāju principa pēc, tā pat kā Krievi.

Varbūt reāli vajadzētu Krievu valodas vietā, izvēlēties angļu valodu? Tad gan letiņi, gan krievi varēs runāt vienā kopējā valodā, un nevienam, nedz otram nevajadzēs piekāpties, + eng valoda noderēs visur. Bet nu Krievs pateiks, es latviešu valodu nevaru iemācīties, kur nu vēl angļu

Šobrīd mūsu paaudze tādi kādi ap 20 - 25 gadi, dalās divās pusēs, reāli ir tādi, kuri gājuši LV skolā un ir daudz LV draugu, un ir tādi, kas jau no "Ģetski sad" laikiem ir tusējuši krievu grupās, krievu skolās, utt... kuriem reāli latviski runājošu draugu paziņas ir šausmīgi maz.

Reāli kas būs būs, no cittautības pārstāvjiem jau tā pat mums neizbēgt.

Reāli viņi varbūt ir uzvarējuši kauju par parakstiem, bet ne karu par ieviešanu. Laiks rādīs, bet nu kā būs tā būs.

Profesionāla mājas lapu izstrāde | Styleweb.lv

27. Element : 1 Decembris 2011 18:13:30 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Samuraj , 1.postaa taas ir bildes vai video domaati???
    Par teemu: ja godiigi man riebjas. Sho pasaacienu jau vajadzeeja pasaas saknees nocirst. Absurds. Buus 'draka' un attieciibas starp divaam kopienaam veel vairaak saspiileetas. Patuksosim taa jau ar miinus ziimi valsts budzetu. USAkovu un Raiveli nah re niz eet. Kursh parasktiijaas - kaapeec tie veel deputaati???

28. samurajs : 1 Decembris 2011 19:26:17 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

No videoklipa izvilktas bildes. "Panorāmas" pilns ieraksts - http://ltvzinas.lv/?n=zinas&id=4184

(Bernards Šovs)

29. jonjs : 1 Decembris 2011 18:26:37 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Starp citu jautājums no kurienes jums tur Liepājā tik daudz neaudzinātu "tjipa krievvalodīgo" man fāters (blakus Liepājai piedzimis un dzīvojis tai laikā), kad tika parauts uz PSRS armijas jūras kājniekiem vispār krieviski neprata runāt, nācās armijā iemācīties? Tjipa "fašists" tur skaitījās, bet fāters jau ņiprs puika ne reizi vien dabūja "наряд в не очереди" dēļ šo visu jautājumu risināšanas un pārrisināšanas ar visādiem djediem un pradjediem, kas ta Kurzemnieki pavisam mīksti palikuši?

Starp citu, kas tā tāda relativitātes teorija?

30. nevertell : 1 Decembris 2011 22:55:05 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Absurc.
    Šodien rakstīju olimpiādē darbu, tā notika krievu skolā. Un tur, klases telpā, uz skolotājas galda piestiprināta oranžbaltoranžā lentīte. Suņi.
    Mums vēl teica, ka ja mēs kautko nesaprotam, valodas zināšanu trūkuma dēļ, mēs varam droši prasīt un mums paskaidros.

Man jau vispār nebūtu nekādu pretenziju pret šitādām izdarībām skolās, kas atrodas latvijā, ja vien nodokļu maksātāju nauda netiktu cittautību skolās ieguldīta iekšā. Un nav jau tā, ka mēs gribam diskriminēt krievus, neapmaksājot tikai viņu skolas, patiesībā ir bļin savādāk. Mēs apmaksājam TIKAI krievvalodīgās skolas. Lietuvieši, igauņi, zviedri un kas tik vēl ne, saņem naudu no savas valsts. Bet krievvalodīgās skolas strebj no mūsu latvju skolu budžeta. Kā var nebūt nacionālie ekstrēmisti, ja viņi aiziet mājas un tur viņiem māca par uzvaras dienu, aiziet uz skolu, tur par uzvaras dienu, tad jau protams, ka rajončikā un kāpņu telpās arī runās par uzvaras dienu.

