Nekādā gadījumā. Šī akcija domāta tikai un vienīgi acu aizmālēšanai un tautas uzmanības novēršanai no svarīgākām problēmām. Un vēl TB/LNNK paplukušā tēla spodrināšanai.
Jebkura darbība izraisa pretdarbību, un šobrīd nacionālā naida kurināšana nebūt nav Latvijas tautas interesēs.
_________________ 2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
(Bernards Šovs)
Samuraj, kaada nacionaala naida kurinaashana? Ko tu murgo?
Tas tik tieshaam ir absurds, ka notiek maaciibas krievu valodaa.
Skaties ka driiz, ja atlausies runaat latviski - buusi nacionaalists, radikaalis, minoritaasu apspiedeejs, nacists un hvz kas veel....
Absurds....
Neiešu. Mums ir Valsts valodas likums, kuru vienkarši vajag ievērot.
Vaina ir pašu galvās, nevis likumos. Parasti vislielākie draņķi un provokatori slēpjas zem nacionālisma karoga.Tie ir dažādu specdienestu visgaršīgākā barība.
Piekrītu samurajam.
Biju gan es, gan visi mani draugi, tāpat arī ģimene un radi. Diezgan žēl, ka dažiem ir vienalga, kas notiek ar latviešu valodu.
Un kur tur ir kaut kāda naida kurināšana? Pat lietuvieši un igauņi savās zemēs tādu lietu ir ieviesuši un neviens par to pārāk neprotestē. Tikai mums patīk dzīvot ar domu, "ka tik krievam labi" ... Tāpēc arī neviens te dzīvojošais nepilsonis mūs neciena, ka visās lietās esam kā bezmugurkaulnieki un d*rsālīdēji, kas par sevi pastāvēt vispār neprot.
Gan jau šie cilvēki arī neko nerubī, nejēdz un ir uzpirkti, lai tikai parunātu kameras priekšā? Piedodiet, bet slikti metās no tādiem kā samurajs un jazzer viedokļiem.
P.S.
Pats, protams, balsoju PAR - neuzskatu, ka tas ir normāli, mācīt svešās valodās, Latvijas valsts apmaksātās skolās topošos valsts nīdējus, karogu apspļāvējus un "antifašistus".
Pareizi Zivs saka. Iešu un noteikti parakstīšos, lai sīkiem krieviem mācītu latv. valodu no pirmajām dienām skolā
Tā kā manā laikā krievu valodu sākām no 1. klases mācīties un tā bija obligātā "svešvaloda". Vācu vai angļu valodu, pēc izvēles, sākām mācīties ar 4. klasi.
Protams, ir jau starpība, ka visas mācības notiek citā valodā, vai tikai konkrēta mācību stunda, bet lai pierod.
vot zivs, es lasu un pārlasu, bet man pa brīnumu tu izradās esi arī sakarīgs !
_________________ Nevajag oponēt ar cilvēku kurš raksta ar ciparu tinti un maksā par kilovatiem stundā. -=Dons Rittners=-
Don't argue with people who write with digital ink and pay by the kilowatt-hour. -=Don Rittner=-
NEieshu, jo neesmu LV, bet ja tur buutu, taapat neietu. PIlniigs sviests ir ieviest maaciishanu tikai Latvieshu valodaa visur. Valoda jaasargaa, tas, protams. Agraak bija piem. "krievu skolas" kur arii visi krievalodiigie tika suutiiti. Visi ieguva izgliitiibas, viss kaartiibaa.
Te, UK arii ir visvisaadu nacionalishu skolas, kaapeec te neviens neraud? Vajag jau krievalodiigajiem ieboreet ka krievu valoda nav oficiaalaa valoda valstii, tad ar viss buus kaartiibaa. Diemzheel daudzi krievallodiigie pat nedomaa maaciities latvieshu valodu un tik piikst ka krievu valodu vajag kaa otru oficiaalo. Tie var droshi ziepeeties atpakalj uz savu rogjinu, ja neepatiik shiis valsts likumi.
Tikpat labi, latvieshi Iirijaa var pieprasiit otro valodu kaa Latvieshu, vinju tak tur arii ir ljoti daudz.
Pateikšu priekšā - visas tās skolas ir "supplementary school" statusā. Neatradu nevienu pilnvērtīgu skolu, kur visu nepieciešamo vielu apgūtu krieviski. Ja atrodi - pasaki. Latvijā ir paredzēts tās pat apvienot ar attiecīgās tautības kultūru, literatūru, dziedāšanu, vēsturi. Neviens to arī netaisās aizliegt
Oskar, nesapratu tavu domu. Ja par UK runaa, tad tikai zinu a ir visaadu nacionalitaashu skolas sheit, tas arii viss. Vairaak neesmu iedziljinaajies , jo nav vajadziibas. LAtvijaa, "krievu laikos" veel bija saucamaas krievu skolas, arii kaadu laiku peec tam. Man ir vairaaki pazinjas, kas tajaas maaciijushies. Vinji runaa gan krieviski, gan latviski. Normaali visu iemaaciijaas.
Personiigi man riebjas tie krievi (citi sveshvalodnieki taa iisti nav sastapti), kas dziivo visu muuzhu Latvijaa, bet latvieshu valodu pat nedomaa maaciities, pret paareejiem man nav pilniigi nekaadu aizspriedumu.
Pats dziivoju UK, necieshu latvieshus, kuri domaa ka anglju valoda sheit nav jaamaacas. PAts nezinu kaa bez valodas zinaashanaam sheit izdziivotu. Tomeer ir taadi debiilikji, kas doma ka var iztikt bez anglju valodas zinaashanaam Anglijaa.... . Es no vinjiem vienkaarshi izvairos.
Grisha: saku, ka krievu skolas Londonā ir vairākas (linkā minētas), bet tās darbojas tikai brīvdienās - 'papildus','supplementary' skolas, nevis pilnvērtīgas, kur katru dienu 08:00 bērni ierastos un pēcpusdienā dotos mājās.
Vieni savus bērnus svētdienās ved mācīt baznīcas lietas, citi - krievu, japāņu vai citā valodā nodarbības apmeklēt, lai valodu un kultūru mācītos. Tādā statusā ir tur uzskaitītās krievu skolas.
Neviena no tām skolām, kas tur minētas, nav pilnvērtīga skola, kur krieviski var dabūt pamata vai vidējo izglītību. Vismaz tā rakstīts. Un Latvijā arī uz to iet - ka mācās visi valsts valodā, bet papildus priekšmeti (zīmēšana, dziedāšana, krievu vēsture, utml) ir dzimtajā valodā. Tikai Londonā par to naudu maksā, te par brīvu būs papildus priekšmeti.
Vai ir kāda, kur tiešām ne-angļu valodā var dabūt diplomu par pamata vai vidējo izglītību?
Neiešu. Tāpat krietns procents mācību notiek latviski. Paredzēts, ka ar laiku tas kļūs lielāks.
Visumā jaunieši runā labi. Ir, protams, atsevišķi cietpauri, kas latviešu valodu nevar un nevarēs apgūt normālā līmenī, bet vai no tā kādam paliks labāk, ja viņi tālāk par 9. klasi netiks?
