Open source valsts pārvaldē | Notepad.lv

Open source valsts pārvaldē

1. Blakius : 5 Marts 2011 23:28:15 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Krīze izrādās liek bikiņ sākt domāt, okulis Bils gan paliek nedaudz dusmīgs

Link

2. usins : 6 Marts 2011 0:05:01 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Teikšu tā, liekas jau jā, open source vienkāršiem darbiem viegli izmantot, un ātri var pielāgoties, bet, piemēram ja ekselī jātaisa dažāda veida šķērsgriezuma grafiki utt, tad tas paliek nedaudz grūtāk utt. un neviens biznesmenis nevēlēsies gaidīt kamēr darbinieki apgūs jauno softu, viņam vajag reultātus.

Tapēc ir jāizstrādā normāla pilotpogramma un apmācību kursi, kuriem jābūt ar lielu efektivitātes koeficientu.
    Un tad jau pus gada laikā var apgūt jauno programmatūru samērā augstā līmenī, lai neciestu produktivitāte virs 15%

3. foxsk8 : 6 Marts 2011 9:56:30 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Open source lai cik tas jocīgi neskanētu, izmaksā tik pat, cik $M, varbūt pa kādu procentu mazāk, bet open source tā pat vajadzīgi speciālisti, speciāli risinājumi, apmācības, supports. Arī valsts pārvaldē, līdz ar to, nākas pieskaņot pašus dzelžus, uz kuriem tad open source griezīsies, un tur jau arī sākas savas specifikas.

Profesionāla mājas lapu izstrāde | Styleweb.lv

4. richX : 6 Marts 2011 10:57:05 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

"Open source lai cik tas jocīgi neskanētu, izmaksā tik pat, cik $M" - nu galīgi negribas piekrist...
    lab, papildus apmācība - tie būtu nopietnāki izdevumi... bet domā, ka līdzīgas problēmas nerodas arī ja pāriet piem. no MSO2003 uz MSO2007? Pieraduma spēks, kuru grūti lauzt, un tādējādi cieš arī efektivitāte... manā skatījumā no MSO2003 vieglāk ir pāriet uz OOo nekā uz MSO2007.

Par speciālistiem runājot, tie būs vajadzīgi vienmēr, neskatoties, vai lietotais softs ir OpenSource vai nav... nu lab, maksas softam ir bezmaksas palīdzības atbalsts, bet būsim godīgi, cik ta bieži mēs to lietojam? Vienalga parasti labāk paļaujamies uz vietējajiem speciālistiem vai vismaz interneta resursiem. A zvanīšana šiem operatoriem parasti notiek tikai lai pārliecinātos, vai netiek pārkāpts kāds licences punkts, kas OpenSource gadījumā atkrīt...

Kur ir ieguvums? Emm... ja sāksim rēķināt, cik datori ir jāapgādā ar oficiālo softu kādā nelielā uzņēmumā, tad nereti mati slinas gaisā, jo šie ieguldījumi atmaksājas tikai ilgākā laika posmā... nu un tāpēc daudzi tomēr riskē un atļaujas lietot nelegālu softu...

Vienīgais, kur tiešām var piekasīties, tā ir saderība... jo joprojām kaut vai tā paša nelaimīgā OOo saderība ar MSO ir diezgan pabēdīga... pats esmu vairākas reizes par to pārliecinājies... Sagatavo dokumentu uz OOo, izskatās kā puķīte, palaid uz MSO - apsēdies, ja biji stāvējis... līdzīga pieredze bija arī manam 1 kursabiedram, kad prezentācijas laikā MSO atteicās atpazīt daļu no materiāla, kas bija veidots uz OOo... jāatzīst, ka uz pretējo pusi problēmu ir daudz mazāk, parasti dažas nelielas kļūdiņas lielākā darbā un tas ari viss... resp. problēmas rada MSO, kuram saderība tā īsti jēdzīga ir tikai ar citu MSO, bet iestāstīsi Balmeram, ka vajag atbalstīt dokumentus, kas veidoti uz OOo... protams risinājums būtu dokumentus saglabāt .pdf formātā, a pamēģini to iegalvot vecākai sekretāritei...

emm... par Foxsk8 dzelžiem nu galīgi neiebraucu, man allaž ir licies, ka ir otrādi - OpenSource softs strādā uz visa, a Maksas softs nosaka savus ierobežojumus...

Respektīvi... ideja tiešām ir apsveicama... bet lai to visu realizētu, būs tiešām gars ceļš jāiet... galu galā arī likumdošanā jau ir iestrādājies, ka visi dokumenti jāiesniedz MSO atbalstītos un uz tā arī veidotus dokumentus...

5. BOFH : 6 Marts 2011 10:58:34 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nebūs taisnība.
    1. Ja tu lieto standarta programmas - web,word, tad Linux NEBŪS dārgāk kā M$.
    1.1. Uzlikt Linux uz valsts iestāžu kompjiem NAV grūti, ir tak OEMiski paredzētie, pārtaisāmie.
    2. Ja tu lieto specializētas programmas, tad kāda starpība kādai platformai viņas pasūti?
    2.1. Drīzāk pasūtot programmu uz Linux bāzes, konkursā momentā atkritīs visādi perdeļi kas vairāk par dotnetfx nejēdz.
    2.2. Web applikācijām būtu vispār vienalga, un tās arī ir liela daļa.
    3. Tev neviens neliedz DAĻĒJI pāriet uz Linux! Padomā par to.

6. foxsk8 : 6 Marts 2011 11:10:04 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu bet ja paskatamies, no tās puses, ka par visādiem valsts risinājumiem tiek iztērētas milzīgas naudas summas, kaut kāda Kultūras karte, kas ir pēc suņa izmaksā ap 750 K, visādas tautas skaitīšanas, visādi brand logo ar 5 burtiem pa 20K, tad es nešaubos, tās firmas, kas sniegs supportu, noplēsīs no valsts, 5 reizes vairāk, nekā tas maksā, līdz ar to, tas atkal būs uzpūsts gala sadārdzinājums. Valsts jau pati ir radinājusi pie šāda veida lietām, neloģiskiem iepirkumiem, konkursiem, līdz ar to, arī sarodās visādas firmas, par kurām dzirdu pirmo reizi, kuras uzvarējušas konkursos. Ne jau mums mirstīgiem, tagad dos instalēt valsts pārvaldes sistēmas

Un no otras puses, šeit jau atkal MS varētu iebilst un veidot savu iekšējo politiku, ka mēs palaižam Jums šo to lētāk, utt.. savstarpējās vienošanās, kas tikai zināmas pašu cilvēkiem, lai tikai open source projekti netiktu ieviesti valsts pārvaldē.