Man nav nekas pret krieviem/tiem kas runā krieviski, jo katram sava valoda, sava izpratne par vēsturi, jebšu nevar vainot cilvēkus idiotismā. Bet var vainot idiotisma kultivēšanā. Tagad galīgi nav laiks nacionālajām domstarpībām, tas nekur citur, kā dziļāk dibenā nenovedīs. Protams, treknajos gados visiem bija pofig, jo visi jutās paēduši. Tagad, kad ledusskapis tukš, cilvēks grib gūt apmierinājumu kašķējoties ar kaimiņiem.
    Bet kolīdz idiotisms tiek kultivēts, vajag kastrēt idiotus un izmaukot idiotes. Jo savādāk no viņiem labums nebūs.

31. AKMS47 : 2 Decembris 2011 2:12:22 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ja kāds pisugals, pat grib LR uztaisīt divvalodību. -tad Latvija vairs kā tāda pārstās existēt, jo ..."Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu..." utt., bet referendums nav likums, tas norāda uz latviešu slinkumu, Lūdzu tie, kas noslinkoja referendumu - neaizmirstiet, būs balsojums!
    Atkal mazliet mūsu naudiņas paņems, bet tak neatdosim to par baltu velti.
    P.s. Divvalodības ieviešāna = 100% LR statūtu pārkapums. Tādas idejas ierosinātajs ir LR ienaidnieks un Valsts nodevējs. Attiecīgi - pēc LR likumdošnas -cietums....

32. foxsk8 : 2 Decembris 2011 6:58:46 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Cik tur tos kātus salikt cietumos Bet jābaro viņi būs tā pat.

Profesionāla mājas lapu izstrāde | Styleweb.lv

33. AKMS47 : 2 Decembris 2011 10:06:22 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Galvenais, ka to kurus jābaro ir atkal vairāk, nekā to kuri baro.

34. shb- : 3 Decembris 2011 1:07:40 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Šis viss šķiet kā ļauns murgs vairāku apstākļu dēļ. Izrādās debīlo (krievu, latviešu, vienalga) ir vairāk kā man likās. Otrkārt, kā šis izskatās no malas - jau tā esam Eiropas nomale visās šī vārda nozīmēs, tagad [vēl pamanāmāk] būsim valsts ar kaudzi apdolbītu "kačāt pravas"-sagribējušu migrantu, no kuras labāk turēties pa gabalu. Līdzīgi kā LOTR, Saurona tfu Krievijas acs ir pār mums!
    Un reku baisi labais video (raudāt vai smieties - domājiet paši):
    http://youtu.be/Vcqz1iNzBWM

35. msh : 3 Decembris 2011 14:24:01 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Jautrs viģiks, kādu pusi [to, kas izrunāta skaļāk un skaidrāk] sapratu. Varēs tie politiķi pēc dažiem gadiem savu poprgrupu dibināt

36. usins : 3 Decembris 2011 1:13:36 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Šis parāda, ka krieveļi paņem un sarosās un aiziet un nobalso unn savāc un sakustina visu valsti. Bet letiņi nejēdz aiziet un nobalsot, lai krievu valodu no skolām izņemtu, tas ir, lai valsts skolās tikai latviešu valodā mācītu. Ar to viss ir izteikts.
    Un labs scenārijs- tagad līdz maijam naturalizēsies dofiga krievelīšu, lai tikai varētu referendumā balsot par RUS valodu. Var gadīties, ka savāc to daudzumu ko vajag. Tad sanāk, ka pilsonibu varēs kārtot arī krievu valodā. Tad ieved vagoniem krievus iekšā, tie dabū pilsonību un vnk uztaisa referendumu, ka Latvijiai vajag tikai vienu valsts valodu- krievu, vai vnk ka vajag pievienoties RUS.... īzī, un neviena lode netiks izšauta un neviens tanks nebūs izkustināts. Redz ko var panākt, ja valdībai nav mugurkaula.
    1. ZRP jau sen varēja alaist Ušakovu- tai pašā dienā kad viņš parakstījās. jo Sprūdžam savā ministrijā ir tiesības atstādināt jebkuras pilsētas mēru bez ierunām. Skuju- Sprūdžs ir nīkulis un nevar to izdarīt.
    2. Nejēdz ieskaidrot, ka latgaļiem viņu bokšķērēšana skaitās LV valodas dialekts.
    3. Nejedz latgaļu pusē izskaust krievu valodu, tur jau RUS ir 80% kā valsts valoda
    4. Pats VID un SAB ieved latvijā krievu kontrabandu.
    Man ir kauns, ka dzīvoju šai valstī, mācījos valsts valodu....
    P.S.- esmu ukrainis, bet cienu šo valsti un ar latviešiem runāju latviešu valodā... ar krieviem krieviski, angļim, dāņiem, zviedriem utt angliski....
    Bet nu letiņi ļāva sev pamatīgi uzkāpt uz galvas... vismaz valdības līmenī.
    Tāds ir mans viedoklis.