Mūsu bērnudārzā vairāki krievvalodīgie vecāki ved savus bērnus, turklāt vēl arī paši ar viņiem sarunājas latviski, kamēr tur atrodas. Prieks skatīties.
Vispār interesanti, ka vairums bļāvēju paši neprot ne literāri pareizi izteikties, ne komatus salikt. Es noteikti ietu parakstīties par latviešu valodas papildkursiem latviešu skolās.
Neiešu jo nu apmēram tāds pats variants kā grišam.
Bet šitas te likums lai aizsargātu valodu? Kādas muļķības! Kā tauta ciena savu valodu, tā to ciena citi. Tāpēc jau arī latviešu valodai draud iznīkšana. Ko tur kaut kāds sūda likums spēj dot ja paši latvieši savu valodu neciena? Tie, kas emigrēja otrajā pasaules karā, savu valodu paturēja un viņu bērni arī runā latviski. Ko tie kas tagad? Apkārt dzirdu, piemēram, visu laiku tādu tizlu vārdu "paunds" vai "pauns". Kāda velna pēc tāds tizls vārds jārunā ja latviešu valodā hvz cik gadsimtus ir normāls, ej nu saproti. Leišu biežāk izmantotie ne savas valodas vārdi ir "***ģ", "kurwa" un vēl daži ar darbu saistīti angļu valodas vārdi, bet savādāk viss kā vajag. Tāpat arī šur tur gadījies lasīt ka ārzemēs dzīvojošo latviešu bērni negribot runāt latviski - par ko tad tas liecina?!
Tāpat kā vēl dažu labu pārprastais nacionālisms - ļoti labi palicis atmiņā kā foksis te reiz pateica ka viņa bērniem krievu valoda nebūšot jāmācās, nav ko līst krieviem dirsā [vai kaut ko uz to pusi], un tajā pašā laikā pagriež pakaļu uz rietumiem, lai jau no tās puses puļķē. Šitāda attieksme valodas saglabāšanai nepalīdz nekādīgi [kāda tur šķirba, piedirš valodu ar angļu vai krievu vārdiem? Piedirš jebkurā gadījumā, un ar angļu vārdiem latviešu valoda tiek ļoti cītīgi piedirsta pēdējos desmit gadus], toties parāda ka šāda veida cilvēkiem ir problēmas ar realitātes izjūtu. Jā, man arī nepatīk krievu valoda - tas kā tā skan, kā arī kirilica. Runāju es ļoti slikti, lasīt jau laikam vairs nemāku. Bet nedaudz tomēr kaut ko papildus pamācos, jo man tajā nākas runāt katru dienu. Poļu valoda man nepatīk vēl vairāk - ducis asu skaņu samests kopā un vēl alfabēts, kurā burtiem ačgārnas nozīmes - bet ja nāksies šajā zemē palikt, vismaz pamati būs jāapgūst, pārāk daudz te to poļu. Bet vai tas kaut kādā veidā pasliktina manu latviešu valodas prasmi? Nevajag domāt par to, kā mēs ienīstam citas valodas bet vajag domāt par to, kā mēs mīlam savējo.
Nu tad tu droši vien esi krievs, dziļais viedokli :> Jebšu kādi tad ir kritēriji kāpēc lai kāda valoda patiktu vai nepatiktu - vārdu skaits? Es daudz klausos mūziku, ja apstākļi atļauj, tad dienā vismaz 10 stundas sanāk, un tikai angliski - latviski ir tikai pāris kaut cik normālas grupas - bet krieviski... Nu dažas normālas grupas šiem ir, bet krievu valoda vienkārši nav domāta dziedāšanai - pilns ar asām skaņām un vēl tādi tizli, samāksloti uzsvari. Cik dzirdu, poļiem tas pats.
Neiešu balsot. Tauta emigrē, tie kas paliek sprāgst badā, bet atrodas vēl āksti, kam aiz neko darīt vajag gausties par valodas problēmām. Pēc pāris simts gadiem šī valoda izmirs dabīgā nāvē (gluži kā prūšu valoda). Un NEKAS, neviens likums un akcija to nemainīs, ja vien neuzlabosies dzīves apstākļi šajā caurumā tik labi, ka cilvēkiem nebūs jādomā uz kurieni laisties, vai kā savilkt galus, ja ģimenē "piesakās" sīcis.
Naida kurināšana? Nožēlojamie bezmugurkaulnieki. Jums ko, patīk apmaksāt no savas kabatas krievu skolu uzturēšanu, tā vietā lai tā nauda nonāktu jūsu pašu bērnu latviešu skolās? Neesat zaudējuši jēgu savā tukšpaurībā? Ja kāds grib Latvijā mācīt savus bērnus svešā, ne-valsts valodā, lai ceļ privātskolas un māca, neviens jau to neliedz.
Gudri vervelēt jau, es skatos, te daudzi prot. Bet kad jādara, tad rokas nāsīs un uz priekšu nekust. Un pēc tam čīkst, ka birokrātija, valsti izzog, oligarhi un valsts pilna ar sūdiem. Paskatās uz sevi no malas, kur tad īsti ir tas sūdu avots- valstī vai valsts tautā, kas kā tādi bezmugurkaulnieku nīkuļi nespēj pirkstu pakustināt, tad kad to vajag darīt.
Un tas, ka tā būtu "aiz neko darīt" vai "populāro lēmumu" pasākums ir pilnīgas muļķības. Tēla pucēšana? Ne tikai bezmugurkaulnieki, bet arī naivi?
Tad kad deputāti un valdība sakārtos valsti,kad latvijas iedzīvotājs saņems eiropas algu, piem taka cilvēki saņem vācija,anglija.Tad es iešu un nobalsošu.Bet pagaidām mes maksājam eirpas līmenī nodokļus.Šī ir vismazākā problēma.
Igauņi nepelna kā Anglijā/Vācijā, nodokļi arī nav pasakaini, bet viņiem ir pašcieņa - tur normāls cilvēks nelokās deviņos līkumos un neizdabā katram krievam, kas padsmit gados nespēj ne zilbi pateikt valsts valodā. Lietuvā, manuprāt, tas arī ir līdzīgi.
Tikai jums, nabadziņiem, te gribās saņemt (nevis nopelnīt) astronomiskas algas, neko nemaksāt un neko nedarīt, un tikai tad domāt par tādu sīkumu kā "latviešu kultūra, pašcieņa" ... un tad brīnās, ka krievi nevienu te neciena un valodu nemācās, jo tupie latiši jau tāpat piekāpsies.
Kārtējo reizi pierādās, ka tādi d*rsēji kā jūs, nebalsotāji, esat vienkārši nespējnieki, ja nevar noziedot 5 minūtes, lai aiztecētu līdz tuvējam iecirknim un ieliktu parakstu. Tik sēžat savos dzīvokļos un smirdat zem segas vai internetā, cik viss ir slikti un, ka neviens cits neko nedara, un kā pašsaprotamas lietas kurina naidu pret tiem, kam vispār te nebūtu jābūt un ja ir, tad normālos apstākļos jau sen bija jārunā valsts valodā un ideālā variantā - jāciena valsts pamatnācija.