Es uz šo visu skatos ļoti piesardzīgi, ir daudz + un - abām šim lietām, MS vai Open Source.

Un vispār, ja padomājam, open source, te jau OB1 varētu pastāstīt, vai Slimnīcas softi strādātu nix vidē un cik izmaksātu speciālo programmatūru pārkodēšana piem uz linux.

Reāli jau tās valsts iestrādes strādā ar speciālām programmām, tas word, exel, tā ir pati mazākā programmatūras daļa.

Padomājam, tās pašas pases izveidošana, visa programmatūra, dzelži, visi ievades dati, utt... ja pārejam, visur, tad arī jāpāriet visur, un reāli būs tā pat kā ar tautasskaitīšanu, ka sistēmā ir visādas kļūdas, gļuki un citas problēmas.

Profesionāla mājas lapu izstrāde | Styleweb.lv

7. BOFH : 6 Marts 2011 11:34:52 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu pag, tās visas lietas ko tu nosauci ir naudas zagšana. Ar to būtu jānodarbojās KNAB, VID un EP
    Uz to laiku kamēr valsts iestādē ievieš Linuxus - vajadzes nevis firmu bet gan pieņemt pastāvīgā darbā kārtīgus domājošus kadrus.
    Neieviest OpenSource tikai tapēc ka valsti izzog valsts amatpersonas - nav arguments. Tas ir drīzāk papildus novēršamais faktors.
    Atgādinu VELREIZ - nav problēmu esošos Microsoft Office paturēt! Ne jau visas iestādes tos īrēja, ir tak arī nopirktie. Ar šīm summām ko izmet vējā, var uz gadu noalgot katra iestāde kautvai pa 1-11 sekretārēm kuras tos tekstus no OO uz M$Office pārveido, un vienalga būs ieekonomēts!
    Ja to nespēj un nesaprot tad problēma ir lēmēju smadzeņu darbības trūkumā, nevis OpenSource.

8. Mad182 : 6 Marts 2011 11:54:14 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ja cilvēks nav spējīgs pāriet no worda uz writeri, tad lielākajā daļā gadījumi efektīvākais risinājums varētu būt mainīt cilvēku. Par papildus izmaksām apkalpošanā - kāds jau tās windas arī pieskatīja, un ja iestādes admins nav spējīgs uzstutēt ubuntu darbstacijas, tad viņam sen ir laiks pabojāt bezdarba statistiku.

Slimnīcas ar specializētiem softiem, ko minēja fox ir īpašs gadījums. Te IMHO runa ir par visiem krēsla deldētājiem dažādās ministrijās. Specializētie softi tur ir interneta browseris, skaips un starplaikos ofiss.

9. BOFH : 6 Marts 2011 12:01:20 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Specializētos softus arī vajadzētu pieprasīt uz Linux vai BSD. Tas gan butu iespējams, ja slimnīcas taisītu iepirkumus kopā, nevis mēģinātu viena otru uzskatīt par konkurentu.
    Daļu programmatūras taisija Slimokase, protams viss uz Windows + kautkādi mistiski VPN tuneļi.

10. richX : 6 Marts 2011 13:00:49 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

emm... te nav runa par tūlītēju pāreju... nu nu nav jau tā, ka nu nav iespējams pāriet... starp citu... ir jau diezgan valstu, kas pamazām savas pārvaldes sistēmas darbina ar .nix un citiem OS produktiem, ja nemaldos, tad tā pati Francija šajā jomā jau ir diezgan tālu tikusi... da labi, nav jau nemaz jāskatās tik tālu, paskatieties uz mūsu kaimiņiem - Krieviju, tur Medvedjevs (Putins?) pateica, ka gana win, vajag pingvīnu, tā arī tā pāreja pamazām sākas... nu un kaut kā interesanti sanāk, jau cik valstis iesaistījušās šādās pārejās, visām gala izmaksas sanāk mazākas, kā palikšanas pie Win gadījumā, bet tikai Latvijā šīs izmaksas varētu būt augstākas... Jums tas neliek aizdomāties par patiesajām izmaksām?
    Un es piekrītu, admins jau arī tapēc ir admins, ka māk administrēt sistēmas, kuras nepieciešamas konkrētajai organizācijai... un ja viņš nav gatavs pilnveidot savas zināšanas saistībā ar nix sistēmām, tad vai maz vispār tāds admins ir vajadzīgs?
    Bet par tām progām... nu neticu, ka Ob1 nespētu apgādāt slimnīcas ar programmām kas spētu arī uz Nix sistēmām strādāt... vienkārši Ob1 tiecas apmierināt pieprasījumu... slimnīcas prasa Softu, pašas aktīvi lieto Windows nu un rezultāta Ob1 veido sistēmas windows videi... (vismaz es tā domāju) Labi, ir tiešām dažādas spec programmas, kuras tiešam darbojās, darbojas un darbosies tikai uz Win un tām nav alternatīvu... nu lab, tad tās sistēmas neaiztiksim, lai jau uz tām stāv Windows ... nu bet ir tak liela daļa softu, kuriem tikai vajag pieslēgties datubāzei un savākt kādus datus... nu un uz Linux piem to varētu izdarīt tikpat efektīvi kā uz windows... kstati, pieņemu, ka daudzi nav interesējušies, bet jau ir diezgan organizaciju, kas savā darbībā pamatā izmanto tikai linux...

(Mhh... nevaru uzgooglēt pilno sarakstu )
    ja pareizi atceros, tad NVA jau daļu savas sistēmas uz Nix pārveduši, arī Latvijas pasts daļu sistēmas taisās darbināt uz nix sistēmām... nemaz neiet runa par maziem uzņēmumiem, kas diezgan bieži lieto kaut vai to pašu OOo, lai gan jāatzīst, ka šādu uzņēmumu skaits procentuāli ir neliels...

11. bumbulis : 6 Marts 2011 14:57:18 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Personīgi savā darba vietā neuzskatu, ka būtu kāds ietupījums no unix sistēmām. Piedabūt visus tos faksus, printerus un citas specifiskās programmas (pietam arī valsts iestāžu oficiālās) darboties uz kāda linuxa būtu teju vai neiespējami. Itsevišķi, ja pērkot kompīti arī uzreiz paņem visas oem licences, tad viņas arī nokalpo to datora mūžu, tātad vienreiz nopērc un lieto, neviens nespiež katru reizi upgreidoties uz jaunākajām versijām. Arī tagad pilnīgi normāli var strādāt ar office 2000. Tas cik ļoti darbu apgrūtinātu/palēlinātu kaut kāda pāreja uz linux, manā skatījumā neatmaksātos.

