Kā rūdītam pīpmanim atmest smēķēšanas ieradumu ? | Notepad.lv

Kā rūdītam pīpmanim atmest smēķēšanas ieradumu ?

1. Willis : 16 Jūnijs 2011 22:23:05 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nodokļi uz cigaretēm aug un tērēt katru mēnesi vairāk kā 100 € priekš cigaretēm jau šķiet nenormāli .
    Interesējos kā rūdīts smēķētājs ar 20 gadu stāžu var atmest smēķēšanas atkarību, kā no smēķēšanas atkarības ir tikuši vaļā citi ?

e-cigareti un Nicorette var nepiedāt - fufels .

2. WordPad : 16 Jūnijs 2011 22:24:51 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Košļā žuveni, vai kad gribās smoļīt - izdzer glāzi ūdens.

Ja galīgs memļaks, tad vari aiziet nokodēties, tas palīdzēs uzreiz. Visādi plāksteri h*inja pēdējā.

3. fufcix : 16 Jūnijs 2011 22:35:20 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ar gribas spēku

4. archeens : 16 Jūnijs 2011 22:46:09 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tātad dzīvē zinu vairākus cilvēkus, kuri ir atmetuši smēķēšanu lietojot zelējamo tabaku. Uz paciņām tiek rakstīts, ka alternatīvs, tas nav, protams tiek uzņemts nikotīns, bet netiek bojātas plaušas un izmaksas nav tik lielas. Ir arī patīkams reibums un vēlēšanās kko darīt

Pats sūtu no šejienes http://www.northener.com/en/snus/Northerner_Top_10_-_Portion-338/ to pirmo Thunder, viņam ir patikama mint garša, kā arī liels nikotīna daudzums, nav lieli maisiņi un ilgi turās, 30min - 1h var turēt. Daudzi pīpētāji saka, ka ja lieto snus, tad pēctam pretīgi ir uzpīpāt, nemaz negribās vairs.

5. WerNeo : 16 Jūnijs 2011 23:01:49 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Esmu pīpējis 5 gadus... līdz sapratu, ka pīpēšana ir pīpēšanas pēc. Izdomāju, ka nepīpēšu... daudzi man netic, ka tā var. Bet patiesi nepīpēju, jo sapratu, ka man tas nav vajadzīgs. Laikam jau gadus 5-7 atsakos. No alus gan neatsakos.

6. Willis : 16 Jūnijs 2011 23:04:51 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tavs ieteikums ir vērā ņemams-alternatīvs varints smēķēšanai lietojot nedaudz nikotīnu .
    Kodēšanās varbūt arī palīzd, tikai ne tiem kuri jau vairāk kā 20 gadus smēķē .

7. WordPad : 16 Jūnijs 2011 23:06:44 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Citēt:
    Kodēšanās varbūt arī palīzd, tikai ne tiem kuri jau vairāk kā 20 gadus smēķē.

Tieši tiem arī palīdz. Kad jau esi mēģinājis visu pārējo, bet vienā brīdī vienkārši nolūz un sāc smoļīt pa jaunu un ja pašam nav gribasspēka, tas manuprāt ir vienīgais galīgais risinājums.

8. Sysadmins2 : 16 Jūnijs 2011 23:11:34 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Vislabākais var atmest ar kādu saderot, teiksim ar tuvu draugu vai labāk to darīt ar kādu kopā, un nostādīt uzdevumu ka iztiksi bez smēķa kādu gadu, tas ir vienmēr nostrādājis, kodēšana ir neprāta darbs.

9. dzhonsons : 17 Jūnijs 2011 17:16:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Pilnīgas muļķības! Ja arī nocietīsies to gadu (tiešā nozīmē - nocietīsies), pēc termiņa zelēsi kā negudrs.

10. Sysadmins2 : 17 Jūnijs 2011 20:58:13 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Pēc gada jau aizmirsīsi, ka tu kādreiz pīpoji, tici man. Mums divas paziņas tā nometa, saderēja uz to ja kāds no viņiem tiks uzķērts ar smēķi zobos, tam plikam būs jaizkrien cauri lielam tehnikas mārketam, ne vien ne otrs netika noķerts pīpējot, gada laikā

11. usins : 18 Jūnijs 2011 20:03:47 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

emz plāksteros ar i ikdienas nikotīna deva...
    Bet nu ja garā vājšs, vai nu kļūsti par pasīvo smēķētāju , vai žvambā tabaku. Bet labāk vnk ar katru dienu mazāk (nedēļas laikā ir jāpārtrauc smēķēt). Pēc tam visu laiku jābūt aizņemtām roām un mutei.. vnk kaut kas visu laiku jādara.