Kādi vēl nespējnieki un dir**ji?! Es godīgi esmu piedalījies visās vēlēšanas un referendumos, bet es kategoriski atsakos piedalīties cirkā.
Jūs, mu**ki, šeit cīnaties ar iedomātu ļaunumu - krieviem. Gribat ar to tikt galā? Tad deportējat visus krievus uz Krieviju nebūs, kas runā pretī. Bet nē jums te skolas jāčakarē un vēl visādas ģeķības jādara, kas, protams, uzkurina krievvalodīgos un mudina uz pretreakciju, piemēram, uz parakstu vākšanu par otru valsts valodu. Tai pat laikā esat tik ļoti iekarsuši ar savu "kultūru un valodu", ka nepamanat kā Šlesers kārtējo ļimonu iebīda savā biznesā.
Es izteicu savu viedokli par šo parakstu vākšanu, ja tevi tas neapmierina, tā ir tava problēma.
Teikšu tā - muļķi ir tie kas uzskata, ka šī parakstu vākšana, par latviešu valodu skolās, ir naida kurināšana. Un iepūt Tu man!
Jeb, kas nav ar mums, tas ir pret mums! Un dažs labs surogāts jau iezīmējas:/
Urrālatviešu un prievīštūdaliņu salīdzinājumi ar Igauniju un Lietuvu ir absolūti nevietā. Nez, kādēļ Igaunijā ir 70% igauņu, Lietuvā až veseli 80% leišu. Aber Latvidžā latviešu tikai nedaudz pāri par pusi no kopējā iedzīvotāju skaita. Problēma ir vēsturiska un gaužam prozaiska - pat PSRS laikos nedz leiši, nedz igauņi nelaizīja Maskavai pakaļu tik centīgi, kā to darīja tieši latvieši. Sarkanos strēlniekus piemirsu. Un nevajag visu novelt tikai uz Pelši, Vosu un Pugo. Latviešu nācijā katrs otrais ir slēptais voss, pelše vai pugo. Par nožēlu. Ja rīt mainītos režīms pret sarkano - ai, kā visi šodienas urrāpatrioti-latvietības-kvēlie-sargātāji naski apmestu kažociņu otrādi.
Lai vai kā - Lietuvai ar Igauniju gluži vienkārši nemaz nenākas "liekt muguru" krievvalodīgo iedzīvotāju priekšā to neliela skaita dēļ, nav tāda vajadzība. Latvija to NEVAR ATĻAUTIES - katrs otrais pretimnākošais ir nelatvietis.
Tā kā, dzintarpropagandas zombētie pakalpiņi, pievaldiet mutes - šī ir īstā iespēja paklusēt un nerīdīt tautas citai pret citu.
P.S. Esmu krievs, kurš beidzis latviešu augstskolu, meitu palaidu gan latviešu skolā, arī ģimenē dominējošā valoda ir latviešu, bet šitais Visulatvidžai gājiens mani REĀLI NOKAITINĀJA līdz sirds dziļumiem.
ruukjis un imhoteps (jo īpaši imhoteps ar saviem lol procentiem) varētu savus ierakstus arī uzrakstīt krievu valodā. Tīri tā, sākt jau trenēties nākotnei. D!rsā lienošie bezmugurkaulnieki nožēlojamie.
Skatos, ka šeit urrāpatriotu nav mazums, un ar putām uz lūpām cīnās par savu iedomāto taisnību. Tā vietā, lai prasītu no IZM sakārtot krievu skolās programmu tā, lai katrs skolēns perfekti apgūtu latviešu valodu, Latvijas kultūru, atkal ejam pa vieglāko taciņu - likvidēt, iznīcināt! Vai tad nepietiek, ka Latvidžas rūpniecība tika gandrīz pilnībā sagrauta, lai oligarhu rindas papildinātos ar pārdesmit jaunu miljonāru?
Un pieņemsim, ka krievu skolas arī slēgs. Vai tāpēc tie, kuri tagad neparko nevēlas runāt latviski, to darīs?
_________________ 2% cilvēku domā. 3% cilvēku domā, ka domā. Pārējie 95% drīzāk nomirs, nekā sāks domāt.
(Bernards Šovs)
Kur ir runa par krievu skolu slēgšanu, lol? Runa ir par pakāpenisku pāreju uz mācībām valsts valodā, valsts skolās. Tie, kas negribēs mācīties latviešu valodu, tie tad varēs arī maksāt privātskolās par tādu ekstru - mācībām dzimtajā valodā.
Redzi, lai pakāpeniski palielinātu valsts valodā mācāmo priekšmetu skaitu, nav vajadzīga ne Satversmes maiņa, ne referendums, ne parakstu vākšana. To visu varēja organizēt IZM ierēdņi saviem spēkiem klusu un mierīgi.
Bet tagad nu ir mums grandioza nacionālistiska kampaņa, kā rezultātā emocijas plūst pāri malām. Vai tas Latvijai ir izdevīgi? Domāju, ka viss atkodīsies...
(Bernards Šovs)
Parakstījos, taču patiesībā ir vienalga, jo tas šajā valstī neko nemainīs, nodokļi no tā nekritīsies, algas nekāps, ražošana neplauks, eksports nepieaugs, darba vietas neradīsies, korupcija nekritīsies. Sabrukušā valstī nekādu nacionālo pašapziņu un patriotismu neuzcels. Paradoksāli, valdība aktīvi strādā pie tā, lai Latvijas iedzīvotāju skaits samazinātos un lai bērnus neviens negribētu radīt (bērna pieteikšanās ģimenē tiek uzņemta nevis ar smaidu, bet ar baiļu pārņemtu seju iedomājoties, par to, kā uzturēt un uzaudzināt bērnu), bet no otras puses nodarbojas ar muļķībām lai itkā celtu un pucētu latviskumu.
Varētu jau teikt, ka mēs, latvieši, tik te rejam uz valdību un paši neko nedaram, bet pat brāļi igaunīši izsaka savu sašutumu par to, kas notiek kaimiņzemē, kādi absurdi lēmumi tiek pieņemti. Ziņās bieži vien tas ir pavīdējis, un tad var tiešām izjust situācijas nopietnību.
Bet reizēm gan liekas, ka pareizi vien ir kā dažs saka: "Kamēr vien Latvijā valdīs latvietis, tikmēr Latvijā kārtības nebūs!"
Kur divi nacionālisti, tur pamatīgs škandāls.
Ja tādu nolasās 3 vai vairāk, tad tie bez sirdsapziņas pārmetumiem arī 3. pasaules karu izraisīs, jo, redz, visi negrib staigāt nātnos vadmalas svārkos un degunu šņauc nēzdogā, nevis ar diviem pirkstiem, kā tas īstam letiņam pienāktos.
Ikurāt kā tie mazskaitlīgie sexisti, vajag pa laikam kādu praidu uzrīkot, jo tāda sajūta, kamēr nebūs no poliča ar steku pa muguru dabūjis plus vēl kādu sūdu sauju ģīmī, tikmēr šim nav pilna diena.
Ar nacionālismu ir līdzīgi, tas nekad ne pie kā laba nav novedis un nenovedīs, līdzīgi kā reliģija ar saviem ticības kariem.