12. richX : 6 Marts 2011 15:35:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

emm... jā, pāriet uz linux, jo tā teica valstsvīri, jūsu gadījumā nebūtu diži prātīga ideja, jo jums jau ir iegādati datori ar OEM licencēm... tomēr gan jau ka kādreiz jums to sistēmu derēs atjaunot... nu un tieši tad būtu vieta pārdomām par OpenSource produktiem. Galu galā arī OEM maksā savu naudu, kuru varētu iztērēt arī citās lietās, piem atjaunojot vēl kādu hārdvāri...

13. usins : 7 Marts 2011 0:19:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

pāriesans cena aptuveni būtu 10ls kompīti. uztaisa iepirkumu par pārinstalāciju uz linux un open sourci, tad cena svārstītos ap 5-10 ls par PC.
    Tad iepikums par apmācību. grupa 30 cilvēku izmaksātu kaut vai 30ls cilveks, bet tad parzinas open office, nedaudz linux sistēmu- kur kādas mapes kā izdarīt vienkāršas darbības (pievienot printeri printēt, šārot mapi, pieslēgties remote pie linux/windows datoriem)
    Dārgi jau izmaksā, bet to var darīt pakāpenisk. kad pērk jaunu PC, jābūt ar linux vrsū un vnk jāapmāca konkrētā persona. pēc 5 gadiem jau padaudz būtu linuksojošies, un tad jau varētu izmantot situāciju, ka kolēģis kolēģim palīdz, dod padomu. manuprāt 5 gadu laikā var pāriet uz linux risinājumiem vismaz 60% datoru, kas ir valsts pārvaldē.

Galvenais to izdarīt csdd, vid- jo tad galvenie e risinājumi, ko izmant uzņēmumi būtu atvērti. Jo cik zinu, visvairāk grāmatvedes baidās no linux, jo VID sūta visu ms formātā, kaut arī tagad var oficiāli visu prasīt ODF (ES tā noteikts)

14. nevertell : 7 Marts 2011 0:48:54 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Par to pārkvalifikāciju.

MNMkbnlakdmlksbļadlasmlkfmlbsbļin. Vajag mainīt mācību processu informātikā. Pašlaik skolēnam ir dzelžaini jāseko līdzi norādēm, kā un ko darīt, un reti kur ir paskaidrots, kāpēc un kā tieši kas ir jādara. Tāpēc arī lieto visur MSoffisu, jo nemāk neko citu. Bet vajadzētu skolā iemocīt mazo bērniņu prātos intuitīvi lietot datoru, un lietot nevis LV valodā visus softus, bet iemocīt angļu valodu. Jo, ja cilvēkam ir pat mazākā nojausma, ko nozīmē Format, tad viņš arī sapratīs, ko tur var sameklēt. Vajag iegūt tādu rezultātu, ka apsēžoties pie dajebkāda OS'a ar grafisko interfeisu var effektīvi izmantot dajebkādu softu, ar kura analogiem jau iepriekš ir saskāries/pārzin tēmu, skolēns spētu effektīvi strādāt pēc 15 minūšu pielāgošanās. Es neizprotu tos cilvēkus, kas lēkā un spriņģo bezpriģelī, kad viņiem nomaina ikonas atrašanās vietu un tad bļauj, ka nejēdz strādāt. Nav nekādas jēgas iemācīt dzelžaini instrukciju, vajag izpratni par tematu, lai varētu effektīvi strādāt.

15. bumbulis : 7 Marts 2011 1:19:43 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

usins rakstīja:
    Galvenais to izdarīt csdd, vid- jo tad galvenie e risinājumi, ko izmant uzņēmumi būtu atvērti. Jo cik zinu, visvairāk grāmatvedes baidās no linux, jo VID sūta visu ms formātā, kaut arī tagad var oficiāli visu prasīt ODF (ES tā noteikts)

Kamōn, vida asycuda++ pat neiet uz windows vista/7. Vecs dosisks sū*s, par kādu linuxu var būt vispār runa...

16. xcdf : 7 Marts 2011 9:11:44 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Valsts pārvaldē , visās iestādēs ir pārāk daudz "unikālu" programmu , kuru pārkodēšana uz *nix platformu aizņemtu pārāk daudz līdzekļu + vēl galvas sāpes ar visas tās sistēmas piejūgšanu pie serveriem (lokāli un attālināti).Saslēgšanās ar FM,VID un citām bāzēm.
    Ne jau visur būs iespējams sajūgt kopā, un nestāstiet man , ka visu var ja labi grib-reizēm var sisties ar galvu pret sienu, bet kods nestrādā.
    Kā arī aktīvā direktorija - jūs padomājiet , piemēram cik tādā Finanšu ministrijā ir AD lietotāju.
    Pārnest to visu uz Kerberos autentifikāciju + pārnest ātri, pārnest ātri un tā laik uzreiz strādā.Lai nav dīkstāves.Neviens neļaus sēdēt pie Linux servera divas dienas un domāt - kā to dabūt gatavu.
    Viens te saka , ka kolēģi no citām iestādēm palīdzēs viens otram - Ha
    Tas laikam no utopijas idejām - lai izdabūtu vienu organizāciju no otras blacklista, reizēm vajag divas nedēļas.
    Kur nu vēl , ja ir kāda saķere ar datubāzēm, tad tur vispār ievelkās uz mēnešiem - jo neviens negrib neko darīt, tikai pārmet vainu : "Tjip tas jau otrā pusē.., ne pie mums".
    Manā darbā piemēram , personīgi - ja ievieš Linux - es iesniedzu atlūgumu.
    JO es reāli esmu strādājis ar Linux, Unix platformām - un tas nav mājās mocīt Ubuntu ar mammas Google palīdzību.Tāpēc izcili saprotu , ka visas OS nomaiņa organizācijā uz *nix ir ELLE.
    Un tieši tas , ja sāk pāriet lēnām - tad ELLE ir vēl lielāka , ja puse tīkla ir uz *nix , un otra uz WIN.

Protams , tūlīt visi sāks oponēt - ka Linux ir kruta un tiri piri, bet nekā kruta tur nav, ja esi redzējis to reālā situācijā.

17. linx : 7 Marts 2011 10:02:44 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

xcdf rakstīja:
    Protams , tūlīt visi sāks oponēt - ka Linux ir kruta un tiri piri, bet nekā kruta tur nav, ja esi redzējis to reālā situācijā.

Manuprāt, esmu redzējis to pietiekami reālā situācijā (lietoju jau pietiekoši ilgu laiku), nekā ļoti sarežģīta un nesaprotama tur arī nav. Parasti viss bļaušanas iemesls ir negribēšana mācīties ko savādāku, kas atšķirās no daudziem vispārpieņemtā.
    Var ilgi un gari diskutēt par to kā būtu ja būtu, bet vajag praksē kaut vienu valsts organizāciju pilnībā pārvest uz linux, tad redzēsim arī to reālo situāciju ar visām izmaksām, problēmām utt.