12. Sysadmins2 : 16 Jūnijs 2011 23:09:45 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es ar smēķēju, atmest var vienīgi kaut ko citu darot tās 5 minūtes, man piemēram tās smēķu pauzes rosina domāšanu, tapēc tik ātri to netaisos darīt

13. Armands Eglītis : 16 Jūnijs 2011 23:20:16 Atbildēt

Man palīdzēja Alena Carra grāmata. Sākumā skatījos baigi skeptiski, bet nu jau kopš marta neesmu skāries klāt cigaretēm.

14. Daivana : 17 Jūnijs 2011 15:07:38 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

+1 arī atmetu, 3 gadus nepīpēju

15. nevertell : 16 Jūnijs 2011 23:21:15 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Kas tā tāda- kodēšanās ?

Un, bļin, lietot vienu indi citas vietā ar gudri NAV.

Viegli atmest ir nepērkot.

16. Sysadmins2 : 16 Jūnijs 2011 23:25:16 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Viegli atmest tiem kam nav darba un naudas. Joks!

17. nevertell : 16 Jūnijs 2011 23:52:32 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu bet tu ieej veikalā un kāds tev liek rokās un ņem naudu ārā no kabatas ? Nē. Vari iedot kādam citam tavu anudu menedžēt.

18. Willis : 16 Jūnijs 2011 23:25:24 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ja nebūtu naudas, tad varbūt nepirktu .

19. tox3 : 17 Jūnijs 2011 0:53:47 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Pirmais mēģinājums atmest bija aizbēgšana no vides, kurā esmu pieradis atrasties(pēc maniem novērojumiem nepieciešamas vismaz mēnesis, pretējā gadījumā ir nenormāli patīkama sajūta atsākt). Iznākums bija diezgan veiksmīgs - nesmēķēju gadu vai divus. bet pēc tam sāku pavilkties uz cigarellām un tamlīdzīgiem draņķiem (sākumā tusiņos un čilojamos gadījumos, vēlāk jau ikdienā. Sapratu arī ka tas ir jaizbeidz un izvairījos no rituāliem. Kopš jaunā gada neko neesmu smēķējis un negribās arī.
    Galvenais ir ja atmet, tad pa visam, nevis uzpīpēt dzerot vai tamlīdzīgos gadījumos.
    P.S. Motivācijai arī ir milzīga nozīme. Mana motivācija bija tieši izmaksas.

20. lakito : 17 Jūnijs 2011 2:07:03 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Hmmm, kur var nokodeeties ?
    Un kaa tas notiek ?

21. Mr.Death : 17 Jūnijs 2011 3:32:24 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

vispaari, to izdariit ir diezgan elementaari:

1) nopirkt 1 cigaresju pacinju, un tureet vistumsjaakajaa atvilknes stuurii
    *sjis radiis drosjiibas sajuutu
    2) paruupeeties par to, lai apkaart nebuutu ne mazaakaa cigaresju duumu smaka.
    *protams, no staigaasjanas pa ielu, un duumu sajusjanas neizvairiities, bet vismaz runaajot par dziivojamo platiibu. (daudzdziivoklju maajaas, parasti probleema ir tualetes - tur liidz gaisa atsvaidzinaataaja deva, jo kaiminji nereti meedz kuupinaat tajaas, liidz ar to smakjele izplataas starp staaviem)
    3) nopirkt bakstamkocinjus un zeleet ikreiz, kaa sagribaas duumu.
    4) no manas pieredzes, ljoti liidz kalteetas apelsiinu mizas - nezinu, kas tajaas ir, bet taas kosljaajot, galiigi negribaas smeekjeet.
    5) atmetot, visu laiku iestaastiit sev, ka atsaaksjana buutu gljeeva riiciiba, stulba, u.t.t.
    6) no ezoteerikas viedoklja tas jaadarot dilstosjaa meenesii :>

22. WordPad : 17 Jūnijs 2011 12:53:00 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tas ko Mr.Death nosaca nav kodēšanās, kodēšanās ir kas nopietnāks, kad nekas cits nav palīdzējis. Tāpēc vari pamēģināt visu citu pirms ķerties pie šī mēra.

Citēt:
    daudzdziivoklju maajaas, parasti probleema ir tualetes - tur liidz gaisa atsvaidzinaataaja deva, jo kaiminji nereti meedz kuupinaat tajaas, liidz ar to smakjele izplataas starp staaviem

Es teiktu, ka tualetes ir mazākā bēda - izremontēt un smaka nenāks starp stāviem, bet lielāka bēda ir pīpmaņi uz baloniem un pa logiem, ja dzīvo virs tāda pīpmaņa tas ir vienkārši pisec visa istaba ož tā it kā tev tur sēdetu kāds smoļītājs, kaut cirvi kar. Tad vai nu sēdi pie aizvērta loga vai skraidi un virini. Sevišķi, ja kāds trijos naktī 10x staigā pīpot!