Robertu vēl var saprast, viņš mums tāds dieva dots ūber kreisais, bet ja vīri nopietnos gados ar putām uz lūpām par šitām blēņām sludina, neviļus iedomājos: tam gan smadzenēs viena vienīga putra...
Bet lūdzu, nēsājiet tās prievītes, palagu vietā izmantojat sarkanbaltsarkano karogu, bet dariet to mājās, jums taču ir savas lapeles, tur arī sitat viens otram uz pleca un sakat, kad mēs tiksim pie varas, visus krievus patrieksim, uzcelsim sev apkārt kārklu žogu un jutīsimies kā pliki, bet tomēr saimnieki savām divām kazām.
... degunu šņauc nēzdogā, nevis ar diviem pirkstiem, kā tas īstam letiņam pienāktos.
Spļaušanu uz ietves un sņaukšanu pirkstos mums ienesa "kultūras" nesēji slāvi. Tā kā nepird.
Citēt:
viena mana tante stastija, kad vina jau bija beigusi gimnaziju, kad latvijaa ienaaca krievi
un tad vina to pirmo reizi to redzeeja. naaca pretii viirietis un nosplaavaas. vina veel ilgi domaaja un briiniijaas - kaapeec vins taa dariija? vai vins ar to gribeja man kaadu iipasu necienju izraadiit? vai kaa? jo lidz tam vina neko tadu nebija redzejusi.
Kāda vēl uzmanības novēršana no citām problēmām? Ja ir liela problēma (šajā ziņā Dižķibele), kāpēc citu, mazāku problēmu risināšana ir domāta, lai aizmālētu lielo? Absurds.
Par balsošanu domas dalās - itkā maksas ieviešana citās skolās, kurās mācības notiek svešvalodā būtu ok, lai tā būtu ekstra, lai cilvēki būtu spiesti mācīties latviski, bet no otras puses.. Biju nesen Liepājā, saskāros ar bariņu, kuriem nepatika tas, ka runāju latviski. Kas notiks tad, kad krievi sajutīs apspiestību? Tad vairs nebūs pliki izsaucieni "Latvietis, latvietis!" Pārāk dramatiska šī situācija, abos gadījumos ir mīnusi. Tie cilvēki tajos video, kur viņi stāsta, ka problēmu nebūs rūgti maldās. Viņi nekad nav saskārušies ar krievu urlām. Mierīgajiem krieviem jau tas diži pa sirdi nedotu, jā.
Vēl piebilstams ir tas, ka to visu var nokārtot savādāk - kādi likumsargi ir pacēluši dir*u, lai apskatītu, kas darās Latgalē? Un Rīgā? Rīgā un Daugavpilī es varēju uz pusēm plēsties, lai tikai pārdevējs saprastu, ko gribu teikt. Es nesaprotu krievu valodu un tie pārdevēji nesaprot latviešu. Pazīstamā teica, ka viņas skolā Daugavpilī, viņas klasē latviešu valodu prot vēl divi cilvēki tikai. Veikalos tur reti kurš zina latviešu valodu, vismaz tā, lai es saprastu. Te iet runa par principu, ja gribēs, krievs NERUNĀS darbā latviski, ir visas iespējas latviešu valodas apmācībām jau tagad, bet tāpat tās neizmanto pilnvērtīgi. Skolā apmācības būs uzspiestas, bet nu un? Krievs izvilks to latviešu valodu kā es skolā agrāk krievu valodu tā, ka dzīvē neko nerubīs un viss! Vajag darīt tā, lai krieviem bez latviešu valodas nebūtu NEKĀDU iespēju strādāt! Latgalē, manuprāt, pat valsts valodai darbā īpašu uzmanību nepiesaista. Kas liegs skolēnam valsts valodu izmocīt uz 4nieku un tad iet par pārdevēju, neprotot salikt kopā divas teikuma daļas? Tāpat strādās un latviski nerunās, jo viņi to var atļauties. Latvietis jau krieviski runāt pratīs.
Kā arī jau atkal piekrītu Imhotepam - krievu ir pārāk daudz pie mums. Manuprāt, ir jau par vēlu visu nokārtot mierīgi. To krievu valodu ārā nepadzīsim. Stūrgalvīgo krievu šķirai, viņu principiem līdzi nāk vesela filozofija, kāpēc viņiem nerunāt latviski. Īsteni krievīgajos reģionos pat skolotājas runās krieviski. Gribēšu redzēt, cik labi tādā gadījumā krievs runās latviski. Ja krievs slikti mācās un ir nobriedis strādāt ne-birojiskos darbos, tad nafig viņam latviešu valodu savā krieviskajā reģionā, kur tāpat īsti veči runā krievu valodā? Pa ziņām teica kas notiekot skolās - visi mācās latviešu valodu klasē, bet, kad iziet no klases, sākās viņu vidū krievu valoda. Ģimenē krievu valoda, draugu vidū krievu valoda. Katrs otrais runā krievu valodā. Johaidī, priekš kam mācīties latviski vairāk kā 50 vārdus? Izmocīs to valodu un tāpat dzīve pa vecam!
Komentu rakstot izdomāju, ka nebalsošu.
Laikam jau mums ir par maz gadu, lai varētu sajust to īsto patriotisma garšu. Protams, TM ir apsveicams ar to, ka ir iestājies (vismaz man tā liekas) Par labu Latviju! un godam aizstāv tās idejas. Diemžēl arī es šeit nesaskatu labāko un gudrāko risinājumu. Lai gan es neaizstāvu to, ka krievvalodīgajiem būtu jāļauj justies tikpat līdztiesīgam, ja viņš neprot valsts valodu, es arī neatbalstu šādu ar naža nogriešanu.
Cik man stāstīts, jo pats padomju laikus neesmu piedzīvojis, tad tajā laikā neviens nav par visu varu centies iznīcināt latviešu valodu. Kā arī mums piemīt interesanta īpašība, ka par kaimiņiem, draugiem un radiem daudz biežāk atceramies, kad esam nonākuši grūtībās, bet kamēr ir labi, cenšamies būt skopi un nedalīties ne ar vienu. Tas arī laikam ir iemesls kādēļ, kad latviski runāt nebija smuki mēs to darījām, bet tagad jau nav vērts. Es vairāk satrauktos par pašu latviešu bērniem, kas savu dzimto valodu padsmit gados neprot. Būtu labāk audzinājuši patriotiski latviešus, nevis centušies pārmācīt cittautiešus par tādiem. Vēl labāks darbs būtu ieviest vairāk eksaktos priekšmetus obligātus. Fizika, ķīmija, matemātika, protams, grūti, nepatīkami, bet, ja nezini tos pamatus, tad no tā, ka pratīsi noskaitīt tautu dainu, nekāds labums nebūs.
Cik man manāms latviešu valoda jau ir sākusi izmirt dabīgā nāvē, skatoties uz jaunajiem, kas aug, kas ar roku pat saprotami neprot rakstīt.
Kā arī man īsti nebija skaidrs kādēļ gribēja ieviest angļu valodu jau no pirmās klases. Tad tas mazais ziķeris būs gudrāks? Labāk būtu ieaudzināta cieņa pret paša valodu un kultūru.