18. xcdf : 7 Marts 2011 10:21:06 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es atļaušos pajautāt, cik liels datorparks?
    Cik daudz serveru?
    Cik daudz programmu,datubāžu (speciālais softs) kurš ir kodēts tikai uz WIN?
    Kāds bija lietotāju vidējais vecums (25-35.gadi, 40 - 50.gadi) ?
    Cik ilgā laikā notika pāreja no WIN platformas uz *nix?

Man vienkārši intersanti, kā var būt tāds process nesarežģīts un viegls.

19. ruukjis : 7 Marts 2011 12:19:48 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

=>linx
    Manuprāt tu neesi redzējis neko - un nē, tavs mājas dators nav datorparks. Es pilnībā saprotu XCDF, arī es kādu laiciņu atpakaļ strādāju valsts iestādē un bija brīdis, kad mūs biedēja ar OpenSource, no tās dienas arī manā atvilknē sāka mētāties atlūgums, kuram vajadzēja tik uzlikt datumu un parakstu.
    Pat, ja problēma būtu tik vien kā pārinstalēt kompjus no Win uz nix - tas jau būt vājprāts, manā pārziņa bija ~250 kompji. Nemaz nerunājot ar Aktīvajām direktorijām, 13 serveriem, no kuriem diviem ir jābūt up 24/7, visādām specifiskām progām, kuras griežas tikai uz Win un ir tik aizvēsturiskas, ka supports tām jau sen nogriezts.
    Mums pat izgāzās plāns pāriet uz OOo, jo izrādās, ka OOo vienkārši netiek galā ar Exeļa makrosiem, kur nu vēl visas sistēmas migrēšana.
    Es nesaku, ka pāreja ir neiespējam, es tikai ļoti šaubos, ka ieviešanas izmaksas atmaksāsies tuvākajā gadsimtā.

20. aoma : 7 Marts 2011 17:22:59 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Iedomāsimies, kas notiktu, ja valdībā virsroku ņemtu zaļie un pavēlētu visam sabiedriskajam transportam īsā laikā pāriet uz videi ''draudzīgajiem'' elektromobiļiem (pēdiņās tāpēc, ka elektrības ražošana joprojām ne tuvu nav videi draudzīga).
    Tiem, kas čiepst par pozitīvo ārvalstu pieredzi, atgādināšu, ka Francijā un Beļģijā šis projekts izgāzās ar lielu blīkšķi un Krievijā vēl nekas nav sācies
    Ak jā, nezinu, kā beidzās eksperiments Ņujorkā, bet kas gan jeņķiem ir daži miljardi šur vai tur.

21. migors : 7 Marts 2011 18:36:26 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Es piekrītu tiem kas kritizē linux ieviešanu valsts pārvaldē, bet mācību iestādēs pāriet uz linux nevajadzētu būt lielām problēmām. Lai noraktu lielu kalnu vajag ar kaut ko sākt, tur paņem, te paņem un skaties kalns palika mazāks.

Vienkārši vajag vēlmi un saprast vai tas ir lietderīgi. Es personīgi mājas apstākļos netaisos atteikties no win 7, jo man win 7 patīk. Bet savā uzņēmumā es esmu apņēmies pāriet uz linux. Daži printeri un office programmas nevar uzskatīt par šķērsli.

22. BOFH : 7 Marts 2011 21:47:21 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Man jautājums, a kas lieto to AD? Un visus tos NT domainus...
    Man ir apkalpošanā 1 firmele, kurai kompis ir primārais darbarīks, nu jau 15 gadus. Ne tur kāds prot vispār šāres lietot, kur nu vel ko sarežģītāku. Ir uztaisīts failservs, nekādu paroļu, shortcuti uz ekrāniem, bet vienalga, skatos, sūta viens otram pa e-pastu. Lai gan skatos ka to OE pat grūtāk tantiņām lietot nekā šāri.
    A kas ta pa advancētajiem jūzeriem ir tajās valsts iestādēs? Nedomāju ka AD būtu iemesls nepāriet uz bezmaksas softu.
    Un kapēc visiem tas asociējas kā PILNĪGI VISU DARBSTACIJU pārlikšana uz Linux? Kapēc nevar pa vienam?
    Nemācēšana NAV ATRUNA! Par ko tad tas admins tur sēd tās 8 stundas dienā? Reāli ko pastrādāt ir pāris stundas, lai mācās Linuxus pārējā laikā!!! Tik nīd ka algas mazas...
    Ja adminam visu laiku ir ko darīt tad tas nozīmē, ka tas nav admins, bet gan nejēga! Ja negrib un nespēj mācīties tad lai trinās prom! Atradīsies noderīgāki kadri iestādei.

23. KoЯn : 7 Marts 2011 22:28:22 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

ruukjis rakstīja:
    , jo izrādās, ka OOo vienkārši netiek galā ar Exeļa makrosiem, kur nu vēl visas sistēmas migrēšana.

mhm, manā grupā oupensorsists normāli aplauzās ar savu ooo un maksrosiem, kad pasniedzējs klusām pateica : "takš dc++ ir words par brīvu" ..

24. Mad182 : 8 Marts 2011 7:41:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Acīmredzot pasniedzējs ir konkrēts lohs.

25. xcdf : 8 Marts 2011 9:17:39 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

BOFH rakstīja:
    Man jautājums, a kas lieto to AD? Un visus tos NT domainus...
    Man ir apkalpošanā 1 firmele, kurai kompis ir primārais darbarīks, nu jau 15 gadus. Ne tur kāds prot vispār šāres lietot, kur nu vel ko sarežģītāku. Ir uztaisīts failservs, nekādu paroļu, shortcuti uz ekrāniem, bet vienalga, skatos, sūta viens otram pa e-pastu. Lai gan skatos ka to OE pat grūtāk tantiņām lietot nekā šāri.
    A kas ta pa advancētajiem jūzeriem ir tajās valsts iestādēs? Nedomāju ka AD būtu iemesls nepāriet uz bezmaksas softu.
    Un kapēc visiem tas asociējas kā PILNĪGI VISU DARBSTACIJU pārlikšana uz Linux? Kapēc nevar pa vienam?
    Nemācēšana NAV ATRUNA! Par ko tad tas admins tur sēd tās 8 stundas dienā? Reāli ko pastrādāt ir pāris stundas, lai mācās Linuxus pārējā laikā!!! Tik nīd ka algas mazas...
    Ja adminam visu laiku ir ko darīt tad tas nozīmē, ka tas nav admins, bet gan nejēga! Ja negrib un nespēj mācīties tad lai trinās prom! Atradīsies noderīgāki kadri iestādei.