Ir arī kāpņu telpu pīpmaņi cilvēks vai nu sēž un pīpē tur vai nu nevar nociesties, lai neaizpīpētu līdz nokļūs ārā. Šitie ar laiku tiek izglītoti, ka kāpņu telpās nevar to darīt tā kā šī probza iet mazumā. Ir jau arī tas, ja kādam trepju telpā ir asma, tad var sākties lēkme un to daudzi nesaprot.

23. Willis : 17 Jūnijs 2011 4:06:34 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Pāgaidām paldies visiem par sakarīgiem ieteikumiem, ceru ka izdosies un tad, katrs saņems vismaz pa vienai nelicincēto cigarešu paciņai, man jau būs iekrājies nedaudz, vienmēr esmu pircis pēc algas cigaretes ar rezervi visam mēnesim, pietiks visiem .

24. archeens : 17 Jūnijs 2011 4:37:55 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Runā, lai atmestu vienu atkarību ir nepieciešams aizstāt to ar citu ;) Lai izdodas.

25. viesic : 17 Jūnijs 2011 6:55:51 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Willis, izlasi grāmatu, nopietni, ļoooti palīdzēs: http://www.mediafire.com/?z53ilygz1bw
    Un nebaidies lasīt, tur nav vispār nekādas smadzeņu skalošanas, tur vienkāršā veidā tiek apskaidrots kādēļ vispār cilvēki smēķē, kādēļ liekas, ka ir tik grūti atmest, un kādēļ agrāk vai vēlāk atsāksi, ja atmetīsi izmantojot gribasspēku, aizvietojot ar citu ieradumu, mēģinot samazināt izpīpētās cigaretes utt muļķības
    pašam bija ~puse no tava stāža, un nu jau vairāk, kā gadu nepīpēju un zinu 100%, ka nekad vairs neko tādu nedarīšu

26. ruukjis : 17 Jūnijs 2011 9:18:59 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Vislabākā atmešanas metode ir aizliet mūli tādā nemaņā, ka pēc tam divas dienas vienkārši nevari iepīpēt, kad 48h izturētas bez nikotīna, atmešanas process jau ir vieglāks.
    Lai nenorautos no ķēdes nedrīkst nopīpēt cigareti - nopīpēta cigarete nozīmē, ka būs arī nākamā. Ja nenormāli gribas (un tā pilnīgi noteikti būs) ievelc dūmu vai divus un tad dzēs nost - būsi apmierinājis ziņkāri kā tas ir atkal uzpīpēt, tajā pat laikā tevi pavadīs arkārtīgi pretīgas izjūtas.
    Šis ir veids kā es tiku vaļa no pīpēšanas (13 gadu stāžš), nu jau pus gadu nepīpēju. Laiku pa laikam, vēljoprojām, uznāk tādas lēkmes, ka esmu gatavs avīzē ietīt vietējo iztabas augu un nopīpēt... pagaidām vēl turos.

27. daGrevis : 17 Jūnijs 2011 14:08:12 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ha, ha. Sasmējos tā ne pa jokam par to istabas augu!

P.S. Turies. Nav jēgas atkal atsākt, ja jau pusgadu esi izticis.

http://twitter.com/#!/daGrevis
    http://last.fm/user/daGrevis
    http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

28. foxsk8 : 17 Jūnijs 2011 10:31:17 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Vislabāk atmest var tad, kad esi totāli slims, respektīvi, temperatūra, visu laiku klepus, utt.. parasti tādas zarazas ir kādu nedēļu, pa to laiku reāli var atmest smēķēt, ja jau esi nedēļu novilcis, vari novilkt vēl kādu dienu, vēl un vēl.

Es esmu metis nost dafigā reizes, bet vienmēr atgriežos atpakaļ. Vismaz tagad es esmu samazinājis daudzumu, pārejot uz vieglākām cigaretēm, piem ja pīpā sarkano, tad pārej uz zilo, ja pīpē zilo, pārej uz pelēko. Tagad jau es emsu palicis pie pelēkā bonda, reāli vēl paņem uzpipē pusi, nodzēs, un pēc tam nākošo reizi, ņem to pašu pusi un pīpo nost.