Vēlviens iemesls, lai ļautu neapgūt krieviem latviešu valodu pietiekamā līmenī ir tas, ka augstskolās būs mazāks konkurss uz budžeta vietu. + nevajag aizmirst, ka tie daudzie procenti krievvalodīgo, kas mūsu valstī officiāli strādā arī maksā nodokļus.
_________________ "You can't expect to hit the jackpot if you don't put a few nickels in the machine" / Flip Wilson Shared on GReader
Manuprāt te daži neizprot nacionālisma būtību kā tādu. Mums nav ne kas pret krieviem, ne lojālajiem ne ne-lojālajiem. Vienkārši Latvijas Valsts pieder Latvijas tautai. Ja kāds grib valsts apmaksātas mācības krieviski- lai dibina un apmaksā privātskolas. Latvijas valsts valoda ir latviešu valoda, pašsaprotami, ka mācību valodai valsts skolās arī jābūt latviešu un tas ir tikai loģiski. Savādāk jau kurš katrs var iedomāties, ohh, es gribu skolu turkiem vai aborigēniem un nu tik valsts sponsorēs skolas, lai cik arī viņu te nebūtu. Krievu valoda nav valsts valoda, nekad nav bijusi un pieņemu, ka nebūs. Vācijā ir N % turku, kāpēc Vācijā nav valsts apmaksātu turku skolu? Jebkurā valstī valsts apmaksā mācības tikai valsts valodā. Tas pat nav diskutējams.
Par referendumu un parakstu vākšanu- labs veids, kā redzēt, cik tad Latvijā ir latviešu, kas ir cienīgi sevi tā dēvēt. Tie, kas tagad neiestāsies par latviešu valodu, tad kad viņi tiek aicināti to darīt, var droši pakot somas un lasīties kur acis rāda. Ignoranti bezsmadzeņu dzīvnieki šeit nav vajadzīgi, un paldies dievam, laba daļa jau emigrējusi uz Īriju un kur tik vēl ne.
Un nav nekādu slēptu nodomu šajā procesā. Nav.
Precizēju Deivs001: Ar PLL (Šlesers, Šķēle un citi liekēži) man nav nekāda sakara. Es esmu Visu Latvijai biedrs.
Vētrainais jaunietis pat nenojauš, cik patiesu tēzi min - "Latvijas valsts pieder Latvijas tautai". Precīzāk gan būtu "Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas TAUTAI" (Satversme, 2. pants). Tieši tā - Latvijas TAUTAI, nevis LATVIEŠIEM vien. "Tauta" ir kas stipri vairāk, nekā latviešu etnoss. Ja runājam par demokrātisku, tiesisku valsti, tad jāsaprot, ka TAUTA ir kas vairāk, nekā visulatvidžai provokatoriem gribētos.
Viedi vārdi, mans draugs, viedi vardi. ЦЭПУРНОСТ!
Vēsturi nepārrakstīt, un mainīt ģeogrāfiju arī nav mūsu spēkos. Ir jācenšas sadzīvot. Pazīstu krievu ģimeni Lietuvā. Viņi saka, ka leišos zināt lietuviešu valodu ir PRESTIŽI, bet to nekad neviens nav brutālām metodēm uzspiedis. Valstiskā līmenī krievi netika pazemoti tā, kā tas nereti notiek šeit. Uzgrūšanās izraisa tikai atgrūšanos. Ir citas metodes, kā veicināt valodas apguves prestižu. Paslēpjoties aiz neko neizsakošas "integrācijas" izkārtnes, vietējā vara it nemaz nevēlas krievvalodīgos motivēt iekļauties latviskā sabiedrībā. Kas traucē automātiski piešķirt pilsonību visiem, kuri šeit dzīvojuši 1991. gadā un aizvien te dzīvo un neplāno doties prom? Kas traucē piešķirt pilsonību pensionāriem bez naturalizācijas eksāmena kā tas ir Lietuvā? Kas traucē arī nepilsoņiem piešķirt vēlēšanu tiesības vismaz pašvaldību līmenī? KAS TĀ IR PAR PASI AR UZRAKSTU "ALIEN"!!!??? Kas traucē labējām partijām mazliet mainīt oficiālo pozīciju un vismaz vārdos pateikt, jā, mēs esam par Latvijas interesēm, bet mēs nepametīsim nelaimē arī jūs, krievus, jo arī jūs esat Latvijas TAUTA!
Tik daudz iespēju samierināt cilvēkus, nomierināt TAUTU, nevis tikai šķelt.
Es vairākās diskusijās krievu portālos esmu redzējis cilvēkus nopūšamies "a graždanstvo to mņe ņe daļi..". Vairākas reizes esmu pajautājis cilvēkiem, "vai ir mēģinājuši kārtot naturalizācijas eksāmenu, kas ir pieejama VISIEM te 5 gadus nodzīvojušajiem un KĀPĒC NĒ?".
Zini - nevienas atbildes nav bijis. Nekad. Pilnīgi nevienas. Krievu komentētāji ber plusiņus tādiem gaudenajiem, sak` varonis, malacis, diskriminē tevi. Tas skaitas "пачёт", būt diskriminētam! Dzīvotu es Lietuvā un justos tur piederīgs un uzskatītu turieni par mājām - kā Tev šķiet, vai es sēdētu bez pases ko mazbērniem parādīt un katrā izdevīgā brīdī par to raudātu? Integrācija - tā nav tikai automātiska tiesību piešķiršana dajebkuram. Ir vietas, kur no cilvēka prasa zināt valodu (iedomājies?), taču raudāt par nepilsoņa statusu un LEPOTIES ar to - tas, manuprāt, ir slimīgi.
Vienā diskusijā pat pavīdēja teksts - "kaimiņš atradis sev krievu saknes, 1 gadu pstrādājis Krievijā, dabūjis Krievijas pilsonību, tagad saņem visu atlikušo mūžu pensiju no turienes". Līdz ar to, ja cilvēks būtu kategoriski pret eksāmeniem un latvietību, tad mierīgi varētu dabūt Krievijas pilsonību.
Tāpēc liekas mistiska cilvēku laušanās "ja latiš, ja latiš, daiķe graždanstvo!", neesot gatavam nokārtot visiem pieejamu, atvērtu procedūru. Vai dēļ tā, ka cits te 20..30 gados tik iebraucis bez jebkādas noslieces uz akadēmisko izglītību un tiešām tā valoda ir neiemācāma lieta? Paskaidro, lūdzu - šo fenomenu nesaprotu.
Par sišanu pa muti nezinu , bet kā teica viena mana lietuviešu kolēģe manas muteres gados - "atbraucu uz šejieni [apvienoto karalisti], dabūju atcerēties krievu valodu".
"Valstiskā līmenī krievi netika pazemoti tā, kā tas nereti notiek šeit."
Ak tu Die's un Tētīt, NABADZIŅI! Vai kā tiek pazemoti! Ārprāts!
P.S. Tas resnais pūslis deputeklis Saeimā, kurš nemācēja latviski ne pušplēsta vārda pateikt, vēl joprojām tiek pazemots?! Tak sen jau viņu vajadzēja triekt ellē-ratā!!