Piedod, es tevi nepzīstu un nezinu tavu specializāciju un zināšanu līmeni, taču tavs teiktais ir pilnīgas muļķības un muļķības augstākajā pakāpē.
    Kam vajag Active Directory?!
    Es pat nespēju iedomāties darbu organizācijā ar <1000 darbstacijām bez AD.
    Sliktākajā gadījumā var lietot Novell, bet nu tas ir manuprāt pagājušais gadsimts, taču tas ir tīri personisks viedoklis.
    Tu centies salīdzināt milzīgu sistēmu ar mazu firmeli kurā strādā pārdesmit cilvēki.
    Tas ir pilnīgi neloģiski - kā salīdzināt vieglo mašīnu ar buldozeru.Tas ka abiem ir iekšdedzes dzinējs, nepadara viņus vienlīdzīgus.
    Tev ir viens failserveris, man serveru ir ap ~20 gab, neskaitot failserverus- jo failserveris nav īsti serveris manā uztverē - tā ir šārošanas sistēma ar atļaujām uz read & write dažādiem lietotājiem.
    Teorētisks jautājums - ar ko tu piedāvāsi nomainīt Hyper-V barebone serverus - ar Virtual Box?
    Pirms saki - kāda vaina Virtual Box - padomā loģiski, ka tas nav mocīt virtuālo mašīnu mājās, bet tev ir jāuztur serveri kuram JĀBŪT uptime 24/7.
    Es vispār nesaprotu ja godīgi, kā tu vari salīdzināt savu darbu mazā firmā, ar tā cilvēka darbu kurš strādā lielā organizācijā. Lielā organizācijā, adminam ir visu laiku ko darīt, nav dienas kad būtu klusuma periodi.
    Kad agrāk es vēl biju jauns, zaļš un glupš, un apkalpoju mazu uzņēmumu kurā bija 20.datori - es jutos baigi gudrais un man arī likā ka LINUX ir izeja visam, taču ar gadiem nāk klāt pieredze un tu saproti, ka LINUX lielās sistēmās nav risinājums.
    Vispār šī diskusija ir liela tēma, un cilvēki kuri ir "pašapmācības ceļa Googles admini un datortehniķi" nemaz nespēj to saprast un izprast.

26. BOFH : 8 Marts 2011 10:18:49 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu redz, man savukārt izklausās ka tu esi M$ zombijs. Un ne tikai M$ bet arī citu zarazu.
    Ar kaukādiem līkiem HujukuHyperHyper Wooteriem nevajag lielīties, tas nozīmē drīzāk infantīlismu nekā profesionalitāti.
    Viss ģenialais ir vienkāršs. Kāds ģeniāls cilvēks izteica šo frāzi un tai ir taisnība. Katrs bērnelis kuram patīk spēlēties nevar būt sistēmu plānotājs. Kā arī katrs valsts iestādes ōpis, kurš padzirdējis ka M$ lūk sniegs atbalstu un tapēc ņem M$.
    Un ja tu vel kautko d**** taisies tad pastāsti KO tu dari visu dienu. Ja ne - sēdi klusu parazīt.

27. xcdf : 8 Marts 2011 11:10:09 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tu esi ļoti dīvains cilvēks, pietam rupjš , kuram kad nav argumentu - pāriet uz rupjību.

28. BOFH : 8 Marts 2011 12:17:04 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu jā, ar taviem "argumentiem" salīdzinot... ko ta es...

29. ruukjis : 8 Marts 2011 13:33:15 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

=>XCDF
    Neņem galvā - tas ir Betons, ir mēness fāzes, kad viņš pasaka šo to gudru, bet tas ir arkārtīgi reti. Pārsvarā mēģina izlikties par šausmīgi gudru visās tēmas, bet par cik tas ne sevišķi labi sanāk, tad viņš apvainojas pats uz sevi un savās sirds sāpēs uzbrūk randomā izvēlētam foruma dalībniekam - šoreiz tev. Rezultātā viņš vairāk pavada banota nekā aktīva lietotāja statusā. Neviens viņu te nemīl.

30. KoЯn : 8 Marts 2011 14:03:42 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

xcdf rakstīja:
    pašapmācības ceļa Googles admini un datortehniķi" nemaz nespēj to saprast un izprast.

Šito starp citu Es pēdējā laikā diezgan bieži dzirdu, un tieši no, kā izskatās, xcfd amata brāļiem.
    , bet .. cik Esmu semināros dzirdējis un pats savām acīm redzējis, tad kārtība kādā tiek pasniegti tie kursi sertificējoties, ne ar ko īpaši neatšķiras no tā, ko Es mājās varu. Pirātismā ir spēks un visi mācību materiāli ir pieejami pagrīdē.

31. linx : 8 Marts 2011 14:04:35 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nedaudz izklaidei, ko es šo'n browsējot webu ieraudzīju..

32. Taurs : 8 Marts 2011 14:28:32 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Hmm... open source...

1) Valsts struktūrās ir lieli tīkli un, kā jau pienākas lieliem tīkliem, tie bieži lūzt. Izeja - lietot High Availibility tīklam un serveriem (tad lūzt tikpat bieži, bet useri to nepamana, jo viss ir nodublēts). Ar M$ tas ir samērā viegli izdarāms, bet ne ar Open Source. Kaut vai datubāzes mirroring - it kā jau tam pašam MySQL ir paredzēts, bet kad sāc rakkties dziļāk, tad izrādās, ka ir vesela kaudze ierobežojumu... un finālā HA SQL serveris ir jābūvē uz M$ SQL mirror.

2) Cik zinu, dažas Latvijas slimnīcas mēģina lietot Linux... bet civilizētā pasaulē slimnīcās lieto Windows.

3) Lielākā daļa valsts iestāžu iepirkumu notiek ar otkatu. Ja IT daļa pērk softu par 10kLS, tad 1kLs dabon atpakaļ. A ko dabūt atpakaļ no 0Ls?

4) Valsts iestadēs tikpat kā nav kompetentu adminu, jo algas ir vienkārši smieklīgas... atrodas kāds ideālists, kas ir ar mieru strādāt par sviestmaizi, bet, kad redz, kā priekšniecība zog naudu, bet nevar nopirkt vajadzīgus dzelžus, tad entuazisms ātri pārvēršas cinismā...

ob1

33. xcdf : 8 Marts 2011 14:29:45 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

KoЯn rakstīja:

xcdf rakstīja:
    pašapmācības ceļa Googles admini un datortehniķi" nemaz nespēj to saprast un izprast.