37. msh : 3 Decembris 2011 14:26:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Šajā gadījumā latviešiem vienkārši ir jāuzliek mīkstais. Cik vajadzēja pozitīvu balsojumu referendumā - kaut kādus 800 tūkstošus? Parakstījās kaut kādi 160 jeb cik tur. Kur tu dabūsi tik daudz krievu, kuri nacionalizēsies, lai dabūtu to ciparu? Ja tiešām kāds nacionalizēsies, tad tas referendums būs nesis arī kaut ko pozitīvu

38. Māris Kokins : 3 Decembris 2011 9:32:20 Atbildēt

"Domāju, ka Latvijā ir jārunā gan latviski, gan krieviski" - Precīzāk sakot Krievi kuri ir pārāk slinki, lai iemācītos LV domā ka Latvietim ar viņiem nāksies runāt Krieviski, stingri šaubos vai viņu doma maz kustas citā virzienā.
    Es zinu daudzus krievus ar kuriem mācījos un dotajā brīdī strādāju kopā, un kaut kā dotajiem kadriem LV problēmas nesagādā.

39. richijs : 3 Decembris 2011 13:47:12 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

izskatās ka te daudziem pašiem nav mugurkaula, ne tikai seimas deputātiem..
    Da pofi... ka nejēdz runāt krievs latviski kam tas rausta.. bet tomēr visus tas rausta, lai tik mani nepārprot es taču neesmu nacionāli noskaņots.. jo taču krievu valoda ir "internacionāla" un runāt tikai krieviski neskaitās būt nacionālistam..
    Paskatamies uz igauņiem viņi ir gandrīz uz pusi mazāk nekā latvieši un nestāstat ka Igaunijā maz krievu savi 20% būs tāpatās it seviški Narvas apgabalā.

Kad sāksim paši nerunāt pa krieviski principa dēļ kā daudzi krieviski runājošie dara tagad ar latviski runājošiem vienkārši izliekās par muļkiem. tad arī kaut kas uzlabosies.

40. Trollfather : 3 Decembris 2011 20:15:53 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tad jau normāli būs savā valstī runāt krieviski richij. Drīzāk izskatās, ka tev nav mugurkaula. Tā jau izskatās, pēc tevis spriežot, ka LV varētu likvidēt vispār un moš pa taisno pie Krievijas pievienoties. Iedomājies kā reaģētu normālā valstī uz šo.. piemēram Anglijā tagad imigranti piebrauks un pateiks, davaj mūsu tagad te daudz, runāsim mūsu valodā. Angļi uzreiz revolūciju pacels pusi imigrantu "nobeigs"tumšā ielas stūrī, ka gailis pakaļ nedziedās. A redz LV nu kam mums mūsu valodu, mēs tak varam runāt internacionālajā valodā, lai jau mūsu valoda pazūd no pasaules.
    Un tagad nopietnāk. Es domāju, tā Latvija ir vienīgā vieta pasaulē, kur Latvietis var runāt savā dzimtajā mēlē, un tie, kas iebrauc LV uz palikšanu (nevis tūristi) ir jārespektē Latviešu tiesības runāt savā dzimtajā zemē latviski.

41. richijs : 3 Decembris 2011 20:54:33 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Teiktais tika domāts sarkastiski!
    Esmu par latvisku Latviju.
    bet nju viss iespējams nākotnē...

Pievienot komentāru

Digitālās foto kamerasDigitālās foto kameras
  • Saistītās tēmas