Paklausies, Imhotep, pazemošana?!!!! Vai tu neesi zaudējis jēgu? Nabaga nackrieviņi pazemoti. KĀ NOSAUKT 1940-1991? PALDIES PATEIKT? Tā nebija pazemošana? Kad bija izvēle- vai nu laizi krievam vai nu sēdi aiz restēm. Bija, kas laizīja un bija kas sēdēja. Pazemošana? Tas ir maigi sacīts. Latvijas Republikas tauta šeit bija Latvieši un Latvijai LOJĀLIE cittautieši. Diemžēl to, kā uzvedas lielais vairums krievvalodīgo par lojalitāti viss neliecina. Protams ir ievērojams daudzums krievu, kas sauc Latviju par mājām un tā pret to attiecas, bet tas ir absolūts mazākums. Un tas draudziņ ir fakts. Cik brutāli Latvija tika piespiedu kārtā "integrēta" PSRS tik pat brutāli to vajag de-integrēt no tās valstij nelojālajām atliekām.
Lai nomierinātu tavu uzbudināto nervu sistēmu- es katru dienu pavadu krievu sabiedrībā, praktiski visi mani tuvākie draugi ir krievi. Atšķirība ir tā, ka krieviskums viņiem ir kultūra un dzimtā valoda, ne paranojiska vēlme izpaust sevi uz citas tautas rēķina. Visi runā latviski un ciena Latvijas valsti, tās likumus un ar nožēlu noskatās uz saviem tautiešiem, kuriem ir problēmas ar smadzeņu darbību. Histēriska nacionālistu sekta? Tu domā mūs jauniešus no VL, jeb ādas mēteļos tērptos krievu nacionālistu Osipoviešus un Lindermaniešus kas tā vien gaida kā sarīdīt tautu kā suņus un tos, kas savā stulbajā paurī dēvē latviešus par nacistiem, tikai tāpēc, ka atsakāmies teikt lielo paldies par 51 okupācijā, apspiešanā, cenzūrā un nacionalitātes iznīcināšanā pavadīto gadu? Automātiski piešķirt pilsonību? PAR KĀDIEM NOPELNIEM? Latvijas valsts labklājības un kultūras vairošanas? Vari nosaukt kaut vienu sakarīgu valsti, kur piešķir šādu automātisko pilsonību?!
Es tev vēlreiz pasaku, mums, nacionālistiem nav nekādu problēmu ar krieviem vai kas pret viņu kultūru. Piekopiet, saudzējiet savu valodu, dzīvojiet šeit, dariet visu ko vēlaties. Viss ko prasām mēs- cienīt Latvijas valsti, tās pamatiedzīvotājus, valodu un kultūru. Un dieva dēļ neuzspiest nevienam savus uzskatus, svešo valodu vai kultūru. Negribi? Tad dzīvo kā "alien". Visi pārējie jau ir nolikuši pilsonību un dzīvo svētā mierā neviena netraucēti.
Padomā par krievu vairākuma attieksmi pret latviju un tad bauro par provokatoriem un sazin ko vēl ne.
Precīzi. Vienīgi aizmirsi piebilst ka rietumvalstis palaižot vaļā savas kolonijas, savus pilsoņus/tautiešus pasauca mājās, kamēr krievu valdībai sava tauta ir tikpat vienaldzīga kā mūsējajai savējā, tikai puļķins ar savu demagoģiju pakurina baltijā palikušos, lai varētu saviem badā mirstošajiem pensionāriem parādīt, ka citur ir vēl sliktāk, jo, lūk, kaut kādā latvijā un igaunijā, lūk, varenās krievu tautas pārstāvjus apspiež. Kas notika kad igauņi tur to statuju pārvietoja, domājams, visiem labā atmiņā, kas tur to "ballīti" Tallinā sarīkoja
Tikai nevar saprast, kāda velna pēc krievu valdībai baltija ir vajadzīga. Staļinam bija vienkārši mērķis izplest savu valsti un viņam bija dziļi pajāt ka viņa viena iekāru dēļ miljoniem būs jāmirst. Vai te tiešām ir tas pats?
Hei, Robčik, ar ko tad urrāpatriotiem tieši krievu valoda tik pretīga? Cik reižu šeit jau ticis runāts saistībā ar datorprogrammu latviskošanu - uzreiz pretenzijas: kam tas vajadzīgs, labāk lietosim angliski!
Vai angliskā ānusā labāk smaržo nekā krieviskā? Bet fakts ir tāds, ka vienalga kaut kādā ānusā gribas līst. Un tagad nu pēkšņi atcerējušies valodu un kultūru...
(Bernards Šovs)
Es esmu teicis, ka pretīga? Valodai nav ne vainas. Problēma ir tajā, ka tā faktiski tiek uzspiesta. Šajā gadījumā tā ir krievu valoda, bet reakcija būtu analoga, ja tā būtu jebkura cita.
Par programmu latviskošanu- tur vairāk ir problēmas ar terminoloģiju un nekompetentiem āžiem, kas viņu tulko. Par angliskumu- ir 2011. gads, angļu valoda jau sen vairs nav britu vai amerikāņu vietējā valsts valoda, tā vienkārši de facto ir kļuvusi par starptautisku sarunvalodu. Pie tam brīvprātīgā kārtā, bez okupēšanas, spaidiem un muļķībām. Dabiski, ka tā ir, kaut vai tās pašas IT nozares dēļ, jo vienai valodai kaut kā bija jākļūst par universālu sarunvalodu starpvalstu komunikācijā, kaut vai terminoloģijas bagātības dēļ. Neviens nekur nelien. Tik pat labi var šādi jebkurai valstij pateikt- jūs izmantojat angļu valodu, nu tad jūs lienat ānī. Ko tad pasaulei lietot- svahilu? Āfrikas iezemiešu dialektus? Angļu valoda tiek plaši lietota visās pasaules valstīs. Bet kur lieto krievu? Krievijā un ex-PSRS Pārējā pasaulē šī, tā pat, kā jebkura cita ir diezgan pamatīga minoritāte.
Pretīga jo uzspiesta. Un ar programmām tas pats kas ar filmām - nafig kaut kādu tizlu tulkojumu, ja var oriģinālu, ja tas ir saprotamā valodā? Ānusā līšana ir visi mārketingi un citi ingi un lattelecom un līdzīgi angliski firmu nosaukumi, kas tādi ir jātaisa nezināma iksa dēļ. No krievu valodas aizgūtie vārdi jau ir sen iegājušies, jo tie ir iegūti entos desmitus un simtus gadu atpakaļ [kaut vai skola - leišiem ir mokykla - mācītava] un krievu valoda tomēr ir par kapeiku līdzīgāka latviešu valodai nekā angļu.
Robert. Krievu valodu pēc noklusējuma lieto 1/6 pasaules teritorijas + vēl sazin cik reģionos un valstīs. Ja tiešām pasaulē ir valoda ar plašiem izteiksmes līdzekļiem, tad tā ir tieši krievu.
Standarta angļu, ko pārsvarā puslīdz zin lielākie anglisko datorterminu aizstāvji, īstenībā ir pat ļoti nabadzīga un iespējām nelutināta valoda, ko pierāda klasiskais ''atslēgu dēlis'' un citi tikpat ''jauki'' piemēri.