Šito starp citu Es pēdējā laikā diezgan bieži dzirdu, un tieši no, kā izskatās, xcfd amata brāļiem.
    , bet .. cik Esmu semināros dzirdējis un pats savām acīm redzējis, tad kārtība kādā tiek pasniegti tie kursi sertificējoties, ne ar ko īpaši neatšķiras no tā, ko Es mājās varu. Pirātismā ir spēks un visi mācību materiāli ir pieejami pagrīdē.

Nē protams , mācīties pašmācības ceļā ir normāli.Tas pat ir labs rādītājs, ka cilvēks pēc paša iniciatīvas apgūst jaunas tehnoloģijas, sistēmas u.t.t
    Es vairāk attiecinu to savu iepriekšējo izteicienu par "pašmācības adminiem un tehniķiem" ar 3.mēnešu kursiem, kuri agrāk pusi dzīves nostrādājuši par krāvēju vai grāvju racēju.
    Viņiem ir parādīts pa soļiem, kā veikt pāris darbības - un viņi uzskata, ka tas ir viss ,kas nepieciešams.
    Vairāk neko nav jādara un jāmācās, ja kas - visu var atrast iekš google.
    Ja cilvēkam nav apakašā pamatbāze, interese un aizraušanās ar IT - tad 3.mēnešu kursi viņam neko nedos, tikai mānīgu ideju par savām spējām.

34. BOFH : 9 Marts 2011 11:22:04 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Apmēram 25 stundas pagājušas un tu veljoprojām neesi uzrakstijis neko konkrētu. Varbūt tomēr ****** *****?!

35. xcdf : 9 Marts 2011 11:48:10 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

BOFH rakstīja:
    Apmēram 25 stundas pagājušas un tu veljoprojām neesi uzrakstijis neko konkrētu. Varbūt tomēr pisies d****?!

Es sekošu viena forumieša ieteikumam ,nepievērst tev uzmanību.

36. BOFH : 9 Marts 2011 13:29:39 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Tā parasti dara visi perdeļi kuri izmuldās un pēc tam nespēj pamatot savu muldamo.

37. ruukjis : 9 Marts 2011 16:53:09 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Kas i Beton? Hormoni atkal traucē dzīvot? Roķeles no masturbēšanas tulznās, tagad jāraksta ar elkoņiem? Grūti ne? Varbūt tomēr neraksti - pasaudzē elkoņus...

38. Genādijs : 10 Marts 2011 8:29:37 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ar reāliem cipariem neviens nekad nav salīdzinājis cik izmaksā MS un cik Open Source, tikai nevajag pļūtīt ka opensource būs kaut kas lētāks.
    Es izvēlos normālu produktu ar kuru var normāli strādāt (MS word - excel)! Pajāt ka tas man maksā 120 Ls. Man ir jādara darbs un gribu to darīt ar prieku nevis *** prātu katru reizi ar to debīlo open office. Tas tik viens piemērs.
    Pietam, Autodesk pateicis ka 3ds max un linux no way! Līdz ar to manā gadījumā open source var iet dēt ....

39. mazais_zilonis : 10 Marts 2011 9:20:19 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ideālā un skaistā pasaulē es teiktu, lai droši pāriet - jā jebkuras izmaiņas, reformas vai sauc kā gribi prasa naudu un cilvēkiem ir bail un nav pierasts un jāmācās, taču tas palīdz ietaupīt naudu rezultātā.

Linux
    Patiesā dzīve ir tāda, ka viss (pa lielam) softs, kas jau ir sarakstīts valsts iestādēm ir uz MS risinājumiem - vai tie būtu .NET risinājumi vai kādi citi, tam nav nozīmes - tas strādās tikai uz MS vides. Tai brīdī sākas arī viss pārējais - visa pārprogrammēšana, tā ka pāreja uz Linux man šķiet ne pārāk reāla.

OOo
    Par šito gan - valsts pārvaldē neredzu problēmu. Vai OOo vai cits open source birojs, bet neredzu atšķirību starp šiem rīkiem tieši skatoties uz VALSTS PĀRVALDES vajadzībām - sagatavot vēstules un atskaites.

Genādij - kāds vēl 3DS MAX valsts iestādēm???

P.S.
    Microsoft risinājumus nenodiršot - es tomēr savā naivumā uzskatu, ka vairāk cilvēku (ar attiecīgu izglītību) ar open source risinājumiem var panākt to pašu. Te gan jāsaka, ka vairāk kvalificētu cilvēku = vairāk nauda algās + papildu izmaksas par regulāru izglītošanu, un ka tik vēl nesanāk tieši tādas pašas kopīgās izmaksas.

40. ruukjis : 10 Marts 2011 13:51:33 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

mazais_zilonis rakstīja:

OOo
    Par šito gan - valsts pārvaldē neredzu problēmu. Vai OOo vai cits open source birojs, bet neredzu atšķirību starp šiem rīkiem tieši skatoties uz VALSTS PĀRVALDES vajadzībām - sagatavot vēstules un atskaites.

Acīmredzot neizlasīji, ko es rakstīju šajā sakarā. OOo varētu ieviest kaut kādās atsevišķās struktūrvienībās, kuras tiešām neko citu nedara kā drukā doķus. Ieviest visur būs bezgala sarežģīti, tāpēc, ka valsts iestādēm ir tendence ģenerēt milzīgus exeļa palagus ar idiotiskiem makrosiem - pamēģini tu tādu iebarot OOo.

Citēt:
    Genādij - kāds vēl 3DS MAX valsts iestādēm???

3DS MAX ir tikai viena proga, ko ražo Autodesk, vēl ir AutoCad un Revit u.c. Es neticu, ka, piemēram, Būvvalde dzīvo bez AutoCad.

41. mazais_zilonis : 10 Marts 2011 18:25:28 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Hmmz - tas makrosu prieks esot krietni uzlabots OOo 3.3
    Par Linux - es jau rakstīju - tas nav variants, jo ir gana daudz custom software sarakstīts uz PUNKTS TĪKLA un līdz ar to tas ir auto nē.

42. aigarius : 10 Marts 2011 22:39:31 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Nu gan Microsoft fanātiki panesās aizstāvēt savu sālsmaizi ar desu.

Patiesība ir diezgan vienkārša - ja paņem vidēji statistisku iestādi, vienalga vai valsts vai privāto un reāli izpēta šīs iestādes IT izmaksas un sastāda ilgtermiņa plāno šo izmaksu minimizacijai saglabājot nepieciešamo servisa līmeni, tad atvērtā koda programmatūra ļoti daudzās pozīcijās var palīdzet samazināt izmaksas, efektīvāk izmantot aparatūru, drošāk plānot nākotnei un samazināt drošības riskus.

