Vai tad šitas vēl ir aktuāli? Pilsētās taču ir pilns ar HotSpot'iem. Un vispār- internets Latvijā taču maksā kapeikas.
PS: Ja es uzzinātu, ka kāds man čiepj netu- kājas izraustītu. Ne jau tāpēc, ka man žēl. Ja tas smurgulis savārīs mēslus no mana neta- es taču būšu vainīgs. Tāpēc, visiem WLAN tīklu īpašniekiem, bez standarta paroles, iesaku slēpt savus SSID un lietot MAC filtrus. Āmen.
Vai tad šitas vēl ir aktuāli? Pilsētās taču ir pilns ar HotSpot'iem. Un vispār- internets Latvijā taču maksā kapeikas.
PS: Ja es uzzinātu, ka kāds man čiepj netu- kājas izraustītu. Ne jau tāpēc, ka man žēl. Ja tas smurgulis savārīs mēslus no mana neta- es taču būšu vainīgs. Tāpēc, visiem WLAN tīklu īpašniekiem, bez standarta paroles, iesaku slēpt savus SSID un lietot MAC filtrus. Āmen.
aha. I haz you.
vispaar tie atveerti wi-fi ir noderiiga lieta, itseviskji laukos. piebrauc pie kaadas domes vai skolas un panjem izdari kas daraams. savaadaak ar to mobilo suudu nomirt var kameer epastus sanjemsi.
Paslēpt SSID ir labi pret nejaušiem lameriem kuri pēc tam varētu pasaukt kādu tehnisku kadru. Tā ir pirmā līmeņa aizsardzība. Lāmurs zonu neredzēs - lauzt i nemēģinās.
MACadreses salikt arī vajag, bet nu tad, ja ir paranoja. Parasti pietiek ar WPA2-AES.
Nesaprotu kapēc vispār routeru firmwarēs ir vel tāda lieta kā WPA1 un WEP. Un kapēc TKIP nav izskausts kā suga...
Zinam jau, ka biedrs msh mums ir tāds antīku lietu kolekcionārs, bet, jomajo, kura ierīce tev neatbalsta WPA2-AES tagad? Kas par sviestu? Jau gadus piecus, ja ne vairāk, tas standarts ir obligāts visām WiFi ierīcēm.
Taisni vai jāņem talkā biedra shb- parakstā redzētais "Esmu īsts vecis un lietoju Windows 95 OSR2 un neciešu līkroču fanošanu par Windows XP".
Aber MAC adresi var ļoti viegli viltot lielajam vairākumam ierīču. Viltojamo adresi gan nav tik vienkārši uzzināt, bet var jau pie kaimiņa aiziet ciemos, позаимствовать немного соли utml.
piedod Mr. Positivus,bet es nejutos vainigs ja tu esi analfabets.nesaprotu tos gudros kas nevar vienkarsi atbildet un saprast ka tas nets tik tiesaam ir vajadzigs kautvai uz menesi.jo ta ir dala mana darba.vienmer kadam ir kkas gudrs jadirs.nu kam tas ir vajadzigs????
Zinam jau, ka biedrs msh mums ir tāds antīku lietu kolekcionārs, bet, jomajo, kura ierīce tev neatbalsta WPA2-AES tagad? Kas par sviestu? Jau gadus piecus, ja ne vairāk, tas standarts ir obligāts visām WiFi ierīcēm.
Taisni vai jāņem talkā biedra shb- parakstā redzētais "Esmu īsts vecis un lietoju Windows 95 OSR2 un neciešu līkroču fanošanu par Windows XP".
Aber MAC adresi var ļoti viegli viltot lielajam vairākumam ierīču. Viltojamo adresi gan nav tik vienkārši uzzināt, bet var jau pie kaimiņa aiziet ciemos, позаимствовать немного соли utml.
nezinu kuraa staavaa un dziivoklii dziivo tas kaiminjs!!!!
Puisīt, kurš no mums abiem raksta "atlaust", "nau" un konsekventi nepareizi izmanto pieturzīmes? Vai es? Un tev vēl pirksti niez drukāt?
Internetu vajagot darbam? Nu tad lai arī darba devējs apmaksā...
p.s Tu esi ne tikai analfabēts, bet arī stipri apdāvināts.
d_l, Tu mani pārsteidzi, rakstīdams ar garumzīmēm. :?
Un es atļāvos, mīļā miera labad, mazliet "pieslīpēt" Tavu komentāru - jaunais cilvēks gudrāks no tā netiks...
Autoram - ja nemāki lauzt paroles, tad silti iesaku to nedarīt un nemaz necensties.
Lūk, daži no iemesliem:
pirmkārt - tas nav likumīgi;
otrkārt - tev tas nebūs tik vienkārši;
treškārt - ir pieejamas alternatīvas (interneta kafejnīcas, mobilais internets u.tml.);
ceturtkārt - saudzē savu karmu. ;]
PSP ar 5.03 fw, cik atceros, neatbalstīja - vienu rūteri saslēdzot iestājās kuj "unsupported network" izskatā. Būs jāpamēģina tagad ar 6.20. Bet lai nu kā, mans PSP šobrīd sēžot pie kastes atrod astoņus tīklus, visi TKIP
Nu, tu noviltosi MAC adresi - rūteris atļaus divām vienādām MAC adresēm atrasties vienā tīklā? Labi, es saprotu ka tu arī uzliksi kastes nosaukumu atbilstošu manai kastei - bet kā tu tos abus izrausi?
nu gudrs tu esi mister pozitīvais.laikam vairāk par cilvēku ndirsšanu neko vairāk nezini,ja tev nav cita ko darīt kaa nodirst citus tad labāk aizej un noņem stresu.( kā nu māku,tā nu mauju) un ja negribiet palīdzēt tad labāk neko arī nerakstiet. un man vēl jūs ieteica kā izpalīdzīgus
Tu prasi, lai mēs tev ar pirkstu iebakstām un izstāstām, kā veikt "kautko nelegālu", un uztraucies par to, ka kāds par tevi smejās tapēc, ka tu nemāki izmantot gūgli ?