Protams, ja valodu pārzina tikai virspusēji, tad viss ko īsti nesaprot, liekas tik kruts, ka bail.
Ja pat programmas virsējo ''ādu'' grūti pārtulkot, kas ir izdarīts ārkārtīgi daudzās tieši minoritāšu (kas par vārdu!) valodās, liecina tieši par ko citu - tautas necieņu pret sevi, un te nu parast nacionālisti ir tieši tie, kas aplaužas un sapinas paši savos tekstos.
Šim, gan es nepiekrītu. Krieviem ļoti daudz anglicismu vai, burtiski, uz kirilicu tulkotu vārdu no angļu valodas, pat latviešu valodā šiem terminiem ir pieklājīgi, labskanīgi tulkojumi.
Par angļu valodu arīdzan kļūdies tur var darināt, veidot, lipināt un taisīt jaunus vārdus, tā, lai tie neizklausītos kroplīgi un ausij atbaidoši, labāk nekā jebkurā citā valodā. To nozīme, pārsvarā, arī paliek skaidra un saprotama.
Neviens neiebilst, ka lielo tautu pilsoņi lepojas ar savu valodu plašo pielietojumu, bet tas nedrīkst būt par iemeslu citu valodu noniecināšanai: http://www.apollo.lv/portal/life/articles/110801
Nezināju, ka 175 miljoni ir 1/6 no 6.92 miljardiem pasaules iedzīvotāju Parasti valodas lietojamību gan nemēra kvadrātkilometros bet gan cilvēkos, kuriem tā ir primārā valoda
Citēt:
Ja tiešām pasaulē ir valoda ar plašiem izteiksmes līdzekļiem, tad tā ir tieši krievu.
Šis arī izsaka visu par tavu kompetenci šajā jautājumā.
Interesanti palasīt komentārus.
Roberts izklausās ļoti aizdedzies.
Mans viedoklis par valodām ir tāds, ka tālā nākotnē mēs lietosim vienu vienotu valodu, es nezinu kādu..
mēs cilvēki saplūstam, kādreiz melnie drā** melnos un baltie baltos, tagad jau viss ir savādāk.
Neesmu es kādas nācijas patriots un neuzskatu, ka tas būtu kāds pienākums.
No malas izskatās, ka daudzi auguši ar tādu dzīves filozofiju un ierobežo savu piederību vienai valstij..
Tu esi cilvēks nevis tikai Latvietis, Krievs.. utt..
Tie kas uztraucās kur aiziet mūsu nodokļi var iet meklēt kurp tie iet, es saņemu savu algu, no tās atskaita nodokļus un tos sadala pēc vajadzībām, citi pēc skopuļiem izklausās
Ja vēlies dzīvot latviskā vidē tad jāiet un jābalso un kapēc man nodokļu maksātājam jāmaksā vēl par krievalodīgo izglītošanu šeit Latvijā, lai brauc uz Krieviju vai macās privātskolās, arī ekonomika ar šo tiks sildīta! Atbraucot uz Rīgu daudzi kioskos un veikalos tik slikti saprot latviešu valodu, man tas bija šoks un ja sāk angliski runāt, tad vispār plecus sāk raustīt ! Labi ka pateicāt citādi palaistu šo pasākumu garām, bet par Samuraju un citu skeptisko viedokli esmu šokā, jāsāk jautāt vai viņi ir īsti latvieši ?
_________________ Nevajag oponēt ar cilvēku kurš raksta ar ciparu tinti un maksā par kilovatiem stundā. -=Dons Rittners=-
Don't argue with people who write with digital ink and pay by the kilowatt-hour. -=Don Rittner=-
Arī no savas bērnības atceroties, ka 80-jos, Rīgas dzelzceļa stacijā, ar draugu, pirkām biļetes uz Saldu, tad arī krieviski tikai, jo visas tās kasieres krievenes bija. Šķiet, ka pat doma nebija tāda prasīt latviski...
Nekur neiešu, negodīga parakstu vākšana, ja ir iespēja parakstīties PAR, tad vajadzētu būt iespējai parakstīties arī PRET .
Ar spēku nevienu neko darīt neiemācīsi, ar to var panākt tikai pretēju efektu kas valdībai ir ļoti izdevīgi, ja nu Latvieši ar Krieviem sarunā un uztaisa Latvijā Grieķijas variantu ?...
Īsāk sakot, neciešu ne Krievu ne Latviešu nacionālistus, Latvija no laika gala ir bijusi, ir un visdrīzāk arī būs daudznacionāla valsts .
Nebalsojot PAR, Tu jau esi izteicis savu PRET [latviešu valodas stiprināšanu Latvijas valstī]. Daudznacionāla valsts? Pirmskara Latvija arī tāda bija?
Ja nemaldos, līdz Otrajam Pasaules Karam, Latvijā latviešu bija ap 80%, tad nepilni 10% krievu un tad pārējie (poļi, ukraiņi, blablabla) ar 0.X procentiem. Pēc tam, kad mums "atnesa kultūru" ar visiem "kultūras nesējiem", latvieši palika vien ~60% un gandrīz 30% krievu.
Man, piemēram, nešķiet normāli, ka meklējot darbu Latvijā tiek izvirzīta obligāta prasība pārvaldīt krievu valodu, lai gan darbam nav absolūti nekāda sakara ar krievvalodīgiem tūristiem vai biznesmeņiem no Krievijas. Nedomāju, ka arī nākamā latviešu paaudze būtu baigajā starā, ka viņiem savā zemē ir bezmaz obligāti jāpārvalda kaut kāda sveša valoda, lai varētu te strādāt kaut par pārdevēju Rimi vai Maksimā ...
Robčik a vai zini, kālab tik negatīva attieksme? Tālab, ka šī pasāciena iniciatīva jau nav nākusi no tautas, bet no partijniekiem - praktiski Gebelsa variants. Un uzņem apgriezienus pretspēks - Osipova/Lindermana banda ar savu divvalodības prodžektu. Protams, referendumā (ja tāds notiks) neizies cauri ne viens, ne otrs, bet cik tam tiks izlietots valsts naudas? Tad nebrīnīsimies, ja rudenī mums atkal pacels nodokļus...
(Bernards Šovs)
Un kas tad, partijnieki nav tauta? Es neesmu daļa no tautas? Domā, ka visas partijas sastāv no kaut kādiem neradījumiem?
Partija ir tautas savienība ar vienotiem mērķiem. Un kurš tad vedīs iniciatīvu no tautas puses? Tu? Kaimiņu Jānis? Komentētāji Tvnetā?
v pezdu :> mana sociālā vide ir mani padarījusi internacionālu un kā rādās, tad pavisam drīz arī dropošu šo mothership :>
ar krieviem runāju krieviski, ar angļiem - angliski, ar latviešiem - latviski, ar dalboebiem - sarkastiski un nav problēmu kā jums :P
btw, par naturalizāciju, piemērs iz dzīves, čalis nokārtoja pilsonību pirms gadiem 5, dabūja meiteni iekš RF un tagad lādās, jo lai atgūtu russian, viņam gadi 6 - 8 paies
Vainīgi jau protams ir latviešu pajoliņi kas ar krieviem runā krieviski. Bet tas arī nav normāli, ka par valsts naudu tiek uzturētas valstij pilnīgi nelojālas skolas. Paskatieties uz tiem krieviem kas tur mācās, teicamnieki, latviešu valodā apaļš astoņi, bet latviski trīs vārdus nav spējīgi salikt. Staigā krievu sporta tērpos un gāna mūsu valstī.