Ja vienkārši atnākt un pateikt - nākošnedēļ lai visiem būtu Linux, tad tur protams nekas nesanāks - admini paši nezinās ko dara un pat ja zinās, sabotēs izmaiņas, jo viņiem liksies, ka viņu dižie MS sertifikāti pēc veiksmīgas pārslēgšanās vairs nebūs tik vērtīgi, lietotāji iespītēsies un pretosies pret jeb ko, kas liek viņiem darīt jebko citādi, jebkura sistēmas kļūda (pat papīra iesprūšana printerī) tiks vainota uz Linux un pēc mēneša visiem par lielu prieku MS atnāks, iedos 10% atlaidi un nākošo gadu un visi priecīgi skries pie viņiem atpakaļ.

Ja jūs paskatīsieties uz visiem lielajiem pasaules serveriem - visi viņi strādā uz Linux. Kāpēc? Tāpēc, ka Linux ir daudz vieglāk administrēt lielu datoru daudzumu. Active Directory ar savām grupu politikām pat tuvu nestāv tam, ko Linux admins var izdarīt ar chef un puppet vai par ar vienkārši ssh un pa vakaru uzrakstītiem skriptiem.

Atvērto kodu valsts iestādēs vajag ieviest mierīgi un pakāpeniski. Pirmkārt aizliegt lietot Internet Explorer. Drošības apsvērumu dēļ. Tā ir viscaurākā programma, kas jelkad ir uzrakstīta un vidēji pavada virs 200 dienām gadā ar kritisku drošības caurumu. Tā vietā visur uzlikt vai nu Firefox vai Chrome (pēc lietotāju izvēles). Pec tam jāsāk likt Linux uz serveriem. Apgalvojumi par MS SQL Server spēku ir patiešām smieklīgi. Pat uz amatieriem orientētais My SQL ir gan ātrāks, gan arī labāk mērogojas. Ja tiešām vajag vairāk (ko ļoti reti kur vajag) ir PG SQL un ja patiešām vajag ko ekstrēmu (kā ģeogrāfisko db) tad Oracle paši iesaka savu programmatūru darbināt tikai uz Linux. Jo vini pasi ir ieguldījuši ļoti lielu naudas kaudzīti, ali uzlabotu Linux atmiņas vadību un input/output scheduling.

Un ta kā Linux ir atvērtā koda programmatūra, tad Oracle dotie uzlabojumi ir pieejami un tiek pielietoti visos Linux - no superdatoriem (kur Linux ir 9 no top 10) līdz telefoniem (Android).

Ja domā valstiski un patiešām taisa reāli ilglaicīgu IT stratēģiju (teiksim uz 10 gadiem) tad Linux sanāk daudz lētāks: ne kas nav jāpārraksta, vienkārši nākošo reizi iepērkot tādu sistēmu pasūtīs jau ar Linux atbalstu, aparatūru iepērkot iepirks tādu, lai Linux arī strādā bez raizēm, tā vieta lai apmācīt lietotājus uz jaunu Windows un Office versiju, apmācīs viņus uz Linux un OOO - pēc visiem reāliem pētījumiem izmaksas un rezultāti ir vienādi, administrātorus apmācīs nevis uz Microsoft sertifikātiem, bet gan uz Linux sertifikātiem, lai arī viņi noderīgi jūtas, ...

VISAS šīs minētās problēmas ir atrisināmas. Pasaules pieredze rāda, ka problēma ir tikai cilveku inercē un dažreiz arī aktīvā Microsoft pretlobēšanā. Viniem ir daudz lētak iztērēt 10 miljonus zaļo, lai nepieļautu pozitīvu Linux migrāciju nekā zaudēt tirgus daļu gan tur, gan arī citās vietās, kur uzzinās par šo pozitīvo pieredzi.

43. Taurs : 11 Marts 2011 7:00:29 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

aigarius rakstīja:
    Apgalvojumi par MS SQL Server spēku ir patiešām smieklīgi. Pat uz amatieriem orientētais My SQL ir gan ātrāks, gan arī labāk mērogojas. Ja tiešām vajag vairāk (ko ļoti reti kur vajag) ir PG SQL un ja patiešām vajag ko ekstrēmu (kā ģeogrāfisko db) tad Oracle paši iesaka savu programmatūru darbināt tikai uz Linux. Jo vini pasi ir ieguldījuši ļoti lielu naudas kaudzīti, ali uzlabotu Linux atmiņas vadību un input/output scheduling.

Es neesmu M$ fans, bet normālai datubāzei uztaisīt mirroru var tikai ar maksas produktiem (MS SQL). Paskaties "dokumentācijā" kādi ierobežojumi ir MySQL mirroram un sapratīsi, ka praktiskā projektā to izmantot nevar.

44. xcdf : 11 Marts 2011 10:19:54 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

aigarius rakstīja:
    Ja jūs paskatīsieties uz visiem lielajiem pasaules serveriem - visi viņi strādā uz Linux. Kāpēc?

Viņi strādā uz UNIX bāzes.Un tur ir pilnīgi citi iemesli, nevis administrēšana.Kā arī tur ir ļoti dārgs supports, kas 10x pārsniedz visas Latvijas valsts paŗvaldes IT izmaksas.

aigarius rakstīja:
    Active Directory ar savām grupu politikām pat tuvu nestāv tam, ko Linux admins var izdarīt ar chef un puppet vai par ar vienkārši ssh un pa vakaru uzrakstītiem skriptiem.

To pašu ko var izdarīt Linux, var izdarīt arī MS. Pilnīgi.

aigarius rakstīja:
    Atvērto kodu valsts iestādēs vajag ieviest mierīgi un pakāpeniski.

Un kā tu iztēlojies to haosu, puse valsts iestāžu zem Open , puse zem MS?
    Tādā garā 10.gadus (tavs pieņemtais projekta laiks).
    Pat pēc viena gada , viss būs nobrucis.
    Viens sūta OOo dokumentus, otrs sūta MS dokumentus.Vienam datubāze tāda, otram tāda.u.t.t

aigarius rakstīja:
    Linux sanāk daudz lētāks: ne kas nav jāpārraksta, vienkārši nākošo reizi iepērkot tādu sistēmu pasūtīs jau ar Linux atbalstu

Ir sistēmas, kuras jau strādā 10.gadus un strādās vēl 10.Neviens viņas nepārtaisīs un nepārkodēs - priekš kam tērēt kārtējos 40 000 - 50 000Ls , ja sistēma strādā.

aigarius rakstīja:
    administrātorus apmācīs nevis uz Microsoft sertifikātiem, bet gan uz Linux sertifikātiem

To Linux sertifikātu varēs tad piesist WC pie sienas.

aigarius rakstīja:
    Pasaules pieredze rāda, ka problēma ir tikai cilveku inercē un dažreiz arī aktīvā Microsoft pretlobēšanā.