_________________ You're the moron they built to make me an idiot.
Jā. Šodien pie vieniem cilvēkiem aizgājis pamēģināju - pārslēdzu no TKIP + AES uz tikai AES. Rezultāts:
Tam AES gadījumā nevajag kaut kādu dzelzisku atbalstu, kādu TKIP nevajag? Cik atceros, PSP oriģināli vispār tikai WEP atbalstīja, bet WPA TKIP atbalstu pielika ar firmwares atjauninājumu.
nevertell rakstīja:
Izklausās, ka tu te gudri runā par to, ko nekad neesi darījis. Sniffojot tu redzi visus raidītājus, viņu makadreses, kanālus un kriptēšanu.
Neesmu jau arī, tāpēc prasu. Manā īpašumā jebkad bijusi tikai viena wlan kartele, to pašu praktiski nekad neesmu lietojis, bet PSP-Aircrack nav funkcionāls - droši vien diezgan loģisku iemeslu dēļ nevienam tādu nevajag - man gan noderētu, bet nav...
sportakaplis : 8 Februāris 2011 22:18:47
kaqp : 8 Februāris 2011 22:24:33
sportakaplis : 8 Februāris 2011 22:38:46
Element : 8 Februāris 2011 22:52:29
RicoPico : 8 Februāris 2011 23:35:07
afigel : 9 Februāris 2011 0:13:26
aha. I haz you.
vispaar tie atveerti wi-fi ir noderiiga lieta, itseviskji laukos.
BOFH : 9 Februāris 2011 14:59:53
Element : 9 Februāris 2011 17:15:52
msh : 9 Februāris 2011 17:39:14
Nesaprotu kapēc vispār routeru firmwarēs ir vel tāda lieta kā WPA1 un WEP. Un kapēc TKIP nav izskausts kā suga...
Tāpēc ka ir ierīces, kas viskrutākos un jaunākos protokolus vienkārši neatbalsta...
Kas TKIP vainas?
Kā tad pret MAC filtru var cīnīties?
sportakaplis : 9 Februāris 2011 21:16:12
Crow : 9 Februāris 2011 21:31:04
WordPad : 9 Februāris 2011 21:32:37
Tiks, jau tiks...
http://www.zdnet.com/blog/hardware/wi-fi-alliance-to-dump-wep-and-tkip-not-soon-enough/8677
MCBoss : 10 Februāris 2011 2:01:16
Pēdējo reizi labojis MCBoss 32 Marts 2017 07:07:07; labots 1 reizi
drunk_lizard : 10 Februāris 2011 7:59:12
internets tikai ieguus no taa, ka tu meenesi nevareesi publiski izraadiit savu analfabeetismu.
sportakaplis : 10 Februāris 2011 23:17:01
sportakaplis : 10 Februāris 2011 23:20:14
drunk_lizard : 10 Februāris 2011 23:22:13
KristoZ : 11 Februāris 2011 0:13:48
msh : 11 Februāris 2011 0:18:28
PSP ar 5.03 fw, cik atceros, neatbalstīja - vienu rūteri saslēdzot iestājās kuj "unsupported network" izskatā. Būs jāpamēģina tagad ar 6.20. Bet lai nu kā, mans PSP šobrīd sēžot pie kastes atrod astoņus tīklus, visi TKIP
Nu, tu noviltosi MAC adresi - rūteris atļaus divām vienādām MAC adresēm atrasties vienā tīklā? Labi, es saprotu ka tu arī uzliksi kastes nosaukumu atbilstošu manai kastei
nevertell : 11 Februāris 2011 0:25:55
Crow : 11 Februāris 2011 0:43:31
Ak nu pareizi, tavi dārgie PSP... a tie neskaitās
Exactly. Rūteris nezin (un nevar zināt), ka tās ir divas dažādas ierīces. Jamais tās abas uzskata par vienu ierīci.
msh : 11 Februāris 2011 20:10:54
nevertell : 11 Februāris 2011 20:42:08
sportakaplis : 11 Februāris 2011 21:43:29
nevertell : 11 Februāris 2011 23:01:30
Evers : 11 Februāris 2011 23:34:29
msh : 13 Februāris 2011 17:29:26
Ak nu pareizi, tavi dārgie PSP... a tie neskaitās
Jā. Šodien pie vieniem cilvēkiem aizgājis pamēģināju - pārslēdzu no TKIP + AES uz tikai AES. Rezultāts:
Tam AES gadījumā nevajag kaut kādu dzelzisku atbalstu, kādu TKIP nevajag? Cik atceros, PSP oriģināli vispār tikai WEP atbalstīja, bet WPA TKIP atbalstu pielika ar firmwares atjauninājumu.
Neesmu jau arī, tāpēc prasu. Manā īpašumā jebkad bijusi tikai viena wlan kartele, to pašu praktiski nekad neesmu lietojis, bet PSP-Aircrack nav funkcionāls - droši vien diezgan loģisku iemeslu dēļ nevienam tādu nevajag - man gan noderētu, bet nav...