Es parakstijos par izglītību tikai latviešu valodā un arī par pārējo trīs likumu atcelšanu. Tas ir katra latvieša pienākums parakstīties, pašiem ir kaut kas jādara ne tikai pēc tam jāčīkst, ka valdība slikta.
Gluzi manas domas. Atlausos atkaartoties un nociteet:'' Es tev vēlreiz pasaku, mums nav nekādu problēmu ar krieviem vai kas pret viņu kultūru. Piekopiet, saudzējiet savu valodu, dzīvojiet šeit, dariet visu ko vēlaties. Viss ko prasām mēs- cienīt Latvijas valsti, tās pamatiedzīvotājus, valodu un kultūru. Un dieva dēļ neuzspiest nevienam savus uzskatus, svešo valodu vai kultūru. Negribi? Tad dzīvo kā "alien".
Oskars Verza : 25 Maijs 2011 15:59:48
samurajs : 25 Maijs 2011 16:24:57
Element : 25 Maijs 2011 23:16:16
jazzer : 25 Maijs 2011 17:14:14
niki : 25 Maijs 2011 17:25:54
zivs : 25 Maijs 2011 19:14:13
Brutto : 26 Maijs 2011 14:59:28
Sysadmins2 : 27 Maijs 2011 13:18:55
grisha : 25 Maijs 2011 19:58:23
Oskars Verza : 25 Maijs 2011 20:12:02
grisha : 25 Maijs 2011 20:54:46
Oskars Verza : 25 Maijs 2011 22:34:37
grisha : 27 Maijs 2011 20:36:37
Jetijs : 26 Maijs 2011 0:32:14
msh : 26 Maijs 2011 2:08:23
Imhoteps : 26 Maijs 2011 7:00:49
msh : 26 Maijs 2011 12:25:22
ruukjis : 26 Maijs 2011 9:42:53
aIgArXLV4325 : 26 Maijs 2011 10:21:44
Roberts Marshal^ : 26 Maijs 2011 12:09:06
aIgArXLV4325 : 26 Maijs 2011 13:06:19
zivs : 26 Maijs 2011 13:34:51
ruukjis : 26 Maijs 2011 14:53:16
Brutto : 26 Maijs 2011 15:12:07
Imhoteps : 26 Maijs 2011 15:25:38
Roberts Marshal^ : 26 Maijs 2011 15:54:50
zivs : 26 Maijs 2011 16:01:19
samurajs : 26 Maijs 2011 16:04:24
zivs : 26 Maijs 2011 16:07:34
samurajs : 26 Maijs 2011 16:23:45
Evers : 26 Maijs 2011 16:30:12
Jauns lietotājs : 26 Maijs 2011 16:47:53
Kas to saka, SC vēlētāji?
Pirmlatvijas laikā, laikam, marsieši valdīja...
aoma : 26 Maijs 2011 17:19:39
Jauns lietotājs : 26 Maijs 2011 17:43:21
Spļaušanu uz ietves un sņaukšanu pirkstos mums ienesa "kultūras" nesēji slāvi. Tā kā nepird.
un tad vina to pirmo reizi to redzeeja. naaca pretii viirietis un nosplaavaas. vina veel ilgi domaaja un briiniijaas - kaapeec vins taa dariija? vai vins ar to gribeja man kaadu iipasu necienju izraadiit? vai kaa? jo lidz tam vina neko tadu nebija redzejusi.
Hominidae : 26 Maijs 2011 17:24:00
Hominidae : 26 Maijs 2011 17:39:22
deivs001 : 26 Maijs 2011 17:52:44
Roberts Marshal^ : 26 Maijs 2011 20:32:09
Brutto : 27 Maijs 2011 10:13:37
deivs001 : 27 Maijs 2011 20:32:01
Imhoteps : 26 Maijs 2011 22:25:16
Oskars Verza : 26 Maijs 2011 23:03:31
Tā ir neizņemta Krievijas pase.
Es vairākās diskusijās krievu portālos esmu redzējis cilvēkus nopūšamies "a graždanstvo to mņe ņe daļi..". Vairākas reizes esmu pajautājis cilvēkiem, "vai ir mēģinājuši kārtot naturalizācijas eksāmenu, kas ir pieejama VISIEM te 5 gadus nodzīvojušajiem un KĀPĒC NĒ?".
Zini - nevienas atbildes nav bijis. Nekad. Pilnīgi nevienas. Krievu komentētāji ber plusiņus tādiem gaudenajiem, sak` varonis, malacis, diskriminē tevi. Tas skaitas "пачёт", būt diskriminētam! Dzīvotu es Lietuvā un justos tur piederīgs un uzskatītu turieni par mājām - kā Tev šķiet, vai es sēdētu bez pases ko mazbērniem parādīt un katrā izdevīgā brīdī par to raudātu? Integrācija - tā nav tikai automātiska tiesību piešķiršana dajebkuram. Ir vietas, kur no cilvēka prasa zināt valodu (iedomājies?), taču raudāt par nepilsoņa statusu un LEPOTIES ar to - tas, manuprāt, ir slimīgi.
Oskars Verza : 26 Maijs 2011 23:08:28
Jauns lietotājs : 26 Maijs 2011 23:17:48
msh : 27 Maijs 2011 1:51:32
Brutto : 27 Maijs 2011 10:18:15
Ak tu Die's un Tētīt, NABADZIŅI! Vai kā tiek pazemoti! Ārprāts!
P.S. Tas resnais pūslis deputeklis Saeimā, kurš nemācēja latviski ne pušplēsta vārda pateikt, vēl joprojām tiek pazemots?! Tak sen jau viņu vajadzēja triekt ellē-ratā!!
Roberts Marshal^ : 26 Maijs 2011 23:18:21
msh : 27 Maijs 2011 1:57:29
samurajs : 27 Maijs 2011 7:33:50
Roberts Marshal^ : 27 Maijs 2011 8:08:52
msh : 27 Maijs 2011 18:00:59
aoma : 27 Maijs 2011 9:18:47
Jauns lietotājs : 27 Maijs 2011 9:34:54
Roberts Marshal^ : 27 Maijs 2011 9:35:47
Šis arī izsaka visu par tavu kompetenci šajā jautājumā.
Daivana : 27 Maijs 2011 11:54:19
Sysadmins2 : 27 Maijs 2011 13:07:40
Brutto : 28 Maijs 2011 14:48:34
Oskars Verza : 27 Maijs 2011 14:29:55
prievīštūdaliņi .. jā, pazīstam
Oskars Verza : 27 Maijs 2011 14:32:06
Willis : 27 Maijs 2011 14:47:00
zivs : 27 Maijs 2011 15:23:54
samurajs : 27 Maijs 2011 15:20:58
Roberts Marshal^ : 28 Maijs 2011 7:40:54
kojānspapisapass : 27 Maijs 2011 15:30:20
Maris77 : 27 Maijs 2011 16:58:32