Pasaules pieredze rāda , ka Valsts sistēmas pāreja uz Linux izgāžās ar lielu blīkšķi.
    Un tās bija attīstītākas valstis par Latviju, tad bail iedomāties , kas notiks Latvijā

Tu nepadomā , ka es esmu MS zombijs, vai kā tur.Es pats mājās lietoju Debian.Esmu strādājis ar Red Hat serveriem, SlackWare pat Bubuntas LAMP serveriem, taisījis rūterus uz BSD, VPN'us u.t.t.
    Instalējis, konfigurējis u.t.t
    Bet tas nebija priekš Valsts iestādēm, tas bija priekš privātiem uzņēmumiem.Tur tas viss ideāli pilda savas funkcijas un patiešām sanāk lētāk.
    Taču Valsts iestādēs Linux es neredzu loģisku un pozitīvu iznākumu.

45. shmarniidis : 17 Marts 2011 10:27:39 Atbildēt

xcdf rakstīja:

aigarius rakstīja:
    Ja jūs paskatīsieties uz visiem lielajiem pasaules serveriem - visi viņi strādā uz Linux. Kāpēc?

Viņi strādā uz UNIX bāzes.Un tur ir pilnīgi citi iemesli, nevis administrēšana.Kā arī tur ir ļoti dārgs supports, kas 10x pārsniedz visas Latvijas valsts paŗvaldes IT izmaksas.

Tas būtu tad, ja tajā "supportā" strādātu tev līdzīgi ***.

Citēt:
    To pašu ko var izdarīt Linux, var izdarīt arī MS. Pilnīgi.

Te nu tu atkal apliecināji savu padebīlismu.

Citēt:
    Ir sistēmas, kuras jau strādā 10.gadus un strādās vēl 10.Neviens viņas nepārtaisīs un nepārkodēs - priekš kam tērēt kārtējos 40 000 - 50 000Ls , ja sistēma strādā.
    Tev vispār nav nekādas mazākās nojautas par tādām lietām! Tu tak esi pilnīgs ******!

Citēt:
    To Linux sertifikātu varēs tad piesist WC pie sienas.

Toties MSCE tu vari iebāzt dirsā. Kas ir noderīgāks?

Citēt:
    Pasaules pieredze rāda , ka Valsts sistēmas pāreja uz Linux izgāžās ar lielu blīkšķi.
    Un tās bija attīstītākas valstis par Latviju, tad bail iedomāties , kas notiks Latvijā

Kur tu šo "informāciju" smēlies? No drošiem Microsoft avotiem? Palasies par Žandarmēriju un dažām Spānijas pašvaldībām.

Citēt:
    Tu nepadomā , ka es esmu MS zombijs, vai kā tur.Es pats mājās lietoju Debian.Esmu strādājis ar Red Hat serveriem, SlackWare pat Bubuntas LAMP serveriem, taisījis rūterus uz BSD, VPN'us u.t.t.
    Instalējis, konfigurējis u.t.t

Esmu redzējis tādus "risinājumus". Tu esi sūdus sataisijis naivajiem diričiem, tas arī viss.

Citēt:
    Bet tas nebija priekš Valsts iestādēm, tas bija priekš privātiem uzņēmumiem.Tur tas viss ideāli pilda savas funkcijas un patiešām sanāk lētāk. Taču Valsts iestādēs Linux es neredzu loģisku un pozitīvu iznākumu.

Tieši tā, TU NEREDZI, jo esi ***!

46. ruukjis : 17 Marts 2011 11:01:10 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Betons reinkanējies kā Šmara? Vismaz izteicieni un akūts smadzeņu trūkums atbilst minētajam tipam.

47. shmarniidis : 17 Marts 2011 11:09:35 Atbildēt

ruukjis rakstīja:
    Acīmredzot neizlasīji, ko es rakstīju šajā sakarā. OOo varētu ieviest kaut kādās atsevišķās struktūrvienībās, kuras tiešām neko citu nedara kā drukā doķus. Ieviest visur būs bezgala sarežģīti, tāpēc, ka valsts iestādēm ir tendence ģenerēt milzīgus exeļa palagus ar idiotiskiem makrosiem - pamēģini tu tādu iebarot OOo.

Tu neesi dadomājies ka tādām lietām lietot Excel ir, ne tikai bez perspektīvas, bet arī vienkārši debīli? Ne? Nu tad tu esi ***.

Citēt:
    3DS MAX ir tikai viena proga, ko ražo Autodesk, vēl ir AutoCad un Revit u.c. Es neticu, ka, piemēram, Būvvalde dzīvo bez AutoCad

Tev ir kāda sajēga vispār ar ko Būvvalde nodarbojas? AutoCAD Vieweri ir BEZMAKSAS!!!

48. ruukjis : 17 Marts 2011 12:30:59 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

1. Debīli vai nē, tas nemaina faktu, ka tādas tabulas tiek izmantotas, turklāt, par kādām "lietām" tad mēs runājam? Tu patiesība nemaz nezin, kas tās ir par "lietām", bet jau ir viedoklis. Makrosi debīli? Kāpēc gan - tos ir viegli un ērti izmantot, kāpēc atvieglot sev dzīvi ir debīli, kāpēc izgudrot jaunu riteni, kurš beigās sanāk kantains?

2. Būvvalde bija tikai minējums, ja tu zini, ka viņi tur neizmanto AutoCadu - nestrīdēšos.

49. AndrisnoLiepajas : 19 Marts 2011 22:24:54 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Ar excel un makrosiem (un citām fīčām) var strādāt iestāde, kurai neatmaksājas izveidot savu programmu. Tīri dēļ kompju. Ja runa ir par valsts iestadēm, tad jābūt pilnīgam dornim, lai izmestu naudu par importa drazu, kura pēc iegādes vienalga vel ir jāpieprogrammē, kurai vajag jaudīgus dzelžus, apakšā obligāti Windows OS un kura pēc kāda laika atkal tiks uzskatīta par "morāli novecojušu".
    Loģika un saprāts rāda, ka tādām lietām vajag platform independent softu, speciāli radītu.
    + papildus būs ka nauda paliks Latvijā, un nevis kaukādiem .NET pajolīšiem, bet gan reāliem koderiem.

Pievienot komentāru

Digitālās foto kamerasDigitālās foto kameras
  • Saistītās tēmas