Reāli man tā smēķēšana ir vajadzīga, lai izpīpotu kādu domu, man tad vislabāk raisās domāšana, ja kāds man pazvana pa telefonu, tas ir kā ieradums, ka uzreiz vajag uzpipēt, lai varētu padomāt

Profesionāla mājas lapu izstrāde | Styleweb.lv

29. dzhonsons : 17 Jūnijs 2011 17:18:46 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Esmu smēķētājs savus 8 gadus. Ir bijuši mēginājumi, bet parasti padevos cigaretes kārdinājumam. Grāmata nepalīdzēja ne grama. Izmēgināju "Tabex". 2 nedēļas izvilku. Vairs visādu lažu netaisos pirkt.
    Nākamais mēģinājums plānots kaut kad vasaras beigās ar grāmatas palīdzību (Ideja gramatai laba. Laikam pašam nepietika gribasspēka) :>

P.S. Piesakos uz kontrabasu

30. prusaks : 17 Jūnijs 2011 18:31:37 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Kodēšanās nav tas pats kas atmešana. Tie ir kursi kur tev skalo smadzenes ka tava atkarība tev neko labu nedod utt - psiholoģiski iedzen nostāju. Ar to viss ir jauki un teorētiski strādā, bet ir viens bet. Tu nekad vairs nedrīksti lietot to no kā esi atkarīgs, citādi atsāksi. Citiem vārdiem sakot, tev iemāca nospiest savu atkarību, bet tu no viņas neatbrīvojies.

Pašam personiski nav bijusi pieredze ar atmešanu, bet stipri ticu tam, ka cilvēki nemainās. Labākais variants būtu nomainīt vidi un paradumus (hobijus) un cerēt, ka pielāgosies pie jaunajiem apstākļiem savādāk, nekā pie esošajiem.

31. WordPad : 17 Jūnijs 2011 18:33:42 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Kādi vēl kursi? Tas ir vienas reizes pasākums pus stunda max.

32. dzhonsons : 17 Jūnijs 2011 18:47:40 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Jā, jā, "kodēšana" ir tik tiešām "neuzlaužama" Čomam fāteris cik reižu nav kodēts pret alkoholu. Un kā tev šķiet, vai viņš vēl lieto?

33. WordPad : 17 Jūnijs 2011 18:49:35 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nepareizais "kodētājs" vai metode bija.

Tāpēc es saku nekādus kursus, tur vajag ko nopietnāku!

34. prusaks : 18 Jūnijs 2011 1:18:53 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

30 minūtēs atmest 20 gadu ilgušu ieradumu, tad stundas laikā iemācīsies lidot? Vairāk izklausās pēc vecās labās reklāmas: "Tu esi 9999999 apmeklētājs un esi ieguvis....".
    Pieņemu ka tu runā par injekcijām, taču vienalga neticu :/

35. WordPad : 18 Jūnijs 2011 13:36:44 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nerunāju gan par nekādam injekcijām - tās ir fufelis.

36. Afrohead : 17 Jūnijs 2011 21:45:47 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Būsi kopā ar īsto, mīļo meiteni, kura pati nesmēķē un Tev lūdz nedarīt to pašu, kā arī nodarbina Tevi pietiekami gultā, tad i ne prātā nenāks iziet uzsmeķēt.
    Smieklīgi, bet vismaz man tā ir bijis.

37. Gvido Neanderthalis : 17 Jūnijs 2011 21:54:05 Atbildēt

Es atmest negrasos, bet izmaksu samazināšanas nolūkā lietoju tinamo cigarešu tabaku. Nopērku 200 gramus tabakas, pāris papīrīšus un filtrus (tas viss kopā maksā ap 15 Ls) un uz kādu mēnesi man pietiek atliektiem galiem.

38. shady : 18 Jūnijs 2011 0:12:23 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Viens variants - palikt stāvoklī!
    (sievai izdevās )

Draugiem.lv - Notepad.lv lapa
    Google+ Notepad.lv

39. Nelabojams : 18 Jūnijs 2011 7:18:09 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Paņem, atmet un viss. Tikai kafijas un alus patēriņš uz kādu laiku gan jāminimizē, jo tie stimulē vēlēšanos uzpīpēt. Vēl - apvienot ar intensīvām fiziskām nodarbībām. Katrā ziņā man nebija problēmu - atmetu, jo vienkārši mājā bij cigaretes izbeigušās, bet 40 km pakaļ braukt (tuvākais veikals, kur ir mana marka) bij slinkums. Divas dienas nodzīvoju bez, pēc tam nospriedu, ka nav vērts. Tagad varu pa retam (ne tuvu katru nedēļu) uzpīpēt kompānijā pie alus, bet ikdienā vispār pat negribas, vienkārši nedomāju par to. Tiesa, es nekad neesmu intensīvi kūpinājis, mēnesī pat 20 eur nenopīpēju, kur nu vēl 100, nu tā ir reāla intensitāte...

Pievienot komentāru

Digitālās foto kamerasDigitālās foto kameras
  • Saistītās tēmas