Mums darbā nepieciešams TV ekrānā atainot ikdienas darbu plānu.
Pirmā domā bija izveidot excel tabulu, bet problēma, ka pa dienu var nāk klāt papildus darbi utt, Un var rasties situācija, ka excel tabulu sačakarē. Un nesmuki, ka ekrānā rādās excel rīki utt.
Jautājums:
Vai iespējams saslēgt HTML ar EXCEL?
Ražošanas cilvēks tik ievada tabulā datus un WEB lapā tiek atainoti dati.
Ja tajā exelī netiek darīta kkāda maģija, kādēļ neatteikties no exeļa vispār? Mūsdienās JSā teju visu var pārimplementēt. Random piemērs:
http://www.youtube.com/watch?v=p6oW2iqrJuc
Vēl variants - ja exelī tiek vadīti vnk statiski dati, nekādu formulu: izmantojam csv formāta failu datu glabāšanai, pašu failu noliekam kkur tīkla šārē. Tavs softs reizi 10 min nolasa failu un apdeito kontentu (csv failus lasīt ir bērnu rotaļas ).
_________________ Esmu īsts vecis, lietoju Windows 95 OSR2 un neciešu līkroču fanošanu par Windows XP.
Excel dokuments kurā ir 4 lapas (jo ir 4 ražošanas galvenie procesi)
Katrā no šīm lapām ražošanas vadītājs ievada darāmo darbu sarakstu. Bet dienas gaitā var nāk papildus uzdevumi utt.
Tādēļ lai nesabojātu to ko ataino uz publiskā ekrāna, domāju ka vajadzētu nolasīt no excel tabulas. Vienk. 3 kolonnas: Klients, Produkts, Datums
1. lapā darbinieks ievada darāmos darbus, bet 2. lapā izvadam datus ar formulas palīdzību. Un to lapu noformatējam smuki. Un EXCEL ir funkcija, ka darbu katru reizi kā saglabāju EXCEL datus, tā viņš publicē HTML pa jaunam.
Toties Firefox es uzinstalēju Add-on kurš refrešo lapu piemēram ik pa 10 min. Un viss smuki strādā.
Pieņemu, ka vari iztikt bez addona, izmantojot 1u rindiņu JS, kas ik pa laikam refrešo iframe vai visu lapu.
Kā tieši tu domā piespiest excel publish fju ne-eskeipot html?
edit:
Ai neko, neklausies, ja tu vnk to lapu smuki formatē (nevis ar excel fjām ģenerē html), tad neko.
Bet uz servera toč liec lapu ar ifreimu un main lapā JS, kas refrešo.
_________________ Esmu īsts vecis, lietoju Windows 95 OSR2 un neciešu līkroču fanošanu par Windows XP.
Vienā lapā ievada datus --> Citā lapā kura ir smuki noformatēta dati izvadās --> Un pie katra Save lapa automātiski izveido jaunu HTML (excel fīča) . --> Pārlūkam uzlieku plaginu kurš ik pa palaikam ielādē pa jaunam HTML failu.
_________________ Strīdos dzimst patiesība!
Kristaps Jānis Pēteris : 21 Maijs 2011 11:51:59Atbildēt
bluebird : 20 Maijs 2011 22:12:57
shb- : 20 Maijs 2011 22:41:53
bluebird : 20 Maijs 2011 22:51:21
APOC : 20 Maijs 2011 23:06:18
bluebird : 20 Maijs 2011 23:21:14
APOC : 20 Maijs 2011 23:32:46
shb- : 20 Maijs 2011 23:32:53
bluebird : 21 Maijs 2011 0:12:27
Kristaps Jānis Pēteris : 21 Maijs 2011 11:51:59